Log almaya çalışırken windows göçtü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inhuman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inhuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bilgisayar güvenliği ile ilgili bir forumdan (adını vermiyorum, bilindirik ve güzel bir türkçe forum) çektiğim rootrepeal adlı programla tarama yaparken bilg. kitlendi ve resetledikten sonra windows başlamadı. Bios sonrası windows yükleme anında siyah ekran geliyor ve ilerlemiyor. Kasada ışık da yanmıyor.

Forumdan çektiğim program basit bir log alma programıydı, hijack gibi. Bir şekilde sistem dosyalarına zarar verdi, ya da ben resetleyince bozukluk oluştu. Format atmadan eski windowsa nasıl kavuşabilirim? Güvenli moda geçemiyorum, yapabildiğim tek şey recovery konsol seçeneğinde başlatmak. Yardımlarınızı bekliyorum, acil bir şekilde.(xp kullanıcısıyım)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bios-->Boot-->First boot device-->Cd veya dvd rom u seçtikten sonra F10 ya da save and exit ile ayarları kaydet. Cd, Dvd yi takıp bilgisayarı kasadan yeniden başlat. Ön yükleme için bir tuşa basın ekranı çıkacak. Bir tuşa bastıktan sonra bir süre mavi ekranda bekleyeceksin. Sözleşme vs. kabul ettikten sonra ne yapmak istediğin sorulacak. Orada windowsu onarı tıklayıp beklemen gerekecek.

inhuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yüklemelerden sonra direk olarak windows yükleme/formatlama ekranına geçti, partitionları gösteriyor. Yükleme yaparken F2 ye basın gibi bir şey yazdı, sistem dosyalarını kurtarmak için yazıyordu. Ona mı basayım? Bu işlem bilgilere bir zarar verebilir mi?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bir tuşa bastıktan sonra çıkan ekrandan alt kısma dikkat ederseniz önyükleme dosyalarının yüklendiğini göreceksiniz. Önyükleme yapmak dosyalarınızı hiç bir şekilde etkilemez. Burada hiç bir tuşa basmayın. Sadece önyükleme yapmak için bir tuşa basın ekranı çıkınca bir tuşa basın ve bir süre bekleyin. Karşınıza resimdeki ekran çıkacak.
resim_820209679.png

Bu ekranda R tuşu ile onarabilirsiniz.

inhuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bende bu ekran çıkmıyor. Elimdeki windows cd sinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Direk olarak win yükleme ekranına gidiyor.

Ayrıca benim önceden yarattığım bi recovery konsol modu vardı, oraya girebiliyorum. Orada chkdsk /r/f komutunu uyguladım (birinin tavsiyesi üzerine), tarama yaptıktan sonra bazı hatalar düzeltildi dedi ancak windowsum düzelmedi. Bunun haricinde bir öneriniz varsa sizi dinliyorum.

Elimde SP2 olan başka bir win cdsi daha var onla deniyimmi? Bendeki windows XP türkçe SP3 idi.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bende bu ekran çıkmıyor. Elimdeki windows cd sinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Direk olarak win yükleme ekranına gidiyor.

Ayrıca benim önceden yarattığım bi recovery konsol modu vardı, oraya girebiliyorum. Orada chkdsk /r/f komutunu uyguladım (birinin tavsiyesi üzerine), tarama yaptıktan sonra bazı hatalar düzeltildi dedi ancak windowsum düzelmedi. Bunun haricinde bir öneriniz varsa sizi dinliyorum.

Elimde SP2 olan başka bir win cdsi daha var onla deniyimmi? Bendeki windows XP türkçe SP3 idi.

Windows'u sorunsuz kullanmak istiyorsanız sp3 cd si bulup onarın derim. Ama yok dosyaları yerel ya da harici bir diske kopyalayıp format atarım diyorsanız sp2 cd si de işinizi görür diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi en sağlıklısı sisteminizde kullandığınız sürümün aynısı ile onarmak.

inhuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kendi girebildiğim Recovery bölümünden yapabileceğim extra birşey varmı? Komut falan gibi.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Kendi girebildiğim Recovery bölümünden yapabileceğim extra birşey varmı? Komut falan gibi.

Komutlarla pek aram yok. Şu an için yapılacak şey sizin sp2 veya sp3 cdlerinden biri ile onarmanız gibi görünüyor :)