• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Linux

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yldrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, bu sitedeki noob Linux kullanıcıları yüzünden, Linux çok yanlış tanınıyor. Sormak istediğiniz bir şey varsa direk bana sorun.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bu sitede noob Linux kullanıcıları var mı bilmem ama, Türkçe'yi çok seven Linux kullanıcıları var.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Sitede neredeyse hiç paylaşım yapmamış 50 mesajlı olan bir üyenin böyle direk girip bir şeyler sorun ben bilgiliyim demesi hiç hoş değil.Birilerinin sorunu olunca sitede paylaşılıyor.Ve orda yardımınızı sağlayabilirsiniz...

Not=Buda ilk konunuzmuş...

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
itirazın mı var almi?

değerli zamanımı bu sitedeki konuları takip ederek mi geçireyim yani?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bilginiz varsa burada paylaşabilirsiniz. Her gün en az 10 kişi soru soruyor burada. Sizin değerli mesajlarınızı da görmek isteriz.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Çay varda ondan daha önemlisi senin bir problemin mi oldu buradaki arkadaşlarla onu anlat istersen ? Eğer o kişinin yorumlarını beğenmiyorsan,yanlış diyorsan bunu o yorum yapıldığı zaman yapman daha iyi değil midir? Forumun amacı birilerine özel olarak soru sormak mıdır yoksa bir konuyu birçok insanın tartışması için olşturulan bir ortam mıdır forum? Sen şimdi gelip hepimize hakaret edebilme yetkisine kadar erişmişsin,herşeyi biliyorum havasına girmişsin..Ama nedense bu herşeyi biliyorum havasına giren insanlar pek birşey bilmediklerinden o açıklarını kapatmak için bu yalana başvururlar.

Neyse birisiyle özel bir derdin var sanırım..Çözmen dileğiyle,emin ol burada Linux ile ilgili elimizden gelen yardımı yapıyoruz.Beğenmiyorsan gelir kendin yaparsın bu yardımı.Özel olarak konu açıp kendi reklamını yaparak değil.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Tutmayın Yıldomu. Bu heyecan ve coşkusuyla Linux bölümünde ki bütün sorunlara artık o çözüm bulacak. Takıldığın yer olursa unutma yıldocum hep arkandayız.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ben bilgisayarıma linux kurmak istiyorum ama cd romu çıkartmasını bilmiyorum. Geçenlerde 3 saat uğraştım ama çıkartamadım. Bilgisayarcı ilk getirip çalıştırdığında açıktı ne güzel çayımı da onun üstüne koyuyodum.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Ben bilgisayarıma linux kurmak istiyorum ama cd romu çıkartmasını bilmiyorum. Geçenlerde 3 saat uğraştım ama çıkartamadım. Bilgisayarcı ilk getirip çalıştırdığında açıktı ne güzel çayımı da onun üstüne koyuyodum.

:lol: Sorun sorun ,yldrm'ı daha forumda bulamazsınız tüm sorularınızı sorun.

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

eject komutunu kullan

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
yldrm'ın Linux bölümünün moderatörü olmasını talep ediyorum.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53

Bende benzer bir sorun yaşıyorum, çözümü ne olabilir acaba. :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Hadi buna çözüm bulun :)

Benim monitörüm 1440*900 60 Hz düzgün görüntü vermiyor bende 75 hz çekiyorum.Ancak Ubuntu'da ekran kartı driverını yükledikten sonra bunu yapamıyorum...

Çözüm=?

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende benzer bir sorun yaşıyorum, çözümü ne olabilir acaba. :D

Donanımsal sorun o

---------- saat 22:19 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:18 eklenmişti ----------

Benim monitörüm 1440*900 60 Hz düzgün görüntü vermiyor bende 75 hz çekiyorum.Ancak Ubuntu'da ekran kartı driverını yükledikten sonra bunu yapamıyorum...

Çözüm=?

Düzgün görüntüden kastın nedir? titreme mi yapıyor yoksa çözünürlük mü düşük?
Ekran kartının marka ve modeli nedir?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Kardeşim sen Counter Strike'ta mı kaldın yoksa az önce Warcraft'tan falan mı çıktın
Linux'te noob'luk diye birşey yok.
İlle birşey diyeceksen acemi de
Adam ol akıllı ol, düzgün konular aç
Bu konunun moderator tarafından silinmesini talep edeceğim.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Benim monitörüm 1440*900 60 Hz düzgün görüntü vermiyor bende 75 hz çekiyorum.Ancak Ubuntu'da ekran kartı driverını yükledikten sonra bunu yapamıyorum...Amacım 75 hz almak..

Çözüm=?
Gündeme getiriyorum atlamayın :)

Not=realmanager,sende Linux bilginisin çözüm bulabilir misin? :)

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yldrm'ın Linux bölümünün moderatörü olmasını talep ediyorum.

Dışardan bedavaya çalışacak birisi gibi mi duruyorum?

---------- saat 22:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:20 eklenmişti ----------

Gündeme getiriyorum atlamayın :)

Not=realmanager,sende Linux bilginisin çözüm bulabilir misin? :)

yukarda sorduklarıma cevap ver hele

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alın size noob, bütün linux'ların çalışma şekilleri aynıdır, opensuse de çözen ubuntu da da çözer.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ALMİ, ATI'nin kendi sürücüsünü mü yüklüyorsun? Hani şu .run uzantılı olan?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ubuntu için veremem ama Opensuse ise çözeriz :D

Dışardan bedavaya çalışacak birisi gibi mi duruyorum?

---------- saat 22:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:20 eklenmişti ----------

yukarda sorduklarıma cevap ver hele
Ubuntu :D Görüntü daha uzuyor.Örneğin Windows 'ta 60 hz deyken başlat görünmüyor alta kayıyor.Sorun monitör ile alakalı ancak sizden istediğim nasıl 75 hz ye alabilirim...

Not=Menülerden çözüm üretmeyin.Display'e girdim sadece 60 hz gözüküyor.Kod varsa verin...

---------- saat 22:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:27 eklenmişti ----------

ALMİ, ATI'nin kendi sürücüsünü mü yüklüyorsun? Hani şu .run uzantılı olan?
Hayır kendi otomatik bana öneriyor Linux'ta oradan yüklüyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...