yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
Admının geçmesini pek sevemedim. Bir yanlış anlaşılma olmuş da.
keyloger, başka konu açmamızı söylemişsin. Bu konudaki tartışmayı buraya aktarmak istiyorum. Umarım rahatsız olmazsınız.
Muhabbeti tam anlayamamıştım ama sanırım mesajları okuyunca anladım gibi oldu.
Cloakengaged, keyloger'ın şu mesajının kalınla yazdığım cümlesini alıntılamış:
Ve demiş ki:
Mesajında bahsettiği mesajım:
Kısacası Cloakengaged diyor ki; Linux'ta virüs varmış ve forumun en Linux'çularından biri bunu söylüyor. Benim mesajımı göstererek keyloger'ı çürütmeye çalışmış ama ne keyloger'ın mesajını ne de benim mesajımı anlamış.
Birincisi keyloger, Linux'ta virüs olmadığını iddia etmiyor. Sadece cümleyi yanlış anlaşılacak şekilde kurmuş. Sistemi çökerten, kullanıcı izinlerini devre dışı bırakabilen bir virüs yok, diyor. Yani bir dosyayı açtığınızda sizi konsola düşüren bir virüsten bahsediyoruz. penguin'in de mesajlarından birinde dediği gibi bir virüs Linux sistemlerinde en fazla top sektirebilir, gol atamaz.
Ben o mesajımda da belirtmiştim ve virüssüz işletim sistemi lafını da bu sebeple komik bulmuştum. Çünkü kalkıp da kimse Linux'ta hiç virüs yok demiyor. Bunu diyen Apple, MacOS için konuşuyor. Biz ise Linux'un virüslerle devre dışı kalmayacak bir sistem yapısı olduğunu söylüyoruz.
Cloakengaged, benim mesajlarımı keyloger'ı çürütmek için kullanma. Çünkü ben her şeyi bilmediğim gibi bildiğim her şeyi de doğru bilmiyor olabilirim. keyloger'ın son mesajında da dediği gibi, O benden daha uzun süredir buralarda.
Sen de biraz araştırma ile bilgi sahibi olacaksın, umudum bu.
keyloger, başka konu açmamızı söylemişsin. Bu konudaki tartışmayı buraya aktarmak istiyorum. Umarım rahatsız olmazsınız.
Muhabbeti tam anlayamamıştım ama sanırım mesajları okuyunca anladım gibi oldu.
Cloakengaged, keyloger'ın şu mesajının kalınla yazdığım cümlesini alıntılamış:
Şimdi önce ilk cümlene cevap, linus'un yerinde ben olsam bende aynısını yapardım ama saçma bahane kısmını anlayamadım.. Bence sen oradaki ince fikri anlamak istemiyorsun, sen bilirsin.
Şu 3-5 kişi kullandığı için güvenli meselesi gerçekten hiçbirşey bilmediğinin göstergesi.Dünya hacker kongrelerinden haberin var mı peki? Birde bu sistemlerin kırma testlerine zaman zaman tabi tutulduğundan? Heleki açık kaynak kodlu bir sistemde kodlarda açıkken neden hala virüs yazılamadığından? Sen bana bu soruların cevabını ver, sana söz linux'u bırakacağım, ama veremezsen sen linux'a geçer misin?
![]()
Ve demiş ki:
Mesajında bahsettiği mesajım:
Sevgili Serdar Bey, insanları virüssüz işletim sistemi diye Linux'a geçiriyorsanız hiç geçirmeyin lütfen. Virüssüz işletim sistemi diye bir laf olabilir mi? Ne kadar komik durduğunun farkında değil misiniz?Ben de buna gülüp burada paylaşmıştım.
İkinci bir şey olarak da, bu forumda Linux'u en çok savunanlardan biriyim. Siteye üye olup da direk hakkımda ahkâm kesmeniz hiç hoş değil. Burada insanlara hem Linux dağıtımlarını öneriyorum, hem de elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum.
İnsanların dikkatini çekmek için yanlış tanıttığınız Linux'u burada insanlara her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz.
Ayrıca Linux'ta 1000 küsür (yaklaşık bir sayı) zararlı yazılım var. Sadece, bu zararlı yazılımlar Windows'taki gibi veri kaybına sebep olamıyor sistem yapısı gereğince. Yani Linux virüssüz değil. Sadece virüsten dolayı sorun yaşamıyor insanlar, o kadar.
Linux'u tanıtma çabanız güzel ancak yanlış tanıtırsanız ben ve benim gibileri karşınızda bulursunuz.
Kısacası Cloakengaged diyor ki; Linux'ta virüs varmış ve forumun en Linux'çularından biri bunu söylüyor. Benim mesajımı göstererek keyloger'ı çürütmeye çalışmış ama ne keyloger'ın mesajını ne de benim mesajımı anlamış.
Birincisi keyloger, Linux'ta virüs olmadığını iddia etmiyor. Sadece cümleyi yanlış anlaşılacak şekilde kurmuş. Sistemi çökerten, kullanıcı izinlerini devre dışı bırakabilen bir virüs yok, diyor. Yani bir dosyayı açtığınızda sizi konsola düşüren bir virüsten bahsediyoruz. penguin'in de mesajlarından birinde dediği gibi bir virüs Linux sistemlerinde en fazla top sektirebilir, gol atamaz.
Cloakengaged, benim mesajlarımı keyloger'ı çürütmek için kullanma. Çünkü ben her şeyi bilmediğim gibi bildiğim her şeyi de doğru bilmiyor olabilirim. keyloger'ın son mesajında da dediği gibi, O benden daha uzun süredir buralarda.
Sen de biraz araştırma ile bilgi sahibi olacaksın, umudum bu.