Liqpay ücretsiz sanal pos ödeme sistemi

Bu konuyu okuyanlar

sarp159

Asistan
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
471
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Yeni bir ödeme sistemi çıkmış Liqpay diye.[B][COLOR="Red"]www.liqpay.com[/COLOR][/B] resmi sitesinde de görüleceği üzere ücretsiz bir sanal ödeme sistemi imiş.Sanal posu sisteminize entegre ediyorsunuz.Sonra müşteri sizden bir ürün veya hizmet satın alacağı zaman cep telefonu numarasını giriyor,sonrasında kendine Liqpay dan bir şifre gönderiliyor.Şifreyi gerekli yere giriyor ve sonra kredi kartı bilgilerini giriyor.Ödeme alınıyor ve Liqpayın hesabına geçiyor.Sonrasında para sizin banka hesabınıza veya kredi kartına yatıyor.

Buraya kadar her şey çok güzel.Bu sistem sayesinde firma sahibi olmadan,banka ile cebelleşmeden rahatlıkla kredi kartı ile ödeme alınabilir.Bir diğer sakıncası da art niyetli kişilerin dolandırıcılık yapmak için kullanacakları aşikar.Ama büyük ihtimal böyle bir sistemi kurabilmek için gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır diye düşünüyoum.

Soruma gelirsek bu sistemin güvenliği hakkında az çok bilgi sahibi olan var mı?Acaba Ukrayna menşeili olan bu site kredi kartı bilgilerini kendi amaç ve doğrultularında kullanır mı?
 

xismailaydin

Müdavim
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
1,379
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Yaş
34
Bence çok tehlikeli. Kesinlikle güvenmemek lazım.

Adamlar artık göstere göstere mi yapıyorlar bu işi anlamadım ama bu iş öyle basit bir iş değil.

Google'ın kurduğu sistem bile yemedi bu anlamda. Ona bile güvenmedi insanlar. PayPal'dan başka herkese dikkat etmek lazım...
 

kenan2801

Öğrenci
Katılım
29 Ağustos 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
bu işi BDDK dan izinli ödeme kuruluşları dışında yaptığınız an direk dolandırılabilirsiniz.
 
Üst