Lol oynamaya yeterli uzun sure kullanilabilecek bi laptop

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 00samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

00samet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lol oynamaya yeterli bi laptop ariyorum bide uzun zaman kullanabileyim istiyorum bilmeyenler icin lol sistem gereksinimlerini atayımMİNİMUM ÖZELLİKLER

• 2 GHz işlemci
  • 1 GB RAM (Windows Vista ve 7 kullanıcıları için 2 GB ya da daha fazla RAM)
  • 8 GB boş sabit disk alanı
  • Shader versiyon 2.0 uyumlu ekran kartı
  • DirectX v9.0c veya daha üst sürüm desteği
  • Windows XP (SADECE Service Pack 2 ya da 3), Windows Vista, veya Windows 7

dj

ÖNERİLEN ÖZELLİKLER

• 3 GHz işlemci
  • 2 GB RAM (Windows Vista ve 7 kullanıcıları için 4 GB ya da daha fazla RAM)
  • 12 GB boş sabit disk alanı
  • GeForce 8800 ya da eşdeğeri ekran kartı (Paylaşımlı GPU’lar için en az 512MB Ekran Kartı Belleği (VRAM))
  • DirectX v9.0c veya daha üst sürüm desteği
  • En güncel service pack yüklü Windows XP, en güncel service pack yüklü Windows Vista veya Windows 7
  • Microsoft’tan indirilen .NET Framework’ün en son güncellemesi
  • PVP.net'e bağlanmak için, Adobe Air'in en son sürümü gerekir. Adobe Air, League of Legends'ın kurulum dosyalarıyla beraber gelmekte; ama aynı zamanda Adobe'un internet sitesinden de indirilebilir.

EN UYGUN DONANIM TAVSİYELERİ

CPU

Minimum: 2.0+ GHz İşlemci*
*Çok çekirdekli işlemci kullanan oyuncuların, her çekirdeğin en az 2.0 GHz’i desteklediğinden emin olmaları gerekir.
Önerilen: 2.4 GHz Çift Çekirdekli İşlemci

• Nedir?Merkezi İşlem Birimi (CPU), temelde bilgisayarının beynidir. İşlemci, en temel talimatlardan en karmaşık işlemlere kadar herşeyi yürütür.
  • Ne işime yarar?CPU’n bilgisayarındaki tüm işlemleri yürütür. Yani, bir programın ne kadar çabuk açıldığı gibi şeyleri kontrol eder. İşlem hızı gigahertz (GHz) ile ölçülür; 1 GHz, saniyede bir milyar talimata eşittir. Bu nedenle CPU’n ne kadar iyiyse, bilgisayarın o kadar hızlı çalışacaktır.

BELLEK (RAM)

Minimum:1 GB RAM*
*Windows Vista ve Windows 7 kullanıcıları için 2 GB ya da daha fazla RAM.
Önerilen: 4 GB RAM*

• Nedir?Rastgele Erişimli Bellek (RAM), direkt olarak anakartına takılan özel bir bellektir. Ne zaman bir program çalıştırsan, program bilgisayarının sabit diskinden RAM’ine yüklenir. RAM, yazma ve okuma açısından oldukça hızlıdır ve programların çok kısa sürede yüklenmesini sağlar. Bilgisayarınızı her yeniden başlattığında, bilgisayarın RAM’inde saklanan herşeyi siler.
  • Ne işime yarar?Ne kadar çok RAM’e sahip olursan, o kadar çok bilgi sabit diskin yerine RAM’inde saklanır. Bu da bilgisayarının hızını büyük ölçüde arttırır. Maalesef, bilgisayarında aynı anda bir çok programın açık olması, kullanılabilir belleğinin tümünü harcayabilir. Bu durum, yükleme hızının oldukça yavaşlamasına ve hatta oyununun çökmesine neden olabilir. League of Legends oynamaya başlamadan önce, gereksiz programları mümkün olduğunca kapatmaya çalış. Bilgisayarının hızında ani bir artış fark edeceksin!

DİSK ALANI

Minimum: 8 GB boş sabit disk alanı
Önerilen: 12 GB boş sabit disk alanı

• Nedir?Sabit sürücün, bilgisayarındaki tüm verinin saklandığı yerdir. Tüm dosyalarının, klasörlerinin, programlarının, vb. fiziksel konumudur. Bilgiler, sabit sürücünde manyetik olarak saklanır. Yani RAM'inin aksine, bilgisayarını kapatsan bile bu bilgiler sabit sürücünde kalır. (Sabit disk sürücüler (SSD’ler) farklı tür bir sabit sürücüdür ve flaş bellek mantığı ile çalışırlar. Eski tip sabit sürücülerin aksine, verileri yazmak için hareket eden parçalar kullanmazlar)
  • Ne işime yarar?Başlangıçta League of Legends’ın kurulumu, daha sonra da her iki haftada bir çıkan yamalar için belli bir boş alan gerekir. Kaydedilen oyun dosyaları ve sürekli olarak eklenen yeni içerikler dolayısıyla, League of Legends için gerekli olan alan artış göstermekte. Bu nedenle, sabit diskinde fazladan boş alanın bulunması, her zaman yararlıdır. Bahsi geçen minimum özellikler başlangıçtaki kurulum için, önerilenler ise gelecekteki güncellemeleri kapsaması içindir.

Lol un sitesinde tam olarak bunlar yaziyo

Fiyat araligim maks 1500tl dir.
Lol oynayabilecegim internetce rahatca gezebilecegim bi laptop ariyorum.
yardim edenlere simdiden tesekkur ediyorum :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
1500 TL Bütçeye ben Bunu öneririm ama bütçe arttırabilirseniz bunu alın lol dışındada çok fazla oyun oynarsınız.

Asus x550kj olanı 8gb ram olarak alırsanız daha iyi olur.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
en düşük nvidia gt740m ekran kartlı laptopla istediğiniz ayarda oynayabilirisniz ;)