Linux'u Windows 7 diye yutturmak

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ZDNet Avustralya kamera şakası tadında bir araştırma yapmış. Bir dizüstü bilgisayara KDE 4 yükleyip sokaklara düşmüşler. İnsanlara Windows 7 ‘yi nasıl buldunuz şeklinde sorular sorup KDE 4 demostrasyonu yapmışlar. İlgili videoyu aşağıda bulabilirsiniz:

[FLASH]http://media.cnetnetworks.com.au/flash/MediaPlayer.swf?playlistPath=http://www.zdnet.com.au/video/soa/Ratbags-take-Windows-7-to-the-street/0,2000065564,22470997p,00.htm?pageName=embed-[/FLASH]

Elbette kimse bunun bir Linux işletim sistemi olduğunu anlamamış ve Vista ‘dan daha iyi, daha kullanışlı, daha kolay şeklinde yorumlar yapmışlar.

Alıntı

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
biliyorum. ama bu iş taa Windows 7 beta iken yapılmıştı.

videosunu izlemiştim.

el kamerası ile çekilmişti.

ellerinde KDE 4 bulunan bi laptop vardı elemanların.

millete işte windows 7 diyorlardı. millet de Vista berbattı. bu çok güzel. Vista'dan kolay filan diyordu.
adamlar da videonun sonunda linux aslında zor da değil diyorlardı :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Kadın 50 yaşlarında maşallah biliyo bişiler :D

Millet Linux u bilmiyor ki :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ben linux kullanıyorum...10 sene falan oldu...
görenler soruyor nasıl çok zor di mi diye...verdiğim cevap halen şu;
ilk başlarda çok zorlanmıştım...
pencerelerin üstünde çizgi kare ve çarpı vardı...biri sistem çubuguna indiriyordu pencereyi,biri büyütüyo,biri kapatıyo falan çok karışıktı:)))dosya dizin olusturmak için sagtuşla falan çok karışık diye...

cidden bizim millet linux diye birşey bilmiyor...o ne demeyenlerde hemen savunmaya geciyor...

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tamamen kandırmacadan ibaret bir video..

Bir kere kimse linux ile windows 7'yi görünüşleri ile kıyaslamıyor. O kadar tema var. Derdi görünüş olan her türlü temayı bulur yükler. Asıl problem uygulamalarda ve alt yapıda. Şimdi windows 7 diye gösterdiğin KDE'yi açıp bir şeyler yap bakalım, olacak mı? Msn'i bile mesene diye tuhaf bir yazılımla kullanmak zorundasın. Office yerine openoffice vs derken bildiğin herşeyin muadiline razı olacaksın. Bir sorun yaşasan çözemezsin. Aygıtlarının kaçta kaçının güncel linux yazılımı vardır Allah bilir. Kısacası bu video ile windows karalanmaya yetmez. Ayrıca bu Türkiye'de çekilseydi uyanan birileri hemencecik çıkardı.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Tamamen kandırmacadan ibaret bir video..

Bir kere kimse linux ile windows 7'yi görünüşleri ile kıyaslamıyor. O kadar tema var. Derdi görünüş olan her türlü temayı bulur yükler. Asıl problem uygulamalarda ve alt yapıda. Şimdi windows 7 diye gösterdiğin KDE'yi açıp bir şeyler yap bakalım, olacak mı? Msn'i bile mesene diye tuhaf bir yazılımla kullanmak zorundasın. Office yerine openoffice vs derken bildiğin herşeyin muadiline razı olacaksın. Bir sorun yaşasan çözemezsin. Aygıtlarının kaçta kaçının güncel linux yazılımı vardır Allah bilir. Kısacası bu video ile windows karalanmaya yetmez. Ayrıca bu Türkiye'de çekilseydi uyanan birileri hemencecik çıkardı.
Arkadaşa katılmamak elde değil.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kde 4 görünümü güzel olabilir ama çok hantal.gnome hızını arttırıken kde hantallaşıyor.umarım bir gün sonu gelir ve pardus'ta gnome kullanabiliriz; paket sıkıntısı yaşamadan ayrıca bu video forumda pekçok kez verildi ama konu olarak verildi mi bilmiyorum

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Tabi Videoları Kesip İstediklerini Koyduklarından Sadece Farkına Varmayanları Görüyoruz

Çoğu Kişi Uyanmıştır KDE Olduğuna :)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Windows 7 ile yarışabilecek OS yok :)

Msn' e giricem, internette dolasıcam, müzik dinlicem, film izlicem, tasarım yapmam, programlamayla işim yok, oyunda oynamam vs.. derseniz ancak o zaman linux.

Sırf Adobe programları için bile Windows kullanılır.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
şu Linux'u hiç denememiş olanlar bilmeyenler yorum yapmasın
özellikle sdelta kendini komik duruma düşürmüşsün, açıklama bile yapmayacağım sana

herkes siz mi yaa, herkes teknoloji uzmanı mı, herkes sizin gibi bilişim sektöründe mi
millet çıldırmış, kafayı yemiş

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
sdelta gerçekten kendini komik duruma düşürmüşsün. tasarım programlama linux altına yapılmadığını (aksine senin söylediğin şeyler windowsta daha çok yaplılyor, linux daha çok programlama ve tasarım amaçlı kullanılıyor (hep demedim daha çok dedim)) sanıyorsan gerçekten bu çok utanç verici..

Artık windows altına ney programlayacaksan basic mi?

Video ya gelince :

Çok süper düşünmüşler :D keklere bak :D

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sistemimde ubuntu 9.1 var onu kullanıyorum. 64 bit ve kde4. win7 ubuntunun kötü bir takliti. program geliştiren firmalar windoza destek vermeseler windoz çöker. hala xp nin yerine yeni bir şey getiremediler.

ilkercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kusura bakmayın da bu video ya maksatlı çekilmiş yada hepsi birer mongol. En azından bir başlat menüsündeki işaretten uyanır insan.
Gelelim Linux & win kapışmasına. defalarca linux kurmuş kaldırmış biri olarak diyebilirim ki ; win7 kullanım olarak çok çok özel bir sistem. en basit hata da kendi çözüyor. Tanınmayan driver yok gibi.
vaktinde Ubuntu sipariş etmiştim 2 defa. Bütün sürümlerini kurdum. çok isterdim adam gibi çalışsın. bütün driverları kurulsun. ( daha ses kartını tanımıyor) Bütün programlar kolayca kurulsun. Elin adamının işletim sistemini korsan kullanmayalım. ama malesef olmuyor.
Ne pardus ne buntu beni tatmin etmedi. Ama kullanıyorum mutluyum diyen olursa çok sevinirim. Demekki biz biyerde hata yapıyoruz.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Windows 7 ile yarışabilecek OS yok :)

Msn' e giricem, internette dolasıcam, müzik dinlicem, film izlicem, tasarım yapmam, programlamayla işim yok, oyunda oynamam vs.. derseniz ancak o zaman linux.

Sırf Adobe programları için bile Windows kullanılır.

1. Tasarım sadece adobe-dreamweaver ve flash ile yapılabiliyor olsaydı bile yine yanılıyorsun. Bu programları WINE ile Linux altında çalıştırabiliyorsun.

2. Programlama sadece .NET platformu ile yapılabiliyor olsaydı bile yine yanılıyorsun. Linux'te Novell sponsorluğunda geliştirilen Mono Projesi var ve .NET uyumlu araçlar ortaya çıkartılıyor. Bunun dışında yüzlerce programlama dili, derleyicisi ve yorumlayıcısı var. Linux özellikle programlama konusunda rakipsizdir.

3. Oyunlar sadece winzort altında çalışıyor olsaydı bile yanılıyorsun. WINE, Cedega, PlayOnLinux gibi araçlarla tüm güncel ve yaygın winzort oyununu Linux altında çalıştırmak mümkündür.

4. Win7'de ortalığa birkaç widget saçıp, küçük dağları ben yarattım edasıyla, hiçbir bilginizin olmadığı bir sistem hakkında işkembeden sallamak size bişi kazandırmaz.

@ilkercom

Neredeyse bütün donanım ürünlerinin üzerinde bir logo bulunur. WinXP/Vista/7 logosudur bu. Tüketici ürünü almadan önce bu ürünün win ile sorunsuz çalışacağına inanarak almış olur. Üretici bu konuda garanti verir. Yani bu donanımların Win altında kurulabilmesi ve çalışabilmesi bir sürpriz yada mucize değildir. Oysa hiçbirinde Linux logosu olmayan bu ürünlere, ürünün geliştiricisi olan firmalar değil, bu firmalar yerine Linux'ün gönüllü geliştiriciler ordusu sürücü yazmaktadır. Bu durum, daha iyi sürücüler üretilebilmesine olanak sağlaması bakımından iyidir. Ancak her ne kadar deneyimli kullanıcılar için düzeltmek fazla problem olmasa da, her dağıtımda sorunsuzca çalışabileceğinin garantisi verilmez.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
adam ubuntu kurmuş bize artistlik yapıyor
linux ubuntu'dan mı ibaret
sanki windows hatasız, insan yapıyor bunları kardeşim:D

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
1. Tasarım sadece adobe-dreamweaver ve flash ile yapılabiliyor olsaydı bile yine yanılıyorsun. Bu programları WINE ile Linux altında çalıştırabiliyorsun.

2. Programlama sadece .NET platformu ile yapılabiliyor olsaydı bile yine yanılıyorsun. Linux'te Novell sponsorluğunda geliştirilen Mono Projesi var ve .NET uyumlu araçlar ortaya çıkartılıyor. Bunun dışında yüzlerce programlama dili, derleyicisi ve yorumlayıcısı var. Linux özellikle programlama konusunda rakipsizdir.

3. Oyunlar sadece winzort altında çalışıyor olsaydı bile yanılıyorsun. WINE, Cadega, Play-OnLinux gibi araçlarla tüm güncel ve yaygın winzort oyununu Linux altında çalıştırmak mümkündür.

4. Win7'de ortalığa birkaç widget saçıp, küçük dağları ben yarattım edasıyla, hakkında hiçbir bilginizin olmadığı bir sistem hakkında işkembeden sallamak size bişi kazandırmaz.

harbiden o görsellik diye yerlere yattığınız widgetlerden kde de istemediğiniz kadar var.

Düzeltme: GNOME'da da var

ilkercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam ben son kullanıcı olarak tabir edilen türden insanım. Ben bir sorun olduğu zaman ortaya çöz diye bir buton çıksın isterim. onu da Win7 yapmış. Çözüm merkezi denen hede yi koymuşlar. Creative prodikey klavyem linux de ve hatta XP de bazen vistada sapıtıyordu. Win7 ile sapıtsa bile düzeltiyorum.
İnsanlara pc satarken Linux - Win veya osx gibi seçenekler verseler çok daha iyi olur.

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilkercom'a:
keşke dediğin gibi pc satıyorken mecbur windoz kurulu vermeseler. arkadaşım laptop (lenovo) aldı, vista yüklü. cd,dvd bi şey yok. sistemde hazır kurulu, bişey olsa fabrika ayarlarına dönüyor. güncelleme yapamıyor, kaldıramıyor. vistadan win7 ye geçiş üzretsiz olacaktı, arkadaş hala geçişi bekliyor. ve bu windozun fiyatı laptopa eklenmiş vaziyette. düşünün aldığı laptopa fazladan 200 dolar para verdi...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
evet bir laptop almayı düşünüyorum. haliyle bunu freedos satan pek fazla yer yok varsa ben bilmiyorum. tüketici haklarından kesin sonuç çıkar diyorlar ama bilemiyorum.

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows kullanım kolaylığı açısından büyük bir çoğunluğa kolay geliyor çünkü büyük bir çoğunluk bilgisayarı windows ile tanıdı, alıştı ve windowsun arkasında da birçok donanım ve yazılım üreticileri var.birçok kişi linux u şu an bile eski dos benzeri siyah bir ekranda komut yazarak çalıştırıldığını sanıyor Oysa ki Linux hakkında birikimi olan biri bile kendine özel bir linux oluşturabilir kendi programını yazabilir görsellik verebilir.basit kullanıcılar mı onlarda piyasadaki linux türevlerini kullanabilir.bugün en beğenilen linux türevlerinden biri olan Ubuntu hala geliştirilmeye devam ediliyorsa bu arkasındaki Canonical gibi bir şirket sayesinde.bilgisayarı sadece ofis yazılımları,müzik dinleme, internet vb için kullanıyorsanız size linux yeter bence yok ben oyun oynucam linuxta oyun oynuyamam diyorsanız windows ta devam edin çünkü oyun üreticileri oyunları konsollar ve Windows işletim sistemi için yazıyor.burada linuxun suçu yok.sürekli kullandığınız yazılım ve oyunları üreticileri linux versiyonlarını da yapsınlar bakalım windowsu mu seçersiniz linuxu mu?tabiki linuxu seçersiniz çünkü windowsun kurulu olduğu sistemlerde bu yazılımların çalışması için gereken donanım linuxda hayli hayli yeter.peki niye linux için bu yazılımları çıkarmıyorlar tabi ki para! tamam sen üret paralı olsun olmaz adamlar herşeyi ticari düşünüyorlar kullanım oranı şu an için %1 i yeni geçmiş bir işletim sistemi için niye zaman harcasın ki niye üretsin ki.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
xarax, kesinlikle katılıyorum...
Çoğunluk kulaktan dolma bilgilerle linux'u kötülüyor...
Kullanmadan neyin savunmasını yapıyorlar anlamıyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
yaw bir de şu oyun oyun diyenlere sözüm
ben de windows oyunlarını wine ile oynuyorum linux'te
hem de en yenilerini
en son nfs shift oynadım işte