Linux'da Wine olayı.

By_RIDVAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hep sordum sürekli soruyorum biliyorum sizlerde sıkıldınız ama. Linux'a geçiş yapmayı kafama koydum.

Kullandığım programlar şunlar
Vlc(Linuxda var zaten)

Solidworks (Wine destek veriyor hemde 2010 Serisine Gold puanlama verilmiş. Ben 2010 kullanıcam zaten.)

İnterne Download Manager

Msn Microsoftun kine benzer olsunda ne olursa olsun Kolay bişey olsun yani.

Counter strike 1.6 Destek varmı bilmiyorum ama .

Winrar = 7zip var galiba.

Microsoft Office = Open Office olabilir.

Tarayıcılar zaten var Google ve Firefox.

Sadece wine ile Solidde modelleme yaparken Kasılma olurmu en çok bunu merak ediyorumu. Kasılmadan kastım Aşırı kasılma Ufak tefek şeylerde sorun olmaz.

İşlemcim İntel Pentium Dual Core E5300 2.60 Şuan (3.3 Ghz de kullanıyorum. Overclocka yatkın bir işlemci.)

Ekran Kartı AMD RADEON hd 3600

4 Gb Ram.

Bu kadar bilgi yeterli sanırım. Eğer kasılma gibi bir sorun olmaz ise Ubuntu mu kullanayım yoksa Mint mi İlk defa Live Cd haricinde linux kullanacak bir kişi için en iyisi hangisi ise onu söyleyin. Kullandığım programlar belli sorun çıkmaz ise anında linux dayım.

By_RIDVAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir up! Yardım edecek kimsecikler yok mu ?

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
senin sorunun basit bir cevabı yok
kullandığın donanıma ve göz zevkine göre sorunun cevabı değişiyor
bu biraz deneme yanılma süreci
ubuntu kur, mint kur başka bişey dene hangisini en rahat kullanıyorsan onunla devam edersin.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sen olayı çözmüşsün zaten :yes: Ben Wine'ı hem Pardus kullanırken kurdum hem şu an kullandığım Ubuntu'da var ama benim açımdan hiç bir işe yaramıyor çünkü bir çok exe uygulaması için denedim sadece bir tanesini açabildi diğerlerinde sürekli hata verdi. Tabi ben bunu yaparken desteği var mı yok mu diye hiç bakmadım o da ayrı bi mesele :) Eğer dediğin gibi desteği varsa sorun çıkmaz herhalde. Ben Mint'i sadece livecd'de kullandım o yüzden çok fazla bir yorum yapamayacağım onun hakkında ama Ubuntu'yu şiddetle tavsiye edebilirim :) Ubuntu yazılım merkezinde aradığım her şeyi çok rahat bulabiliyorum ve her ne kadar şu an için kullanmasam da Ubuntu One'ın olması güzel bir şey :)

Reaksiyon puanı
2,148
dhde açtığın konuda yazdığın mesaja cevap vermek istedim, 3 ayda bir win7 ye format atmak gerekiyor demişsin bende öyle bi durum olmuyor 8 ay falan kullanmıştım sorunsuzdu kendi hatam yüzünden 3 ay önce format attım atmasam hala devam edecektim, yani sorun bu ise eğer bence linuxa geçmene gerek yok

sorularına gelecek olursak Solidworks ve counter strike hakkında bilgim yok, msn programı olarak emesene öneririm sade hoş birşey gereksiz özellikler yok, internet download manager yok olsa da wine ile olur ve tarayıcılara bağlantılı olmaz, jdownloader kullanabilirsin, firefoxun downloadthemall eklentisini kullanabilirsin, arşiv programı olarak zaten kendi içinde oluyor direk arşiv dosyalarını açabilir veya oluşturabilirsin

mint 12 lisa tercih ederim ben olsam, dvd sürüm indir

Linux guruları ([MENTION=25391]keyloger[/MENTION] [MENTION=139982]karizmaxi[/MENTION] [MENTION=83192]hsngrms[/MENTION]) daha yardımcı olurlar benim yazabileceklerim bunlar

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] gerekli cevabı genel olarak vermiş, benden de bir tavsiye Linux'un kendi uygulamalarıyla yetinemeyeceksen, Solidworks gibi uygulamaları kullanman gerekiyorsa, kendi ortamında kullan. Boş yere Linux'tan soğuma çünkü illaki uyumluluk sorunları yaşayacaksındır.

--- Mesaj Güncellendi ---

Sen olayı çözmüşsün zaten :yes: Ben Wine'ı hem Pardus kullanırken kurdum hem şu an kullandığım Ubuntu'da var ama benim açımdan hiç bir işe yaramıyor çünkü bir çok exe uygulaması için denedim sadece bir tanesini açabildi diğerlerinde sürekli hata verdi. Tabi ben bunu yaparken desteği var mı yok mu diye hiç bakmadım o da ayrı bi mesele :) Eğer dediğin gibi desteği varsa sorun çıkmaz herhalde. Ben Mint'i sadece livecd'de kullandım o yüzden çok fazla bir yorum yapamayacağım onun hakkında ama Ubuntu'yu şiddetle tavsiye edebilirim :) Ubuntu yazılım merkezinde aradığım her şeyi çok rahat bulabiliyorum ve her ne kadar şu an için kullanmasam da Ubuntu One'ın olması güzel bir şey :)

Seninki destek sorunundan değil, büyük ihtimalle gerekli kütüphaneleri kurma kısmını atladığın için olmamış. :)

Reaksiyon puanı
189
Dual boot yap daha iyi. Wine çok rezil çalışıyor çünkü. Ve bir çok şeyi çalıştırmak için onlarca kütüphane yüklemen gerekecek. Windows'u baştan elle hazırlamak gibi saçma ve gereksiz bir iş yükü açıkçası. Ayrıca bazı yazılımlarda performans ve çökme problemleri oluyor. En iyisi bence dual boot yaparak windows kullanman gerektiğinde windows'a geçmen ve geri kalan zamanlarda da linux kullanman...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Denemen en iyisi olacaktır. Solidworks'te donanım testi yaparak karşılaştırma yapabilirsin.Öncesinde ekran kartı ve benzeri sürücüleri yüklemeyi unutma.

6-7 ay önce mint kurdum. Sadece görev yöneticisini (artık linuxtaki ismi neyse) açtığımda işlemci kullanımı %50 civarıydı. Bu yüzden Mint kullanmayı askıya aldım.

Wine ile bir kaç program kurdum çoğu başarılıydı. Ancak harddisk üzerindeki EXEleri güvenlik nedeni ile kuramıyordum. İlla flash diske atıp kurmam gerekiyordu. @erenberk acaba senin durumunda buna benzer miydi?

Acer 5520G,
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2Ghz,
4GB RAM,
GeForce 8600M GS

Reaksiyon puanı
68
Listede olmaması ilginç geçen yıllarda ubuntu'da 1.6 oynamıştım, hatırlıyorum sürümünü çünkü hala o sürüm duruyor bende sadece :)

Bende öyle biliyordum ama sourcenin gelmesiyle 1.6 dan desteği çekmişler anlaşılan. Mantıklı. source duruken 1.6 neden oynanıyor hala anlamış değilim :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Benim Wine problemim dediğiniz gibi eksik paketlerden kaynaklanıyor olabilir çünkü bu konunun pek fazla üzerinde durmadım. Bir ara çok sık MPLAB kullanıyordum o zaman bunun için Wine'ı istiyordum yapamayınca çift işletim sistemi kullanmak zorunda kalmıştım. Şu an programlayla uğraşmadığım için tek başına Ubuntu kurdum. Bir ara Chromium'un haricinde Wine ile Chrome yüklemeyi deneyeyim dedim onu beceremedim açıldığı anda çökmüş olarak açılıyordu ve Wine hazır yüklemişken bir kaç uygulamayı daha deneyeyim dedim ama önceden de dediğim gibi biri haricinde hiçbirini açamadım :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Benim Wine problemim dediğiniz gibi eksik paketlerden kaynaklanıyor olabilir çünkü bu konunun pek fazla üzerinde durmadım. Bir ara çok sık MPLAB kullanıyordum o zaman bunun için Wine'ı istiyordum yapamayınca çift işletim sistemi kullanmak zorunda kalmıştım. Şu an programlayla uğraşmadığım için tek başına Ubuntu kurdum. Bir ara Chromium'un haricinde Wine ile Chrome yüklemeyi deneyeyim dedim onu beceremedim açıldığı anda çökmüş olarak açılıyordu ve Wine hazır yüklemişken bir kaç uygulamayı daha deneyeyim dedim ama önceden de dediğim gibi biri haricinde hiçbirini açamadım :)

Chrome'un linux için derlenmiş paketleri var ki :) Ubuntu-tweak kur, oradan eklersin.

By_RIDVAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için teşekkürler kısacası deneme yanılma yolu ile göreceğim.

--- Mesaj Güncellendi ---

Arkadaşlar son birşey sorucam. Dual boot dediğiniz olayı normal işetim sistemi kurar gibi mi yapıcam yoksa. Disk yazılımları ile bölümlendirmeler yapmak zorundamıyım. Kök Alan gibi.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Önce windows sonra linux kur dual boot olacaktır zaten kolay gelsin :)

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
VirtualBox'ı yükle içine de windows xp kur olay bitmiştir :) hem linuxtan da çıkmamış olursun

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben biraz gecikmişim konuya katılmak için.
Ali, iltifat etmişsin teşekkür ederim. :)
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]