Anket Lozan Barış Antlaşması'nın 2023'te Biteceğine İnananlar Var mı?

Lozan Barış Antlaşması'nın 2023'te Biteceğine İnanıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    13

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Screenshot_20220625-224658_Google.jpg

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Abi şu evrak felan sözleşmeleri antlaşmaları varya boş işler. Bir devlet güçlendi mi kağıt parçasının savaşı ayıracak gücü kalmıyor.

Koyverin gitsin yunanlara. Eninde sonunda zaten savaş olucak. Savaşı kanunla sadece askeri alanda yaparsanız kazanmazsınız. İlk önce o ülkenin içinde kaos ortamı yaratmanız lazım.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Anlaşmalarda gizli tarih olmaz. 2023'te anlaşma bitecekte ne olacak sanki. Saçma sapan şehir efsaneleri.

Not: Ama şu var hiç belli olmaz. Yunan ile bir savaşa girip bir gecede bazı adaları alıp lozan'ı yırtadabiliriz. Sonuçta ege adalarının statüsünü ve kime ait olduğunu Lozan belirler. Adaları ilhak edersen Lozan otomatikman iptal olur.

Bu soru Cimer'e sorulmuş ve resmi cevapta alınmış ayrıca.

1656196645143.png

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Sana anlaşma bitecekmi diye sorulmuş sen ankete evet demişsin.

Savaş çıkarsa iptal olma durumu başka gizli madde var diyenmi oldu sana onu anca troller der gizli maddeler var engel oluyorlar süper güç olucaz diye :)
Şimdi adamın üstüne gitmeyin. Evet'e ben bastım :D ahsjdjdjsjdj

2023 te bitmiyor muydu bu Lozan mı ney? İş arkadaşlarımın bazıları öyle söylemiş aklımda öyle kalmış. :D
Hatta bizde Akp'ci Azeriler var, başka bir Türk abi mobilya çalıştırıyor, adam Chp'li. O abi bizim otelyeye gelince ortamda komedi kopuyor resmen. :D

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
Hükümet değişeceği için böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.AKP devam etse Lozan barış anlaşması 2023 de biter derdim.
Knk yanlış anlamadıysam Türkiye'nin ülke olarak Yunanistan'la savaşa girmesinin herhangi bir ihtimali mi var?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
Yunanistan bir takım hazırlıkların içinde adaları silahlandırıyor anlaşmaya uymuyor ilk atışı onlar yaparsada o zaman suçlu duruma düşerler ve bizim onları haritadan silecek gücümüz var.

Yunanistan Avrupa birligine güveniyor :)

Ama iş orda uzuyor işte bunlar arada bir kaşıyor çok uzun bir mesele savaş olacagını sanmıyorum ama yinede küçükde olsa bir ihtimal var.
Diyelim savaşa girdik ABD müdahale eder mi?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Güzel anlamlı ve net sorular soruyorsun.

ilk saldırı Yunanistan dan gelirse müdahale edemez.

Avrupa Birligi yasalarını çiğnemiş olur.

İlk saldıran biz olursak destek verme hakkı olur.

Zaten Yunanistan arkasında Avrupa Birligi olmasa bırak diklenmeyi konuşamaZ :)

Dip not :

TÜRKİYE Nato üyesidir.

Yunanistan Nato üyesi değildir.
Ekran Görüntüsü 2022-06-26 21-00-11.png
Ekran Görüntüsü 2022-06-26 21-02-24.png

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Yunanistan, 22 yıllık NATO üyeliğini Türkiye'nin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından NATO'nun Türkiye'nin müdahalesini engellemediği ve beklediği desteği göremediği gerekçesiyle sonlandırdı.

DÖNÜŞ KAPISINI 12 EYLÜL ASKERİ DARBESİ Mİ AÇTI?

İttifaktan ayrılmasının üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Yunanistan, yeniden askeri kanada dahil olmak istedi. Washington da devredeydi. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'ye Yunanistan'ın dönüşü için baskı yapsa da dönemin başbakanları önce Bülent Ecevit ardından ise Süleyman Demirel, Yunanistan'ın dönüş kararını veto etti. Nedeni ise Yunanistan'ın Kıbrıs'ta adil bir çözüme yanaşmaması ve Ege'de abartılı taleplerini sürdürmesiydi. NATO Avrupa Kuvvetleri Başkomutanları Orgeneral Alexander Haig ve Orgeneral Bernard Rogers, Ecevit ve Demirel hükümetlerine vetoyu kaldırması için girişimlerde bulundu. Fakat Türkiye'nin tutumunda bir değişim olmadı. Ta ki 12 Eylül askeri darbesine kadar. Çünkü artık iktidarda Yunanistan'ı veto eden bir sivil yönetim yoktu.

Takvimler 19 Şubat 1980'i gösterdiğinde Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, 1974'te Türkiye'nin hava sahasını sınırlayan mor hattı tek taraflı kaldıran karara imza attı. Darbeden sadece 24 gün sonra ABD'nin dönemin Ankara Büyükelçisi James Spain, Kenan Evren ile görüştü. Çantasında dönemin Amerikan Başkanı Jimmy Carter'ın talepleri vardı. 20 Ekim'e gelindiğindeyse Türkiye, Yunanistan'a yönelik vetosunu kaldırdı ve Atina NATO'nun askeri kanadına geri döndü. NATO'ya dönüşten birkaç ay sonra Yunanistan, Avrupa topluluklarına yani şimdinin Avrupa Birliği’ne de üye oldu. Ve o dönemden şimdiye kadar her iki platformu maksimalist talepleri ve Türkiye karşıtlığı için kullandı.

Sen haklısın ben yanlış yazmış oldum.
Düzelttim
nato yanlış rusya yanlısı yunanı gene atarlar işAllah.