Linux'u Kapatamıyorum

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Panelden kapatı seçtiğimde kapanmıyor root olduktan sonra terminalden shutdown -h now ve shutdown -P now denedim işe yaramadı tty'ye düşüyor ve caught signal 15 shutting down yazıyor ama öyle kalıyor grub dan acpi=force olarak ayarladım bir şey değişmedi yardım edin bilgisayarı kapatamıyorım

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Kod:
sudo rm /var/log/Xorg.0.log
sudo reboot

Bu şekilde bir dene.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sudo -s ile yetki alıp halt yaz
Bide bunu dene
Hangi dağıtım bir de kerneli güncelle veya güncelledikten sonra olduysa grubtan eski çekirdekten başlatma ayarı vardır diğer seçeneklerde os seçtiğin yerde

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Kod:
sudo rm /var/log/Xorg.0.log
sudo reboot

Bu şekilde bir dene.
İşe yaramadı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sudo -s ile yetki alıp halt yaz
Bide bunu dene
Hangi dağıtım bir de kerneli güncelle veya güncelledikten sonra olduysa grubtan eski çekirdekten başlatma ayarı vardır diğer seçeneklerde os seçtiğin yerde
halt işe yaramadı
Linux Mint Petra kernel güncellemedim daha önce derlemeyi denemiştim ama INSTALL_MOD_STRIP=1 şeklinde ayarladığımda bile 10 GB yer tutuyordu hard diskte yer kalmıyordu o yüzden güncelleyemedim
sonra şöyle bir hata verdi
Kod:
cp: `/home/sinan/İndirilenler/linux-3.14/modules.order' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok make: *** [_modinst_] Hata 1
Kernel sürümü: 3.11.0-12-generic

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bide şunu dene
sudo -s ile yetki al sudo apt-get clean de ondan sonra halt'ı tekrar dene

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Güç düğmesinden kapat ve yeniden açılırken "grub" seçeneklerinden kurtarma kipi (olacak sanırım) giriş yap ve oradaki seçenekleri dene.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Çalışan bir Linux cd'sinden Linux disk bölümünü gpardet ile seçip, check seçeneği ile hatalara tarat. Çekirdek derlemeye çalışırken bozulmalara neden olmuş olabilir.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Çalışan bir Linux cd'sinden Linux disk bölümünü gpardet ile seçip, check seçeneği ile hatalara tarat. Çekirdek derlemeye çalışırken bozulmalara neden olmuş olabilir.
Sağol deneyeceğim

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Depodan başka bir çekirdek kurarsan sorununa çözüm olabilir

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İşte o çok zor çekirdeği derlemeye çalışıyorum 10 GB yer alıyor yer yetmiyor INSTALL_MOD_STRIP=1 şeklinde yapsam bile

Bu terste bri işlik var :D O kadar yer kaplaması imkansız gibi ya :) O kadar büyük veri indirmiyor ki :D http://packages.ubuntu.com/saucy/kernel/ o kadar büyük veriyi torrent açıkken ufw açıkken log olarak almıştım :D Birkaç kere derledim işime yaramadı pek ama o kadar yer almadı sanki ya :D

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bu terste bri işlik var :D O kadar yer kaplaması imkansız gibi ya :) O kadar büyük veri indirmiyor ki :D http://packages.ubuntu.com/saucy/kernel/ o kadar büyük veriyi torrent açıkken ufw açıkken log olarak almıştım :D Birkaç kere derledim işime yaramadı pek ama o kadar yer almadı sanki ya :D
Bilmiyorum vallahi kerneli bir türlü derleyemedim çok yer tutuyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İşe yaramadı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Bildiğim kadar Linux çekirdeği bir çok donanımı içerir ve sadece gerekli bölümler derlenir. Tahminime göre çekirdek kuruldu ve hatalar oldu veya sistem derlenen çekirdeğin sürümünü desteklemiyor. Linux kurulu disk bölümünde boş alan kalmışmı ? Kalmamış olma durumunda, Ev dzininden her hangi bir biraz yer kaplayan doya veya klasörü silip, tekrar deneyebilirsin.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bildiğim kadar Linux çekirdeği bir çok donanımı içerir ve sadece gerekli bölümler derlenir. Tahminime göre çekirdek kuruldu ve hatalar oldu veya sistem derlenen çekirdeğin sürümünü desteklemiyor. Linux kurulu disk bölümünde boş alan kalmışmı ? Kalmamış olma durumunda, Ev dzininden her hangi bir biraz yer kaplayan doya veya klasörü silip, tekrar deneyebilirsin.
7.7 GB boş yeterli değil mi?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Boş alan yeterli. Derleme hatası veren çekirdeğin kalıntılarından kurtulmanın yollarını araştırmalısın. Mutlaka, eksik veya hatalı da olsa, bir kısmı kurulmuş olmalı

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Boş alan yeterli. Derleme hatası veren çekirdeğin kalıntılarından kurtulmanın yollarını araştırmalısın. Mutlaka, eksik veya hatalı da olsa, bir kısmı kurulmuş olmalı
bilmiyorum işte derlerken bir şeyi yanlış yapıyorum herhalde 10 GB yer alıyor 78 MB çekirdek