Linuxdan Kurtulamıyorum

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Linux Yükledim Ve Sevmedim Dual Boot Kurmadım Fakat şimdi windows geçemiyorum biçimlendirme yapamıyorum ssd ye hdd ye de kurulmuyor yardım edin lütfenn
Mesaj otomatik birleştirildi:

@mychar276 yardım et lütfen

Farfromover

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Linux Yükledim Ve Sevmedim Dual Boot Kurmadım Fakat şimdi windows geçemiyorum biçimlendirme yapamıyorum ssd ye hdd ye de kurulmuyor yardım edin lütfenn

Simdi internetten windows yukleyecen sonra youtube internet vb bilgisayarinin markasiyla boot menusunu bulcan ordan linux cikarttip ( bide yukledigin windowsu 8 gb (en az)flasa yukliyecen )windows koycan save and exit basip cikcan kurulum vb cikcak 2-3 saat surer diye dusunuyorum youtubeden ayrintilari var yazarsan ztn cikar simdiden kolay gelsin:)

Boot menusunde kesinlikle yukledigin windows flas bellek tak yoksa gorunmez

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547

Linux'da dd komutuyla Win yazabiliyorduk ancak komutun tanımlarını hatırlayamadığımdan başka bir çözüm sunayım.

Ventoy - Linux bu linkten Ventoy yazılımını indirip paketten (tar.gz) çıkarın ve komut satırına girin.

sh Ventoy2Disk.sh -i /dev/XXX

XXX dediğim yere USB belleğinizin yolunu girmeniz gerekiyor. Bunu bulmak için ise USB'nizi çıkarın, "fdisk -l" komutunu çalıştırın. (Tırnaksız.) Sonrasında USB'nizi takın ve yine aynı komutu çalıştırın. Önünüzdeki listeye ek olarak yeni bir değer çıkacak sdb2, sda1 vs. gibi. Onu XXX dediğim yere yazın ve yazılımı çalıştırın. Bir süre sonra tamamlanacak. Kullandığınız işletim sisteminin dosya gezginini açın ve USB'nizin 2 parça olduğunu göreceksiniz. Oradan USB'nin büyük parçasına windows.iso dosyasını atın ve bu kadar. USB'ye boot edin ve önünüze bir panel açılacak. Oradan windows.iso'yu seçin. Kurulum açılacaktır.

Ventoy hakkında daha fazla bilgi isterseniz konuma bakabilirsiniz;

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Zaten Sorun Bu Windows USB takınca disklerin hepsi 2 si dolu biri boş boş olan hdd normalde ona yazmaya kalkınca disk bölünemedi fln diyor

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Zaten Sorun Bu Windows USB takınca disklerin hepsi 2 si dolu biri boş boş olan hdd normalde ona yazmaya kalkınca disk bölünemedi fln diyor
Hocam burada ne demek istediniz anlayamadım. Windows USB'sini hazırlayabildiniz ama diskinizi sıfırlayamıyor musunuz onu mu demek istediniz?

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Hocam burada ne demek istediniz anlayamadım. Windows USB'sini hazırlayabildiniz ama diskinizi sıfırlayamıyor musunuz onu mu demek istediniz?
Evet disk sıfırlanmıyor yani hiçbir diske windows kurulmuyor ntfs istiyo olanıda kuramıyo

Boş olan hdd ye yazmaya uğraşma direk linuxun kurulu olduğu bölüme yaz linux silinir
biçimlenmiyor

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Evet disk sıfırlanmıyor yani hiçbir diske windows kurulmuyor ntfs istiyo olanıda kuramıyo

biçimlenmiyor
Keşke baştan daha net anlatsaydınız ilk mesajı boşuna yazdım. :d

Linux'u kullanmayacağınıza göre başka bir USB'ye Linux yazın ve ya Ventoy yazılımını kullanarak hem Linux hem Windows'u USB'nize atın. Sonrasında Linux'u Live USB şeklinde başlatın ve bütün diskinizi silin. Bilgisayarı kapatıp Windows USB'sine ve ya Ventoy içinden Windows'a bootlayın. Sorunun çözülmesi gerekir.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580

Linux'u kullanmayacağınıza göre başka bir USB'ye Linux yazın ve ya Ventoy yazılımını kullanarak hem Linux hem Windows'u USB'nize atın. Sonrasında Linux'u Live USB şeklinde başlatın ve bütün diskinizi silin. Bilgisayarı kapatıp Windows USB'sine ve ya Ventoy içinden Windows'a bootlayın. Sorunun çözülmesi gerekir.
O kadar uğraşmasına gerek yok usb ye sadece windows yazsa yeter

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361

hmm deniyorum

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Hocam çözüm ne oldu onu da daha sonra bu konuyu okuyacak çözüm arayanlar için özetlerseniz güzel olur.
Arkadaşlar bende Pardus vardı flaşı belleğe linux mint xfce attim sonra onu live çalıştırdım ve diskle alakalı yere girdim ssdmi NTFS kurdum adam yazmış zaten Windows kurmak için demiş sonra flaşı takip formatladim