Lise ortamına alışamamak

Cpt.Priceless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
10.sınıfa geçtim buna rağmen sınıfa hala alışamadım.Tenim esmer olduğu için dalga geçiliyorum erkekler arasında.Erkeklerle aram iyi ama bazen çok boş yapıyorlar.Bazen gülüp geçiyorum ama bazen çok üstüme geliyorlar. Sınıfta gruplaşma falan çok fazla bu yüzden de çok yabancı bir ortam var.Ne yapmamı önerirsiniz ?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Ben hiç bir zaman ortaokula ve liseye alışamadım. Liseden tebligat alıp, Açık Öğretime geçtim. Herkes alışamayabiliyor onu unutma, bu arada sen iyi yakaladın bu arada. Sınıfa alışmaya başlamışsın, dalga geçenlerin kafasına takma. Dalga geçenlere cevap verirsen sana daha çok yaparlar. Sonrasında Allah'ın izni ile sana daha az yapacaktır. Unutma ki genelde okullarda totoş insanlar olur.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Birkaç kez uyarman gerekirse kırıcı olman lazım ki herkes yerini bilsin.Hatta gerekirse bir tane de yapıştırman gerekebilir çünkü bazı insanlar onlara bişey çarpana kadar durmayı bilmiyorlar.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Birkaç kez uyarman gerekirse kırıcı olman lazım ki herkes yerini bilsin.Hatta gerekirse bir tane de yapıştırman gerekebilir çünkü bazı insanlar onlara bişey çarpana kadar durmayı bilmiyorlar.
Kırıcı olmak yanlış bence. Çünkü kırıcı olursa daha kötü olur bir, ikincisi istese de bile arkadaş edinmekte ve güven sağlamakla çok zorlanır, hatta şansı kaybedebilir yani. Şiddete hayır diyorum.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Kırıcı olmak yanlış bence. Çünkü kırıcı olursa daha kötü olur bir, ikincisi istese de bile arkadaş edinmekte ve güven sağlamakla çok zorlanır, hatta şansı kaybedebilir yani. Şiddete hayır diyorum.
Hayatında kavga etmeyen biri olarak ben karşı değilim çünkü fark ettim ki ne kadar merhamet edersen o kadar hedef sen oluyorsun ve en çok üzülen de hep sen oluyorsun.Kavga sevmem ama son çare olarak kullanılmalı diğer insancıl yöntemlerin hepsi işe yaramadıysa artık birini dövmek gerekir böylece işin ciddiyeti anlaşılır ve bir daha kimse o kadar rahat üstüne gelemez çünkü her insan can taşır.Bakalım bende bu konuda eğitim almayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde başlayacağım.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Hayatında kavga etmeyen biri olarak ben karşı değilim çünkü fark ettim ki ne kadar merhamet edersen o kadar hedef sen oluyorsun ve en çok üzülen de hep sen oluyorsun.Kavga sevmem ama son çare olarak kullanılmalı diğer insancıl yöntemlerin hepsi işe yaramadıysa artık birini dövmek gerekir böylece işin ciddiyeti anlaşılır ve bir daha kimse o kadar rahat üstüne gelemez çünkü her insan can taşır.Bakalım bende bu konuda eğitim almayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde başlayacağım.
Senin görüşüne saygı duyuyorum fakat senin söylediğin çok yanlış hala. Şiddete hayır diyorum hala. Kavga bence son çare değil, son çare o yerden uzaklaşmaktır. Kavga insana güzel bir çözüm gibi gelebilir ama işin gerçeği tam tersi.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Senin görüşüne saygı duyuyorum fakat senin söylediğin çok yanlış hala. Şiddete hayır diyorum hala. Kavga bence son çare değil, son çare o yerden uzaklaşmaktır. Kavga insana güzel bir çözüm gibi gelebilir ama işin gerçeği tam tersi.
İş yerindesin mesela kaçamıyorsun da sinek gibi yapışanlar da var keşke kaçabilsen zaten en mantıklı olanı odur.Uğraşmam gereken onca mesele varken ben dövüş kursuna gidicem neden böyle tipler yüzünden.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
10.sınıfa geçtim buna rağmen sınıfa hala alışamadım.Tenim esmer olduğu için dalga geçiliyorum erkekler arasında.Erkeklerle aram iyi ama bazen çok boş yapıyorlar.Bazen gülüp geçiyorum ama bazen çok üstüme geliyorlar. Sınıfta gruplaşma falan çok fazla bu yüzden de çok yabancı bir ortam var.Ne yapmamı önerirsiniz ?
İsmimizle dalga mı geçiyosun :D Salarım Ghostla Soapı ?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
İş yerindesin mesela kaçamıyorsun da sinek gibi yapışanlar da var keşke kaçabilsen zaten en mantıklı olanı odur.Uğraşmam gereken onca mesele varken ben dövüş kursuna gidicem neden böyle tipler yüzünden.
O cevabı da vereyim. İşten çıkacaksın, kendine göre iş yeri bulacaksın. Eğer kapana sıkıştın isen, başka hiç bir çare yoksa ve hayati tehlike varsa o zaman işte yapabildiklerini yapacaksın. Büyütmeye hiç gerek yok. O kardeşimizin yalnızca sınıf değiştirmesi yeterli.

OuzBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
endüstri meslekte okumuş biri olarak şöyleyim bu arada bende esmer tenliyim ama benimle dalga geçemezlerdi. eğer birisi seninle dalga geçmeye çalışırsa ona karşı çok ağır konuş illa kavga etmek zorunda değilsin onu küçük düşür ,lakap tak. etki-tepki mantığı sana cevap veremez çünkü az önce kendiside aynı şeyi yaptı. pek etik sayılmaz ama geri kalan 2.5 sene ezilmek istemiyorsan bikaç kişiyi yerin dibine sokman gerekir ki diğerleri ayağını denk alsın.
maalesef hayat böyle acırsan acınacak hale düşersin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

herşeyin güzellikle çözüleceğini sanan pembe gözlükleri asla takma dışardan komik gözükürsün.