Lise nasıl bir yer?

Seikatsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
1 hafta sonra liseye başlıyorum. Öyle çok asosyal değilim ama çok da arkadaş edinme çabam yoktur yani. Abilerim nasıl bir yer bu lise? Çok ezilir miyiz? Soracak olursanız Anadolu Lisesi tutturdum.

yiitugrass

Asistan
Reaksiyon puanı
29
aktif olmassan kednini sevdirmezsen olursun bende ilk zamanlar öyleydim bide benim kötü bir özelliğim vardı liseye başladığımda saçlarımı 3 numaraya vurmuştum sonra biraz daha açıla açıla daha doğrusu kendimi keşfede keşfede daha zevkli oldu anşlyacağın herşey senin elinde sen nasıl olmasını istersen öyle olur
1 hafta sonra liseye başlıyorum. Öyle çok asosyal değilim ama çok da arkadaş edinme çabam yoktur yani. Abilerim nasıl bir yer bu lise? Çok ezilir miyiz? Soracak olursanız Anadolu Lisesi tutturdum.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906

Bu biraz da gittiğin lise ve öğrencilerle alakalı. Şahsen bilim fuarı, münazara, şiir dinletisi ve daha ne varsa katıldığım için hem yaşıtlarımla hem de üst sınıflarla iyi anlaşıyorum. Asosyal gibi durmayıp etkinliklere katılıp, atılgan davranırsan güzel bir çevre edinebilirsin??

Reaksiyon puanı
5,173
Lisede insanlar kontrolsüz olur. Genelde korkulacak bir şey olmaz ancak tedbiren arka sıraya oturan tiplerden uzak dur. Eğer kendine tam güvenmiyorsan kendini derslerine ver. En azından bu çocuk asosyal demek yerine bu çocuk çalışkan derler. Artık eskisi gibi devlet liselerinde kopya çektirmiyorlarmış. Yazılılar sınıf dışında vs oluyormuş(genelde) Dolayısı ile anadolu liselerinde ders notu tutan çalışkan öğrenci sınav haftasında çok değerlidir. Kolay kolay kimse sataşmaz ona.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
O okulda senin gibi düşünen yüzlerce insanın olduğunu aklında bulundur, onlar da 9. sınıfa gidiyorlar ve çoğu böyle düşünüyor. Üst sınıflara gelirsek okuldan okula değişir mesela bizde haraç keserlerdi, yeni başlayanları ota alıştırıp müşteri edinirlerdi, sınıf basarlardı hatta bazıları yeğenlerini yanlarına alıp tüm sınıfları gezerek "Bu benim yeğenim, dokunana dokunurum" gibisinden konuşurlardı. Ben fazla gitmedim, bi taksici vardı kız ayarladık diye öğle arasına çağırıp gezerdik sözde kızın evine giderdik ama kız çıkamazdı, yolda giderken arabanın tavanına çıkan mı dersin kapıdan sarkan mı dersin bayağı eğlenirdik. Anlayacağın yaşayacakların bulunduğun ortama göre değişir, uyum sağla lisenin tadını çıkar. Dersleri anlatmama gerek yok zaten o konuda ne yapacağını biliyorsun.

Videoyu yıllar önce bi grupta paylaşmıştım, daha duruyor ss aldım :)
Screenshot_1.png

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
buranın puanı iyi ama ortamı kötü okuluna gittim yarı dönemde bıraktım herkes kendi kafasında ortam yok bomboş yer ordan çıkınca meslek lisesi tabi şuan efsane ortam var kimse bişey diyemiyor ortam bulmak kolay yani liseye göre değişiyor asla kapanık olma yeter.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Ben lisede çok eğlendim güzel yer bence ama çevrenede bağlı olacak