Linux Vs Windows 10 Pro

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Laptopumda Windows 10 Pro var Linux yüklemelimiyim.Birde anlamadığım bir konu var Herkes Linux temasını paylaşıyor ne olduğunu anlamıyorum yardımcı olcak.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Laptopumda Windows 10 Pro var Linux yüklemelimiyim.Birde anlamadığım bir konu var Herkes Linux temasını paylaşıyor ne olduğunu anlamıyorum yardımcı olcak.
Sistemi özelleştiriyoruz. Özellikle KDE Plasma kullanınca sistemin neredeyse her yerinin görünüşünü değiştirme imkanımız oluyor. Sisteme tamamen hakimsin bu dünyada. :) Fedora WorkStation(33) GNOME ile beraber olanını yüklemeni, Ubuntu tabanlı bir dağıtım olsun diyorsanız Linux Mint ve türevlerine bakmanı öneririm. Ne amaçla kullanacaksınız?

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Sistemi özelleştiriyoruz. Özellikle KDE Plasma kullanınca sistemin neredeyse her yerinin görünüşünü değiştirme imkanımız oluyor. Fedora WorkStation(33) GNOME ile beraber olanını yüklemeni, Ubuntu tabanlı bir dağıtım olsun diyorsanız Linux Mint ve türevlerine bakmanı öneririm. Ne amaçla kullanacaksınız?
Hocam bir aracım yok sadece çok iyi temalar gördüm bu yüzden istiyorum

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Tema demek; sisteminin görüntüsünü değiştirmek demek. Bu tek Linux'a özgü bir şey değil.
Windows 10, iOS 14, Android'de tema ile özelleşir.

İhtiyacın varsa Linux kurmalısın zaten. Yoksa gerek yoktur. Şahsen ben pek ihtiyaç duymuyorum. Ama Linux kullanmak, sisteme her şeyi ile hükmetmek demektir.

Birde ne güzel kurdum yani Windows 10. Ayarladım :D.
Adsız.jpg

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Hocam bir aracım yok sadece çok iyi temalar gördüm bu yüzden istiyorum
Özelleştirmenin dibini sıyırmak istiyorsan KDE Neon yükle ama bana soracak olursan Fedora WorkStation(33) daha mantıklı olur(NVIDIA ekran kartınız varsa bu dağıtımda sürücüyü el ile kurmanız gerekecek ama. :( ) Linux Mint gibi bir dağıtım aslında senin işini görebilir. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tema demek; sisteminin görüntüsünü değiştirmek demek. Bu tek Linux'a özgü bir şey değil.

İhtiyacın varsa Linux kurmalısın zaten. Yoksa gerek yoktur. Şahsen ben pek ihtiyaç duymuyorum. Ama Linux kullanmak, sisteme her şeyi ile hükmetmek demektir.

Ekli dosyayı görüntüle 142617
Kızmayın ama ben normal Windows 10 ile arasında dev bir fark göremedim doğrusu. :(

Son düzenleme:

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359

Ekli dosyayı görüntüle 142617
Anladım tamam linux u eledim sisteme hükmetmeme gerek yok beceremem zaten.Peki nasıl Windows 10 a tema yükleyebilirim.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Özelleştirmenin dibini sıyırmak istiyorsan KDE Neon yükle ama bana soracak olursan Fedora WorkStation(33) daha mantıklı olur(NVIDIA ekran kartınız varsa bu dağıtımda el ile kurmanız gerekecek ama. :( ) Linux Mint gibi bir dağıtım aslında senin işini görebilir. :)

Kızmayın ama ben normal Windows 10 ile arasında dev bir fark göremedim doğrusu. :(
Peki Pek linux kurma tarafında değilim nasıl Windows a tema yükleyebilirim.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Anladım tamam linux u eledim sisteme hükmetmeme gerek yok beceremem zaten.Peki nasıl Windows 10 a tema yükleyebilirim.
Windows 10 için özelleştirme imkanları gayet kısıtlıdır, bazı özelleştirme programları mevcut olsa bile sistemi gerçekten çok yormaktadır ve istenilen görüntü de çoğunlukla elde edilememektedir. Daha denemeden bence eleme yöntemine girmeyin derim. :)

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Windows'un artıları:
-Bill Gates aşısı (sizi diğer işletim sistemlerinden korur/koyun simülasyonu)
-Sadece Renk, Şeffaflık, Boyut değiştirerek aa tema yaptım deme imkanı
Linux'un artıları:
-Sistem seni değil, sen sistemi yönetirsin.
-Sistemin her tarafından özelleştirme fışkırır.
-Düşük sistem gereksinimleri
-Havalı olmak

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Windoows 10 için güzel tema;

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Anladım.Ama şöyle diyim sistemim kötü bir sistem ve laptopum 10 senelik Linux kurmalımıyım.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,991
Bir aralar (2012-2013) transformation pack dediğimiz temalar vardı onlara bakabilirsiniz, ama sistem kaynaklarını çok tüketiyorlardı hala aynımıdır bilemem.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Anladım.Ama şöyle diyim sistemim kötü bir sistem ve laptopum 10 senelik Linux kurmalımıyım.
Kuracağınız dağıtıma karar verin önce. Son kullanıcı için uygun, hafif ve özelleştirme imkanları bol olan tonla dağıtım var. Gözüne hoş gelen ve sana uygun olanı kur geç. :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Sistem gereksinimlerine de bir göz atalım mı?
4-8 GB ve orta derece işlemcisi olan kurabilir bence.
Ben 2 GB minibookumda Windows 10 kullanıyorum. Ofis, film, müzik bazen de konsol tabanlı kodlama için kullanıyorum. Memnunum.

Temanın sistem gereksinimlerinden mi bahsettin?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
4-8 GB ve orta derece işlemcisi olan kurabilir bence.
Ben 2 GB minibookumda Windows 10 kullanıyorum. Ofis, film, müzik bazen de konsol tabanlı kodlama için kullanıyorum. Memnunum.
Baştan söyleyeyim. Bu tarz temalar uzun kullanımda sıkıntılar çıkarmaktadır. Sistemi gerektiğinden çok daha fazla yorar. Windows'un özelleştirme konusundaki eksikliği gözle görülür derecede barizdir. Sistemi gereksiz derecede yorup üstüne tam bir değişiklik yapma imkanı elde edememek benim için baya tutarsız bir mantık.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Baştan söyleyeyim. Bu tarz temalar uzun kullanımda sıkıntılar çıkarmaktadır. Sistemi gerektiğinden çok daha fazla yorar. Windows'un özelleştirme konusundaki eksikliği gözle görülür derecede barizdir. Sistemi gereksiz derecede yorup üstüne tam bir değişiklik yapma imkanı elde edememek benim için baya tutarsız bir mantık.
Ben sadece Windows 10'un da temasının değişebildiğini söyledim.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Arada kaldım kurayımmı kurmayayımmı şimdi sistem ,zaten kötü yorar diyorsunuz kötü sistemi bide yorarsa düşünemiyorum sizce.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Arada kaldım kurmayımın kurmayayımmı şimdi sistem ,zaten kötü yorar diyorsunuz kötü sistemi bide yorarsa düşünemiyorum sizce.
Windows 10'dan bahsediyorsanız uzun vadede sistemi yorabilir. GNU/Linux dağıtımlarının çoğunda bu tarz bir problem söz konusu bile olmuyor genellikle. :) Fedora yada Linux Mint gibi bir işletim sistemi senin işini görebilir. :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Tamamdır. :) Ben sadece bilgilendirme yapmak istedim. Sonuçta eski bir bilgisayarı olduğunu düşünüyorum bu arkadaşın. Bir de sisteme gereksiz yük bindirmeyelim. :)
Linux'ta da özelleştirme yapmak, sistem kaynaklarını aşırı tüketir.
İsterseniz KDE'yı özelleştirmeyi deneyin.
Boş bir KDE kullanılmaz zaten.

Araçlar, saydamlık temaları ve yüksek çözünürlük ikon paketleri ile, sistem gerçekten aşırı Ram kullanabilir.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Windows 10'dan bahsediyorsanız uzun vadede sistemi yorabilir. GNU/Linux dağıtımlarının çoğunda bu tarz bir problem söz konusu bile olmuyor genellikle. :) Fedora yada Linux Mint gibi bir işletim sistemi senin işini görebilir. :)
Bu dağıtım kelimesine Fransız’ım ne anlama geliyor ?

Araçlar, saydamlık temaları ve yüksek çözünürlük ikon paketleri ile, sistem gerçekten aşırı Ram kullanabilir.
KDE de nedenle bilmiyorum

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428

Şu anda 1.5 GB RAM tüketiyor sistem. Diğer sistemlerde de benzer rakamları almıştım zaten. Bu KDE Plasma'yı az kullanmadım. KDE Neon zaten pek sistemi sömürmüyor aslında. Şu anda Fedora'dayım ve herhangi bir sıkıntı görmüyorum. Daha önce de abartılacak bir sıkıntı görmedim.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Galiba beceremeyeceğim

Arkadaşlar ben biraz aktif olamayacağım siz konuşun ben gelince etiketlerim sizi

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Şu anda 1.5 GB RAM tüketiyor sistem. Diğer sistemlerde de benzer rakamları almıştım zaten. Bu KDE Plasma'yı az kullanmadım. KDE Neon zaten pek sistemi sömürmüyor aslında. Şu anda Fedora'dayım ve herhangi bir sıkıntı görmüyorum. Daha önce de abartılacak bir sıkıntı görmedim.
Eklemeyi unuttum; Disk, CPU ve Ram kaynaklarını cidden tüketebiliyor özelleştirmeler.
Ben özelleştirme yapmadım Windows 10'a ama kaynak kullanımlar bence ideal.
Bir Edge'de şu an 1080p video oynatma ve sayfaların geç yüklenme sorunu var.

1615227586082.png

Yani insanların işini hangisi görüyorsa, onu kullansınlar.