Linux Vs Windows 10 Pro

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Eklemeyi unuttum; Disk, CPU ve Ram kaynaklarını cidden tüketebiliyor özelleştirmeler.
Ben özelleştirme yapmadım Windows 10'a ama kaynak kullanımlar bence ideal.
Bir Edge'de şu an 1080p video oynatma ve sayfaların geç yüklenme sorunu var.

Ekli dosyayı görüntüle 142625

Yani insanların işini hangisi görüyorsa, onu kullansınlar.
İşini görecek sistemin kullanılması bence de en mantıklısı olacaktır fakat buradaki ana konu özelleştirme mevzusu olduğu için GNU/Linux dağıtımlarını önermemiz daha doğal oluyor. :)

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,991
Eğer Linux kurmaya karar verirseniz Solus Budgie dağıtımını öneririm. Kaynak kullanımı çok ideal ve görsel olarakta sizi mutlu eder. Yazılım geliştirme, grafik tasarımı, web tasarımı, müzik dinleme, film izleme, internette gezinme, ofis programları, basit oyunlar oynamak gibi her türlü işinizi görür. Meraklı biriyseniz 1 günde temel terminal komutlarını bile öğrenirsiniz.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
İşini görecek sistemin kullanılması bence de en mantıklısı olacaktır fakat buradaki ana konu özelleştirme mevzusu olduğu için GNU/Linux dağıtımlarını önermemiz daha doğal oluyor. :)
Dostum, Windows 10'da özelleşiyor :D.
Benimde önermem çok doğal.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Dostum, Windows 10'da özelleşiyor :D.
Benimde önermem çok doğal.
Ona bakarsan her sistem belli ölçülerde özelleştirilebilir. Bu alandaki en güçlüyü tercih etmek yerine bu özelleştirme alanındaki daha dezavantajlı bir alternatifi örnermeyi pek mantıklı bulmuyorum doğrusu. :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Ona bakarsan her sistem belli ölçülerde özelleştirilebilir. Bu alandaki en güçlüyü tercih etmek yerine bu özelleştirme alanındaki daha dezavantajlı bir alternatifi örnermeyi pek mantıklı bulmuyorum doğrusu. :)
Görünüm değiştirmek, araç eklemek, ikon paketleri kurmak yeterli olur bence özelleştirmek için.
Karşılıyor mu Windows 10? Evet karşılıyor.
O yüzden önerilir.

(Metro başlangıcı bile özelleştirmek çok havalı).

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Laptopumda Windows 10 Pro var Linux yüklemelimiyim.Birde anlamadığım bir konu var Herkes Linux temasını paylaşıyor ne olduğunu anlamıyorum yardımcı olcak.
Hocam anket yapsanız çook daha kolay olurdu tek tek okumaktansa sayısal veriler işe yarardı lütfen anket oluşturur musunuz

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
Linux Mint XCFE kurun.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Linux oyunlarda sorun çıkarıyormuş
Laptopumda Windows 10 Pro var Linux yüklemelimiyim.Birde anlamadığım bir konu var Herkes Linux temasını paylaşıyor ne olduğunu anlamıyorum yardımcı olcak.
Zaur beyin beğenmesini nasip eden büyük Allah
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux oyunlarda sorun. Çıkarıyormuş bu yüzden vaz geçtim Windowsu nasıl en az yoracak şekilde özelleştirebilirim.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Linux oyunlarda sorun çıkarıyormuş

Zaur beyin beğenmesini nasip eden büyük Allah
Oynadığın oyunlara bağlı. Mesela CS:GO oynuyorsan GNU/Linux dağıtımlarına desteği sayesinde Windows'a göre daha fazla performans alabilirsin fakat LoL gibi destek sunmayan bir oyun oynuyorsan Windows'a göre daha düşük performansta oynayabilirsin. Sistemini ve hangi oyunları oynadığını yazar mısın?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Oynadığım oyunlar:Valorant, Zula, Euro Truck simulator 2,MTA
Valorant oyununu oynayamayacağını söyleyeyim. ETS 2'nin doğal olarak GNU/Linux dağıtımlarına desteği var. :) MTA'yı Steam Proton veya WINE kullanarak oynayabilirsiniz. :)

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
ETS 2'yi Windows'tan iyi oynatır,
Zula ve Valorant'ı oynatmaz. Hile karşıtı yazılımlardan dolayı. Wine o kadar iyi taklit edemiyor daha Windows'u.
MTA oyununu bilmiyorum.
Valorant oynatmaması kötü. Windowsu özelleştirmeye devam ama nasıl

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
ETS 2'yi Windows'tan iyi oynatır,
Zula ve Valorant'ı oynatmaz. Hile karşıtı yazılımlardan dolayı. Wine o kadar iyi taklit edemiyor daha Windows'u.
MTA oyununu bilmiyorum.
WINE zaten Windows'u taklit eden bir emülatör değil, tek yaptığı API çevirme aslında.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Valorant oynatmaması kötü. Windowsu özelleştirmeye devam ama nasıl

Sitede bir sürü tema var Windows 10 için. Paralı ve parasız tabi ki de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

WINE zaten Windows'u taklit eden bir emülatör değil, tek yaptığı API çevirme aslında.
Evet emülatör değil. Ama Windows gibi davranıyor sonuçta. O yüzden böyle güzel kelimeler kullanıyorum :D.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Yoksa, sen oluştur klasörü.