LinuxLive Key sorunu, aga bu nedir?

Reaksiyon puanı
2,148
İçinde autorun.inf olan herhangi bir dvd veya usb taktığımda şu şekilde gözüküyor. Taktığım normalde bi windows 7 dvdsi.

Linux Live USB Creator programını kullanmıştım portable olarak o yaptı ama nasıl yaptı anlamadım.

Basınca da hata veriyor bulunamadı bilmem ne.

3128vpd.jpg

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ali, kardeşim,
Daha önce hiç denk gelmedi o programı kullandığım halde ama tahmin ediyorum Windows Shell Extensions vs. gibisinden birşeyler sorduğunda evet demişsin ya da ayarları karıştırdıysan bilmeden kendin shell extensions'ı açmışsın :)

Portable sürüm olduğu için dosyanın yerini değiştirdiysen veya sildiysen tıkladığında çalışmaması normal :)

Reaksiyon puanı
2,148
Yok aga aynı yerinde duruyor hiç ayar da kurcalamadım.

LinuxOs mu ne öyle birşey paylaşmıştın onu attım bu programla sonra içinde baktım virtualbox.exe var tıklayayım bakayım dedim bakış o bakış orada oldu heralde.

Düzelttim sayılır ama tam olunca yazarım.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yalnız ben sağ tık menüsünü düşündüm sadece :D Autorun olayı işin içine girince herşey değişir. Gizli dosyaları ve sistem dosyalarını açıp bi bakar mısın ? sürücü boş iken herhangi bir dosya gözüküyor mu ?

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:58 ----------

Yok aga aynı yerinde duruyor hiç ayar da kurcalamadım.

LinuxOs mu ne öyle birşey paylaşmıştın onu attım bu programla sonra içinde baktım virtualbox.exe var tıklayayım bakayım dedim bakış o bakış orada oldu heralde.

Düzelttim sayılır ama tam olunca yazarım.
PCLinuxOS :) İçindeki o exe'yi kullanmamıştım ama çaktım mevzuyu :)
Sen az önce dediğimi yapıp bana dön bakalım bir ;)

Reaksiyon puanı
2,148
Yok içinde birşey disk takın diyo :)

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2

birde

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DoesNotExist

varsa şu anahtarları yedekleyip verir misin bana?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yok içinde birşey disk takın diyo :)

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2

birde

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DoesNotExist

varsa şu anahtarları yedekleyip verir misin bana?
Çift tıkladın sanırım, içeriğini gördün mü? Sağ tıklayıp araştır diyebilirsin :)
DoesNotExist diye birşey yok bende şuna göz at
Initialization file mapping

Windows Vista and later versions of Windows have a policy setting, "Default behavior for AutoRun", that can be set to disallow the reading of an autorun.inf file on any volume. This avoids certain scenarios where malware leverages autorun.inf functionality to infect a machine. Previous versions of Windows do not have this policy setting but the use of initialisation file mapping is an effective workaround.[20]
As an autorun.inf file is a standard Windows INI file, the appropriate API calls are used by Windows when fetching its settings. These API calls can be redirected using the INI file mapping method. The following Registry file illustrates the workaround, where all autorun.inf settings are taken solely from the HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\DoesNotExist Registry key:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] @="@SYS:DoesNotExist"
As this key does not exist, it is as if the autorun.inf file contains no settings information. It is important to note that this applies to any autorun.inf in any location and on any drive.
Both the policy setting and this workaround have the drawback is that installation of software from an autorunning install CD or DVD is no longer automatic. It will be necessary to view the CD's autorun.inf file and then execute the appropriate install program manually.
bu arada mountpoints2 'nin içinde de bir sürü girdi var hangi birini kopyalayacağım ki...

Reaksiyon puanı
2,148
İçinde birşey olsa içine girer boş gösterirdi zaten öyle birşey yok eminim. Autorun kendinden yok yani autorun olan dvdlere böyle davranıyor sadece o da regeditteki ayarlardan dolayı.

hepsini ver hocam sen mountpoints2 nin

Reaksiyon puanı
2,148
öff aman ya neyse kurtuldum o salak şeyden ama normal haline getiremedim autorun lar çalışmıyor normal veri dvd si gibi görüyor o da hiç yokdan iyidir

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
nasıl hallettin ? verdiğim kayıt girdileri ile mi yoksa otomatik kullanı mı kapattın denetim masasından ?

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

reg dosyasını indiren olmamış, takip edebiliyorum panelden :)

Reaksiyon puanı
2,148
indirdim bea :D

rege baktım da işime yarayacak birşey bulamadım. neleri sildiğimi 7 ye tekrar geçince söylerim :)

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 19:43 ----------

Şunları sildim;

30uzew6.jpg

15zh3yh.jpg

Reaksiyon puanı
2,148
Bende oluşmuş işte bi şekilde sildim kurtuldum :D

Eski haline dönmedi ama o şekilde de kalmadı :)