Lise sınıf geçme

Buğra Torun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba meslek lisesinde 9. sınıf öğrencisiyim şimdi ilk dönem ortalam 80 geldi 2. Dönem 20 olsa geçermiyim 2. Dönemin ortalaması 50 olmak zorunda mı

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Evet ikinci dönem 20 olsa geçiyorsun fakat nasıl olsa ilk dönem yüksek aldım diyip ikinci dönem sakın salma 4 yılın karne ortalaması senin diploma ortalamana vuracak ve diploma notun da üniversite sınavlarında tyt veya ayt de yaptığın puanın üstüne eklenecek bu yüzden yüksek tutmakta fayda var.

Buğra Torun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Evet ikinci dönem 20 olsa geçiyorsun fakat nasıl olsa ilk dönem yüksek aldım diyip ikinci dönem sakın salma 4 yılın karne ortalaması senin diploma ortalamana vuracak ve diploma notun da üniversite sınavlarında tyt veya ayt de yaptığın puanın üstüne eklenecek bu yüzden yüksek tutmakta fayda var.
Haklısın sadece merakımdan sordum

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
20 olsa geçersin de üniversite sınavında puanın geçemeyebilir. :D

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Üniversite ye gitmek istemiyorum zaten hedefimde yok zar zor liseyi bitiririm ??
Bir insan neden üniversiteye gitmek istemez ?
Git gör hayatını yaşa çok pişman olursun sonra. 18 yaşında iş hayatına atılırsan en az 60-65 yaşına kadar çalışacan zaten.
( Sadece gelecek iş bulma meslek sahibi olma anlamında değil hayatı yaşamak anlamında üniversite ortamını gör insana çok şey katan bir süre. oradaki rahatlığı ve ortamı zor bulursun bir daha)
Bu arada Lise için yeniden sınıfta kalma bu aralar gündeme alınmış İnşAllah geri gelir. Ne güzel ilk dönem ortalaman 80 olmuş nasıl 90 yaparım demektense 20 yapsam geçermiyim mantığının kırılması gerekir.