Local ağdaki bilgisayarların hangi sitelerde gezdikleri

hasanalizxc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Shiftdelete.net ailesine yeni katıldım.Öncelikle hepinizi en içten .. duygularımla selamlıyorum..

Özel bir şirkette bilgi sistemleri uzman yardımcısı olarak çalışmaktayım ve bir yazılıma ihtiyaç duydum fakat bulamadım ve sizden yardımınızı rica ediyorum. Local ağda bulunan kullanıcıların hangi sitelere girdikleri ve ne kadar band genişliği kullandıkları (her site için olsa daha iyi tabi), ve bugün en çok girilen siteler diye bir sort özelliği de olsa olması lazım. İsteklerimi böyle sıralıyorum ama böyle bir yazılımı bulursam eğer o kadar yükümhafifleyecek ki bilemezsiniz. En kısa zamanda öneri ve çözümlerinizi bekliyorum arkadaşlar...:blink:

useryok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer sistemin çok büyük bir yapı değilse Linux platformunda çalışan birçok firewall ve log yazılımları mevcut. Ayrıca bazı UTM firewall cihazları ile tüm trafiği yönetibilir ve istediğiniz logları alabilirsiniz.

Tabii ücretsiz bir yazılım arıyorsanız biraz zor...

hasanalizxc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer sistemin çok büyük bir yapı değilse Linux platformunda çalışan birçok firewall ve log yazılımları mevcut. Ayrıca bazı UTM firewall cihazları ile tüm trafiği yönetibilir ve istediğiniz logları alabilirsiniz.

Tabii ücretsiz bir yazılım arıyorsanız biraz zor...

ücretsiz yazılım arardım bulurdum da biliyorsunuz malum artık hiçbir yazılıma güvenemiyoruz bu "fud" yazılımlardan dolayı.. sistemimde sonicwall cihazım var zaten ve syslog özelliği de var ama ben bunu uygulama bazlı ve daha kullanışlı hale getirmek istiyorum..

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu filtreleme özelliğini Bluecoat ürünü de çok iyi yapmaktadır.
Kimin nereye hangi saatte en çok hangi sitelere girdiğini, upload-download hızlarını görebilirsiniz.
Günlük, haftalık, yıllık olarak görebilirsiniz.
Aynı şekilde WebSense yada Checkpoint te aynı işleri yapmaktadır.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu filtreleme özelliğini Bluecoat ürünü de çok iyi yapmaktadır.
Kimin nereye hangi saatte en çok hangi sitelere girdiğini, upload-download hızlarını görebilirsiniz.
Günlük, haftalık, yıllık olarak görebilirsiniz.
Aynı şekilde WebSense yada Checkpoint te aynı işleri yapmaktadır.

evet gereken söylenmiş varmı sorun

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şimdi bakıyorum da buna uygun bat nasıl oluşturabilirim diye. Önce dosyaların nerede saklandığını ve saklanan dosyaların da crypt edilmiş olmaması gerekiyor. Sonuçta siz de görmek istiyorsunuz.
[MENTION=333786]hasanalizxc[/MENTION]

Nasıl bir yol izlemeyi tercih ettiniz? Yani ne aşamadasınız?