Linux'a geçiş yöntemleri

bibrahimli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba. Ben acilen iWINDOWS 10 dan LİNUX işletim sistemine geçiş yapmak istiyorum. Şu an boş CD yada flaş bellek yok bende. Başka türlü nasıl format atıp da Linux a geçe bilirim? Yani WINDOWS sistemlerinde sanal sürücü ile bu mümkün ama neden bunu Linux da yapmak imkansız ki ?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhaba. Ben acilen iWINDOWS 10 dan LİNUX işletim sistemine geçiş yapmak istiyorum. Şu an boş CD yada flaş bellek yok bende. Başka türlü nasıl format atıp da Linux a geçe bilirim? Yani WINDOWS sistemlerinde sanal sürücü ile bu mümkün ama neden bunu Linux da yapmak imkansız ki ?
USB belleğinizi boşaltın o zaman.

High Noon

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Kendine özgün bir installer'ı yok diye biliyorum, eğer herhangi bir disk bulabilirsen (3 GB Alan yeterli olacaktır) iso dosyasını Linux Live USB Creator uygulaması ile inject ederek kurabilirsin.

bibrahimli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
USB belleğinizi boşaltın o zaman.
derken? yok dediğim zaman bu kelimenin anlaşılması bu kadar mı zor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendine özgün bir installer'ı yok diye biliyorum, eğer herhangi bir disk bulabilirsen (3 GB Alan yeterli olacaktır) iso dosyasını Linux Live USB Creator uygulaması ile inject ederek kurabilirsin.
Ozaman mecburen evden çıkacağız

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Linux yetkilerine bi maille felan bu konu hakkında görüşünüzü bildirebilirsiniz. :)
Veya arkadaşın dediği gibi Flash boşaltın.

High Noon

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Bir de Bilgisayar > Yönet > Disk Yönetimi sekmesinden hard diskinize tıklayıp, küçült diyip sonrasında da biçimlendirmeyi deneyin (5 GB kadar bir parça oluşturun), bu diske de E: adını verin, sonra yine aynı Linux Live USB Creator uygulamasıyla ISO dosyasını bu oluşturduğunuz diske inject edin ve sanki USB kullanıyormuş gibi boot etmeyi deneyin, ben şahsen işe yarayacağını düşünüyorum eğer işe yaramazsa tekrar birleştirebilirsiniz zaten disk yönetiminden.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
UNetbootin ile mümkün.

bibrahimli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
nasıl olacak bu iş

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
derken? yok dediğim zaman bu kelimenin anlaşılması bu kadar mı zor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ozaman mecburen evden çıkacağız
Cümleyi yanlış yazmışsın senin hatan. Bir daha oku cümleni.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
ilk kez linux kullanacak biri için oldukça zor bir yöntem sormuşsunuz.
2 adet partitionı (root ve swap) oluşturup bu partitionları sanal makine üzerinden (sanaldisk dosyası yerine) fiziksel olarak bağlayıp sanal olarak kurulumu yapabilirsiniz. kurulum bittiğinde sanal makineyi kapatın. Sonrasında windows altında grub2win ile hddye grub yüklemeniz ve yapılandırmanız gerekir. tüm adımları doğru yaparsanız açılışta grub sizi karşılar.