Linuxun 16. Doğum Günü EMO Ankara Şubesi'nde Kutlandı

Bu konuyu okuyanlar

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48

2007 yılında ücretsiz olarak 10.000 adet Pardus CD‘si dağıtan EMO Ankara Şubesi Linux‘un doğum gününü 25 Ağustos 2007 tarihinde bir dizi etkinlikle kutladı.

25 Ağustos 1991‘de, Linus Torvalds‘ın ".. Nisan‘dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX‘in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux, 16 yaşında...

2007 yılında ücretsiz olarak 10.000 adet Pardus CD‘si dağıtan EMO Ankara Şubesi Linux‘un doğum gününü 25 Ağustos 2007 tarihinde bir dizi etkinlikle kutladı.

Internetten canlı olarak da yayınlanan doğum günü etkinlikleri EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş ve LKD adına Onur Tolga Şehitoğlu‘nun açılış konuşmaları ile başladı.

Linux için "Dünya‘nın en büyük imece çalışması" diyen Pektaş, "gelenekselleşen doğum günü kutlamalarımızın Linux‘un ölümsüzleşmesi ve gelişmesi için EMO Ankara Şubesi‘nin özgür yazılıma verdiği desteğin bir parçası olduğunu" söyledi.

Pektaş‘ın ardından söz alan Şahinoğlu ise LKD olarak Linux ve tüm özgür yazılımlara sonuna kadar destek verdiklerini bu tür etkinliklerin Linux‘un yaygın hale gelmesi için etkili bir araç olduğunu dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından EMO Ankara Şubesi Yaz Okulu Öğrencilerinin hazırladığı "Ben Linux öğrendim" başlıklı sunum gerçekleşti, sunumda öğrenciler "Linux nedir ve nasıl kullanılır?" sorularının cevaplarını verdiler.

Etkinlik EMO Yaz Okulu Öğrencilerinin gerçekleştirdiği sunumun ardından Linux için hazırlanan doğum günü pastasının Kesilmesi ile son buldu,

[sub]http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=18999[/sub]

 
Üst