Lisede Seçeceğim Dal İle İlgili Yardım Eder misiniz?

dorukoski

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.Ben 10.sınıfta okuyorum bu donem sonunda 3 daldan birini secmem gerekiyor.Aklımda fikirler olmasına rağmen bazı endişelerim var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Veri Tabanı, Ağ İşletmenliği ve Web Tasarımı olarak 3 dal var ve benim en çok ilgimi çeken dal veri tabanı yani programlama ama bu dersten de notlarım 65'in üstünde değil daha sonra zorlanmaktan korkuyorum.Fakat aklımı kurcalayan diğer dal ağ işletmenliği çünkü çok iyi bi hocamız var Bilge Adam'da da çalışıyor ek işi olarak bunun yanında Türkiye genelinde Ağ öğretmenlerine de ders anlatan bi kişi ve birde cisco olayı var o tarafta.Tek bir ticari sertifikasıyla hayat kurulabilir.Çok arada kaldım seçimim konusunda yardım edebilirseniz sevinirim.

Anadolu Teknik Lisesi öğrencisiyim.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
1) Ben ne yapmak istiyorum diye kendine soracaksın.

2) Tüm seçenekleri çok iyi bir şekilde araştıracaksın, inciğine boncuğuna kadar.

3) Bütün seçenekleri yan yana yazacaksın her seçeneğin altına da artılarını ve eksilerini yazacaksın

4) Gelecekteki iş olanaklarına bakacaksın. Şöyle ki 10. sınıftayım demişsin, Yani 2 sene lise ve önünde hazırlık sınıfıyla beraber 5 sene üniversite olacak. Tabi bu süre en kısa süre, üniversitede okulu uzatmayan azdır, okulun uzaması ihtimali var, ilk sene istediğin üniversiteyi kazanamama ihtimali var vs. Yani en kısa olarak 7 sene sonra seçeceğin alanda iş bulma imkanı ne olacak? Çünkü sen hala öğrenciyken birileri mezun olup işe başlamış olacaklar, seçeceğin alanda ne kadar ihtiyaç var ve üniversitelerde şu an o alanla ilgili kaç kişi okuyor yani senden önce kaç kişi mezun olacak bunları bilmen gerekiyor.

5) Bunların hepsini belirledikten sonra mantığın ve duyguların seni nereye götürüyorsa orayı seçeceksin. Unutma bu hayat senin hayatın seçeceğin alanın gelecekteki kazancı da sana olacak kaybı da sana olacak. Senin hayatını şekillendirecek bu karar başkaları için çok rahat ağızdan çıkacak fikirlere dönüşebilir çünkü onların hayatını ilgilendirmiyor.

dorukoski

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yardım ettiginiz icin cok tesekkur ederim bunları adım adım uyguluycam ilginiz icin tesekkurler