Eneshan50
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Linux laptop aldım fakat bir türlü windows a çeviremedim yardımcıo olabilecek varmı acaba
Linux laptop aldım fakat bir türlü windows a çeviremedim yardımcıo olabilecek varmı acaba
EvetHangi linux dağıtımı var? Ubuntu mu?
Dell ınspiron 3557Öncelikle hayırlı olsun, marka ve model yazarsanız daha iyi olur.
Evet
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dell ınspiron 3557
Ne yapmam gerekli peki1 adet USB (boş olsun en az 4 GB, 8 öneririm)
1 adet Windows ISO başka bir USB disk ya da external disk'te olabilir
Rufus yazılımını indirin.
Sonra bir şekil windows çalıştıran bir PC bulun. Rufus ile bu ISO'yu USB'ye yazın. Boot edin.
Sizin cihaz boot etmiyor.
woe usb üzerinden iso dosyasını yazdırmanıza rağmen bu hatayımı alıyorsunuz?Bu şekilde bi hata veriyo
Evetwoe usb üzerinden iso dosyasını yazdırmanıza rağmen bu hatayımı alıyorsunuz?
Belleği 3 defa biçimlendirdim gene aynı hatayı veriyo bi çözemedim nedenwinusb deb diye arasanız iş bitmişti ama nerde... windoows kurmasını bildiğide şüpheli...
Windows kurmasını biliyorum daha önce defalarca kurdum ama bu pc de başlamıyowinusb deb diye arasanız iş bitmişti ama nerde... windoows kurmasını bildiğide şüpheli...
BIOS > boot priority > USB en üste / birinci sıraya alın; yukarıda paylaşılan resimde bilgisayar ağ üzerinden boot etmeye çalışıyor gibi.
BIOS'a bak UEFI varsa ona göre yükle usbye...Belleği 3 defa biçimlendirdim gene aynı hatayı veriyo bi çözemedim neden
Mesaj otomatik birleştirildi:
Windows kurmasını biliyorum daha önce defalarca kurdum ama bu pc de başlamıyo
BIOS > boot priority > USB en üste / birinci sıraya alın; yukarıda paylaşılan resimde bilgisayar ağ üzerinden boot etmeye çalışıyor gibi.
Ayrıca, BIOS'da Boot menüsünün bir ekran görüntüsünü paylaşması yararlı olabilir.PXE boot yapamıyor zaten ondan sonra da muhtemelen ilk boot sektöründe sıkıntı var.
Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. UEFI olarak kurulum yapacaksınz. Eğer başka bir bilgisayar varsa diğer arkadaşların dediği gibi Windows 10 OEM key ya da Retail key alıp Microsoft'tan indirmenizi öneririm. UEFI hakkında bilginiz az ya da yok ise internetten ne olduğuna bakabilirsiniz.Linux laptop aldım fakat bir türlü windows a çeviremedim yardımcıo olabilecek varmı acaba
Neden imkansız olsun?Geçmiş olsun çünkü linux kurduktan sonra Windows'a geri dönmek neredeyse imkansız. Ben de elimde olsa linux kullanırım yani.
Windows 7 bir sanal makineye bir Linux dağıtımını kurdum ancak makineyi yeniden başlattığımda ne Windows ne de Linux açıldı, GRUB rescue hatası verdi ve böylece aynı anda hem Linux hem Windows çökerttim xdd, Linux hakkında oldukça bilgisiz olduğumu da öğrendim.Neden imkansız olsun?
Ha Linux'un seriliğini, açıklığını ve güzelliğini gören biri Windows'a geçmez diyorsanız haklısınız.
Ben Grub sıkıntı çıkardığında f9'a basıp Windows'a geçiyorum. Veya Bios'dan Windows'u öne çekiyorum. Şuan Ubuntu + Windows 10 çok sağlıklı bir biçimde çalışıyor.Windows 7 bir sanal makineye bir Linux dağıtımını kurdum ancak makineyi yeniden başlattığımda ne Windows ne de Linux açıldı, GRUB rescue hatası verdi ve böylece aynı anda hem Linux hem Windows patlattım xdd