Lost Final

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Lost final

arkadaşlar 6. sezonun ve dizinin sonuna geldik. final bölümü yayınlandı aramızda izleyenler var mı?

buhari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İndiriyorum, henüz izlemedim. Büyük bir merakla bekliyoruz finali, ama bir yandan da bitsin artık yeter diyesim geliyor...

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
ben son sahnesini gördüm jack uykudan uyanır gibiydi. acaba rüyamı hepsi dedikleri gibi. rüya ise çok kötü olur

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
duygusal bi final olmuş
ama soruları cevaplamamışlar yine anasını satim :D

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
bende öyle tahmin ediyordum

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ben yaz tatilinde Prison Break + Lost'u izlemeyi düşünüyorum. Sizce hangisi daha güzel :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
1 bölüm bile izlemedim valla:D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bana kalırsa en basit şekilde bitirmeye çalışmışlar. 6 sezondur anlatılan senaryonun bu kadar basit bitmesi normal gelmedi bana. İzlenme oranı mı düştü acaba? Ondan dolayı fazla masraf yapmaya gerek olmadığını mı düşünerek böyle bitirdiler?
Bu kadar harika bir diziyi bu kadar kötü bitirmek hiç yakışmadı.
İlk bölümlerdeki 16 yıldır döngüde olan mesajı yakalamaları hala aklımda. Beni diziye bağlayan olaydı. :)
6. sezon dizinin battığı sezon oldu. Bu kadar birbirine giren, dağılan bir diziyi toplamak ancak saçma bir sonla olacakmış demek ki.
Nerede o eski Lost, nerede bu 6 sezon. :P

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ben bu diziyi 3. sezonda izlemeyi bıraktım.
Çünkü te o zaman anladım ki bilimsel kurgu havasında başlayan bu dizi saçmalayacak fantastik bir şeye dönüşecek.
Son bölümü izlediğimde de bunu gördüm, şimdi ekşideki kızgın insanları görünce gülüp mutlu oluyorum :D

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
hiç beğenmedim bende bir sona bağlayamadılar bence. ehh ne oldu sonda ? cvb yine yok

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
:(

Bir sürü soru var kafamda benim. Cenaze, Benjamin, ölüler, uçak, Rose, Walt, Ricardo, Michael,ada,

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
7_Cevab_Veremedi.png

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
hiç birşey cevaplanmadı bence

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ortalık teorilerle doldu.
önüne gelen teori üretiyo şimdi de :D

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kim ne derse desin ben beğendim. adamlar daha önceden söylemişlerdi bütün soruların cevapları olmayacağını. büyük bir beklentim olmadığından keyifle izledim.
Bu arada dizinin son bölümünü akşam izledim. izlemeden önce izleyen arkadaşların yorumlarına baktığımda çok büyük bir hayal kırıklığı olduğu göze çarpıyordu. çoğu kişi bütün bunların 2 saniyelik rüyadan ibaret olduğunu iddia ediyorlardı. izledikten sonra bu arkadaşların diziyi nasıl izlediklerini ve bu anlamı nasıl çıkardıklarını merak ettim doğrusu.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
son sahne neydi öyle kapıyı açtı ışık girdi ne bu şimdi?

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
senaristler rahatsız ya bizimde rahatsız insanlar olmamızı istiyorlar sanırım :) çok güzel geçen 6 sezon ve 16 bölümden sonra "evet hayal kırıklığı" dedirten bölüm oldu -yoksa bitmesine üzüldük te o yüzdenmi mızıkçılık yapıyoruz orası da bi lost sorusu

Soruların askıda kalması bence de yerinde olmuş. Herşey netliğe kavuşsaydı, belki de diziyi çoğumuz "hadi len baştan izleyelim şunu neyi kaçırdık da cevabı bulamadık" gibi denklemler üretmicektik kafamızda. Benim için tek negatif yönü ertesi gün yani bugün işe sinirli başlamam oldu :))

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Güzel bir çözümleme :)

LOST FİNAL ÇÖZÜMLEMESİ

---- Büyük Resim ----

* Aslında ilk zamanlarda adaylık filan yok. O rahatsız kadın sıradan insanları ışıktan uzak tutuyor sadece. Ne zaman ki Jacob kardeşini o kuyuda öldürüp Black Smokea dönüşmesini sağlıyor işte o zaman başlıyor adaylık işi... Işık korunmaya o zaman ihtiyaç duyuyor. Jacob da başlıyor adaya adam toplamaya...

* İlk getirilenler Black Rock ekibi...Black Smoke tarafından çatır çatır öldürülüyor çoğu. Geriye kalıyor Ricardo. Onu kullanarak Jacobı öldürmeye çalışıyor MIB... Bu henüz ilk denemesi ve büyük bir dezavantaja dönüşüyor. Jacob Richardı ikna ederek yardımcısı olmasını sağlıyor. Böylece adaya getirdiği insanları MIBe karşı uyarabiliyor.

* Black Rocktan kalmış olan bir avuç insan bizim Others olarak bildiklerimizi oluşuturuyor. (Hatırlarsanız hepsi İngiliz aksanıyla konuşuyordu). Richard onlara göz kulak olsun diye Jacob tarafından görevlendiriliyor.

* ABD askerleri adayı bulur. Işığın korunması gerektiğini hatırlıyor Jacob ve Othersı askerlerin üzerine salıyor. Askerlerden Othersa katılanlar oluyor. (Bazılarının taşıdığı ordu çakıları vs...)

* Dharma adaya gelir...Others ile aralarında savaş çıkıyor. Sebebi ise; gelişmiş teknolojileriyle ışığın kaynağını bulmaya en yakın olanlar olmaları. Hatta buluyorlar da... Swan istasyonunu kuruyorlar üstüne(veya yanına). (İstasyonun önünden akan küçük suyu hatırlarsınız...)

* Richard‚ Jacob; Benjamin ise Richard tarafından ikna edilerek Dharma adadan siliniyor. Others çadırda yaşamak yerine Dharmanın yaptığı barakalarda yaşamayı tercih ediyor. Bir süre sonra aile hayatı vs şeyler nedeniyle adaya olan görevlerini 2. plana atıyorlar. Bu sıralarda da "bir şekilde" çocuk doğurup aile kurmaları engelleniyor. Fakat bu Othersı yıldırmıyor Jacoba karşı cephe alıyorlar neredeyse. Adaya doğum uzmanı getirerek sorunu düzeltmeye uğraşıyorlar...(Hikayenin en kilit kısmı zaten burası)

* Oceanic tayfası adaya gelir...Jacob‚ Othersa olan inancını yitirdiğinde aklına daha parlak bir fikir geliyor ve geçmişini unutmak isteyen bir avuç yürekli insanı adaya getiriyor. Bazılarına da süper güçler bahşediyor. (Ölülerle konuşma‚ geleceği görme...) Hatta birisi var ki Jacobın kim olduğunu bilmezken bile adadan emirler alıp uyguluyor...

* Jacob artık Othersa yardım etmediği için bu yeni grubu ortadan kaldırabilecek bir planları olmuyor. Bizimkiler adada anormal işler döndüğü farkettilerinde ise çoktan adayı terk etmiş oluyorlar. Adayı terk edenler ise ne ilginçtir ki en çok ayrılmak isteyenler.

* Bir süre sonra aslında hayatlarında dönecek hiçbir şeyleri olmadığını farkedip adaya geri dönmeye çalışıyorlar. Yalnız bir kişi hariç... O da Kate! Sebebi anne olması. Jacob tarafından adı çiziliyor güzelin...

* Konuya dönersek; adaya dönen ekip 77ye giderek Dharmanın sonunu hazırlıyor. Böylece Jack de inanmaya başlıyor... Ama bomba patladıktan sonra günümüzde hiçbir şeyin değişmediği farkettiğinde asıl yapması gerekenin bu olmadığını da anlıyor. Bizimkiler Jacobın son kalesi olan Templea sığınıyorlar... Black Smoke orayı dağıtıyor...Bizimkiler adayı terk etmeye çalışıyorlar... Black Smoke buna da izin vermiyor.

* Jacob yüzünü gösteriyor. Onları neden adaya getirdiğini‚ ne yapmaları gerektiğini bir bir anlatıyor... Jack‚ denilenleri yapıyor. Kendisini feda ediyor. Yüzyıllar sonra Black Smoke yok oluyor... Böylece adanın kaderi de tamamlanmış oluyor...

---- Gelelim Karakterlerimize ----

* Boone‚ Shannon‚ Libby‚ Ana-Lucia‚ Eko‚ Charlie‚ Charlotte‚ Daniel‚ Juliet‚ Sayid‚ Sun‚ Jin ve Jack... Bu adamlar adada öldüler... Locke ve Michael ise ada dışında öldü...

* Hurley‚ Benjamin‚ Rose ve Bernard adada; Kate‚ Desmond‚ Sawyer‚ Claire‚ Richard‚ Miles ve Lapidus ise adadan kurtularak ömürleri yettiğince yaşadılar...

* Eninde sonunda Christian Shephardın da dediği gibi "Bazıları Jackten önce‚ bazıları ise çok uzun zaman sonra ölüyor" ve flashsidewayste buluşuyorlar. Hepsi normalde hayatlarında yaşamayı dilediği gibi yaşıyor... Sonunda ise birbirleriyle hasret gideriyorlar... Böylece karakterlerimizin kaderi de tamamlanmış oluyor...

- - - - DESTINY FOUND - - - -

* Ada bu insanlara Jacop tarafından verilmiş bir şans..Yoksa o uçaktan kimsenin kurtulmasına imkan yoktu..Jacop hem onları yaşattı‚ hem ikinci bir imtihan dünyasına girmelerine vesile oldu(ilkini çoğu kaybetmişti)‚ hem de hata yapmış tek koruyucu olarak (kara duman) hatasını telafi etmenin yolunu aradı..

* Bir kısmı hemen öldü‚ bir kısmı sonra öldü‚ bir kısmı jackle öldü‚ bir kısmı (Kate‚ Sawyer‚ Lapidus. vs. vs. Aijira uçağıyla gidenler) yıllar sonra öldü‚ Hurley ve Ben de muhtemel yüzyıllar sonra öldü‚ yerlerine ada koruyucusu olacak yeni birilerini bulduktan sonra..

* Fakat flash sidelar da şimdi olayı ve zaman olayı olmadığ için en son Hurley ve Ben de katılınca Desmond birşeyler hatırlamaya başladı..Yani Hurley ve Ben yüzyıllar sonra öldü diye flash sidedakiler de o kadar beklemediler çünkü orda zaman kavramı yoktu..ayrıca flash sidelar eğer ada olmasaydı (sezonun başında batmış gösteriyorlardı) hayatlarının nasıl olacağına dair olabilecekleri görme adına bir şanstı onlar için.. Beden ölür ama ruh bakidir. Ruh anılarıyla günahlarıyla sevaplarıyla ahirete göçer. İşte karakterlerin ruhları ahirette birbirlerini bulmak ve anılarını tazelemek amacıyla ortak bir dünya yarattılar. Kendilerini gerçek dünyada olmaktansa hani hepimiz bazen deriz keşke şöyle doğsaydım ya da ikinci kez doğsam şöyle doğmak isterim gibi. İşte burada da Sawyer bir polis olarak kendini tasarlamış. Miles da öyle‚ Faraday ise müzisyen‚ Charlie ise en başından olması gerektiği gibiymiş vs. İşte kayıp ruhlar birbirlerini bulabilmek için bir ortak evren yarattılar. Tek bir ruh Desmond ise onların birbirlerini bulmasına yardımcı oldu ve hepbirlikte finalde buluşup sonsuzluğa gittiler. Aslında diziye adını veren LOST kayıp ruhları ifade ediyor gibi. Esasında dizi tüm dinlerde ortak olan ahiret‚ruh ve ölüm sonrasına vurgu yapıyor. Nitekim kilisede görünen vitraydaki dini sembollerin anlamı da bu olabilir. Nitekim tek camda tüm dinleri ifade eden semboller mevcut.

* Özel elaman Desmond herkesi toparladı (ruhları)‚ sevenleri buluşturdu ve ışığa (sonsuzluğa‚ sonsuz güzelliğe) götürdü..Kötüler ise (Mr. Eko‚ Ana lucia‚ Micheal) nereye gitti bilmiyorum‚ muhtemel adada kalmaya ve seslerini ancak belli zamanlarda fısıltı olarak duyurmaya mahkum oldular..belki zamanın sonunda affedilecekler..Bir sürü insanı öldürmüş olan fakat sonrdan iyi olan ve yüzlerce yıl adaya hizmet eden Ben gibiler ise ancak binanın girişine kadar gelebildiler fakat içeriye giremediler‚ ancak adaya da hapsolmadılar..Ya da Benjamin aslında doğrusunu yaptı..Yaptıklarının‚ işlediği günahların farkına vardı. Nitekim Dharma halkını katletti. Bu yüzden ruhunun cennete girmeye layık olmadığı kanaatini getirerek içeri girmeyi red etti.Muhtemel flash sidelarda hafızalarını tekrar kaybedip o hayali dünyayı tekrar tekrar yaşayacaklar.. Mesela Hurley Ana Lucianın gelip gelmeyeceğini sorduğunda Desmonddan o hazır değil yanıtını alır. İşte buradan hareketle de Ana Lucianın cennete layık olmadığı sonucu çıkıyor.

* Flash sideın gerçek olmadığının bir kanıtıda Johnun senin oğlun yokki demesi Jacke‚ çok önemli operasyon geçiren Johnun hemen ayağa kalkması‚ karnından vurulan Sunın çocuğunu kaybetmemesi vs. vs.

* Aslında kilisedeki o son buluşma o kadar duygu yüklüydü ki...
Biz olayları Jackin gözünden takip ettik 6 sezon boyunca... Bizim için kilisedeki olaylar Jackin gözlerini kapatmasıyla başladı. Fakat Katei düşününce Jacke ("Seni o kadar özledim ki..." deyişi mesela) veya Sawyerın Juliet ile kavuşması... Hugonun‚ adada ona uzun yıllar yardım ettiği için Bene teşekkürü...

MUHTEMEL AÇIKLAMALAR SEYİRCİYE BIRAKILMIŞ‚ NE GİBİ

* Zaten heykel şudur‚ ada budur‚ ada koruyucusu şöyledir‚ adanın kalbindeki ışığın mahiyeti budur deselerdi‚ hadi canım‚ öyle açıklama mı olur‚ bu ne saçmalık derdi herkes..Yani esas itibariyle bu konularda yapacakları her açıklama fanteziye‚ fantastikliğe kaçacaktı‚ öyle ki bilim kurguyu bile aşacaktı ve yine kimse tatmin olmayacaktı..

* Senaristler de ne demiş‚ biz karakter odaklı bir dizi çektik ve karakter odaklı bitirdik..Yani esas itibariyle ordaki karakterlerin yaşamlarını‚ iç dünyalarını anlattık‚ adanın kendisini değil..

* Diğer açıklanmayan şeyleri izleyiciye bırakılmış..Adanın kendisi insanlara gösterilmemiş bir nevi kutsal mekandır..İçindeki ışık kaynaktır. Bu kaynaktan herkesde bir parça vardır ki ruhların fani bedenlerinin belli bir süre hayatta kalmasını sağlar..Bedenler öldüğünde bedenlerdeki ayrı kalmış ışıklar tekrar kayanağına döner..

* Jacop kimdir‚ kendisinden önce gelen koruyuculardan bu görevi devralmış ve kendisinden sonra birine devredecek olan biridir.(Hava bükücüdeki avatarlar gibi). Adayı ve ışık kaynağını korumakla görevlidir çünkü bir sebepten dolayı ada tamamen görünmez değil‚ belli yollarla ulaşılabilir haldedir.Bu ışık kaynağı görevini yapabilsin diye koruyuculara özel güçler vermektedir.

* Adada ölenler kötüyse ceza olarak oraya sıkışıp kalmaktadır. Işık kaynağına direk düşen bir ruh muhtemel kara duman gibi olacaktır‚ sudan geçemeyen ve insanlığı kalmamış‚ adaya hapsolmuş..ama ışık bazı kişileri etkilemeyecektir..

* Adadaki heykel ve tapınakları muhtemel Jacopun emriyle ondan sonra gelen insanlar yapmıştır...Heykel Mısır mediyetinden birilerinin geldiğine‚ tapınaktaki mısır hiyerogrilifleri‚ Budizm sembolleri ve diğer semboller farklı inanışlardan insanların sürekli adaya geldiğine ve her seferinde tapınakğa kendilerinden birşeyler kattığını göstermekte..

* Tapınaktaki şifalı su muhtemel ışık yüzünden bu güce sahip..Tapınağın başındaki japon‚ bir anlaşmayla Jacop tarafından getirilmiş‚ amaç tapınağı yönetsin‚ ordaki insanlar başıboş kalmasın..
vs. vs.. yani boşlukta kalan yerleri sen doldurabilirsin..

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
bu çözümleme sayesinde tıpanın cevabını aldım :D kıyamet günü israfil meleği tarafından üflenecek sûr oluyor o zaman
pis.png

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bakalım daha ne teoriler çıkacak ortaya daha bir teoride ben buldum paylaşmak isterim.

1) jack dahil tum karakterlerin izledigimiz tum flashback'leri gercek dunya hayatlaridir. hepsi daha once flashback'lerde gordugumuz gibi farkli farkli sebeplerden oceanic 815 ucagina bindiler. ama sawyer conman, jack bekar bir adam, locke bobreklerini babasina kaptirmis bi looser (digerlerini siz doldurun) olarak ucaga bindi. yani 6. sezondan itibaren ogrenmeye basladigimiz hikayeleri gercek dunya hayatlari degil, paralel evren hic degil (bu onemli). bunun ne olduguna daha sonra deginecegim.
2) yasadigimiz gercek dunya'nin bir parcasi olan ama belli kurallar cercevesinde ulasilabilen bi adamiz var. bu adanin kurallarini adanin jacob'i diyebilecegimiz kisi belirliyor. bu adanin iki onemli misyonu var. birincisi tum insanlarin yasam enerjisi adanin icinde (daha once cok yerinde bi sekilde) ab-i hayat diye belirtilen yerde muhafaza ediliyor. dogal olarak da ada yuzyillardir buradan haberdar bi azinligin da ilgi odagi. ikinci misyonu ise gercek dunyadaki hayatlarinda iyi bi insan olamayan bazi kisilere ikinci bi sans verilen ortam olmasi. ama kesinlikle araf falan degil. yani tum fizik kurallari lostie'lerin olmesini gerektirirken, onlar boyle bi ucak kazasindan kurutularak gercek dunya hayatlarina adada devam etme hakkani kazandilar. ikinci sanstan kastettigim bu.
3) simdi gelelim asil kafa karistiran kisma. altinci sezondan baslayarak izledigimiz sahneler neyin nesi? bunlar dizide gordugumuz karakterlerin olmeden hemen once gercekle hayali birbirine karistirarak gordukleri yanilsamalar. yani aslinda jack'in hic oglu olmadi, sawyer hicbir zaman polis degildi, faraday hic muzige ilgi duymadi vs. sadece boyle bi hayatlari oldugu yanilsamasini yasadilar ve bu yanilsamanin icinde biri (desmond) gelip onlari mefta olduklari konusunda ayiltana kadar gercekligi yasadiklarini zannettiler. ( bu acidan malum "i see dead people" repliginin gectigi filmimiz ile benzerligi var). herkes desmond gelip onlari aydigi anda gercek hayatini ve o hayatin nasil sona erdigini hatirladi.
4) simdi soyle bi soru da sorabilirsiniz: ama bu adamlar ayri ayri yerlerde ayri ayri akibetlerle olduler, peki o zaman nasil hep bir anda kilisede toplanip ayni anda ahiret hayatina gecis yaptilar? bunun aciklamasi cok net bi sekilde cristian shephard da gizli. (finaldeki jack-cristian sahnesi dizinin gelmis gecmis en onemli aniydi. herseyin cevabi aslinda ordaydi bi nevi. bu sahneye yine donecegim. ) lostie'lerin hepsine kurtulmasi imkansiz bi kazadan kurtarilarak adada ikinci bi sans verildi. bunun neticesinde bazilari adada ilk haftalarda oldu (shanon, boone gibi), bazilari adadan kurtuldu bi daha geldi oyle oldu (dizinin kapanisini gozlerini kapayarak yapan jack, ve yillar hatta yuzyillar sonra olecek olan hugo gibi), bazilari da adadan kurtulup gercek dunyada gozlerini yumdu (adadan son anda kacan hint ucagindaki kate, sawyer gibi ). ama cristian shephard'in dedigi gibi herkes olum anindaki o birkac nanosaniyelik zaman diliminde ayni yanilsamayi yasadi. 815 sayili ucusun oldugu gune geri donuyorlar, ucaktan sapasaglam iniyorlar ve tamamen yanilsamalardan ibaret bi hayati yasiyorlar, ta ki desmond onlari ayiltana kadar. bu yanilsamalar gercek degil, hepsnin olmeden once zihninde canlanan hayaller. o yuzden zaman kavrami yok. herkes olurken bunu yasiyor (yeni ada koruyucusu hurley bile bunu yasiyor) ve "simdi" kavraminin olmadigi bu hayal evreninde kendisi icin verilen ilahi karar ile yuzlesiyor. yani iyi bir insan olarak olmusse cennete, kotuyse cehenneme (dizi aslinda cehennem betimlemesinden ozellikle kaciniyor, daha cok cennete giremeyeceklerin kaldiklari yer demeyi tercih ediyor) gidiyor. bu nedenle de zaten son kilise sahnesinde michael, anna lucia, mr eko gibi karakterleri goremiyoruz. yani diziye gore onlar adada kendilerine verilen 2. sansi degerlendiremiyor, cennete gitmeyi hakedemiyorlar. ayrica ben'i de kilisenin disinda beklerken goruyoruz. ben kendisi cennet'e gitmeyi haketmedigini dusunuyor. belki de girmeye calissa da giremeyecek, orasini bilemiyorum.
5) tekrar christian shephard sahnesine geri donelim. dedigim gibi bu 2 dakkalik sahne lost'un bence en onemli sahnesiydi. ozellikle secilmis bi ayrinti ayrica onemliydi. arka plandaki vitraya tum dinleri temsil eden semboller islenmisti. kilisede boyle vitray olmasi absurddu ama verilen mesajla uyumluydu. oyle ya da boyle hepimiz oluruz ve arkada gordugunuz dinlerin de dedigi gibi bu hayat testinde yaptigimiz herseyin karsiligi olarak ahiret hayatimiz belierlenir. hangi dine inanirsaniz inanin bu is boyledir mesaji verdiler. kendilerince evrensel, kucaklayici olmaya calistilar.
6) tabi hala aklimi kurcalayan yuzlerce soru var. ornegin, jacob gercekten adada ikinci sans verilenleri kendi mi seciyor, yoksa onlar ilahi bir guc taraifnan zaten secilmis de jacob sadece gidip onlarla hayatlarinin belli bi noktasinda kontakt mi kuruyor? bana nedense ikincisi daha olasi bi alternatif gibi geliyor ama farkli yorumlamak mumkun. bunca cevaplanmamis sey varken aklina bunu mu taktin derseniz ona da eyvallah derim. ama tum hikayeyi uhrevi temellere oturttukarina gore bu onemli bi nokta.

kaynak

Asil_haK

Asistan
Reaksiyon puanı
17
şimdi bu kate sawyerle de yattı jackle de yattı ve cennete gidiş bileti cebinde öyle mi:)

Benim için lost demek''sorular'' demekti finalde bu soruları cevaplamaya çalışmak yerine finali de soru işaretleriyle bitirip izleyicilerin kendi yrumlarını katabilecekleri bir final hazırlamışlar.

Öyle bir finaldi ki lost izleyen herkes ayrı bir yorum getirebilirdi finale.en güzeli de böylesi oldu.Herkes kendi değerlerine ya da lostu yorumlayışına bağlı olarak bir final yorumladı zihninde.

her güzel şey gibi LOST da bitti:(

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet bazı şeyleri doğru anlamış olmam çok güzel oldu benim açımdan."Araf" ta sıkışıp kalmış insanlar.Çocuk doğurmaları yasak fakat Aaron doğuyor neden ona izin var? :lol::lol:

Sorulaaaaaaaarr ! Bu sorulara herkes kendisi farklı cevaplar bulacak bulamayanlar bu çözümlememleri okuyacak bulcak falan falan :D

Ama bir sinema filmi gelicek kesin içmden bir ses öyle diyor.Hadi hayırlısı bakalım.
Her güzel şey gibi Lost'da bitti.Ama 6 yıl bizi oyaladı ya o yeter ya.

Toprağın bol olsun LOST:crying::crying:

:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Lost içinde barındırdığı sırlarla bitti. Bazı yabancı forumlarda lostun alternatif sonlarının bulunduğunu söylüyorlar. Daha vakit bulup net araştıramadım.