Linux uygulamalarını Windows'ta Çalıştırın

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Emulatör programları unutun; Linux'un işinize yarayacak uygulamalarını, Windows çatısı altında kurarak kullanmak andLinux ile mümkün.

Deli gönül penguene kayıyorsa ancak Windows'tan vazgeçemiyorsanız, Linux uygulamalarını Microsoft'un işletim sistemleri içinde kullanmanız sağlayacak bir yazılım mevcut. Üstelik bahsettiğimiz yazılım, VirtualBox veya VMWare gibi emulatör benzeri bir mantıkla çalışmıyor.

Gönül Penguen İster Windows Bahane

AndLinux'un temelinde, Linux'u Windows işletim sistemi üzerine kurmak yer alıyor. Böylece andLinux'u kuruluyken, Linux uygulamalarını, Windows programları kadar rahat şekilde kullanabilirsiniz. Windows 2000 tabanlı XP, 2003 ve 32 bit Vista ile sorunsuz şekilde çalışan andLinux, isteğinize göre Kubuntu veya Xubuntu'yu, masaüstünü kullanabileceğiniz şekilde kuruyor.

Burada kurduğunuz herhangi bir yazılım değil; bir işletim sistemi. Bunu göz önüne alarak KDE sürümün (Kubuntu) kapladığı 4 GB veya XFCE (Xubuntu) sürümün kapladığı 2 GB alanı normal karşılamanız gerekiyor.

Reset Tuşunu Rahat Bırakın

Bilgisayarınızı yeniden başlatmaksızın işinize yarayan Linux uygulamalarını kullanmak istiyorsanız ve buna feda edecek sabit disk alanı sıkıntınız yoksa, tamamen ücretsiz olan andLinux'u denemenizde fayda var. Hatırlatmakta fayda var, yazılımın şu an beta aşamasında ve bazı küçük hatalarla karşılaşabilirsiniz.

:: andLinux yazılımını ücretsiz indirmek için tıklayın.

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: andLinux
SDN - http://shiftdelete.net

dragonfly

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sadece amaroku kullanmak için tümden bir işletim sistemini kurmakmı gerekiyor

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
bi deniyeyim bakalım..
ah bu " Deli gönül.. :D "

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
"Betadan korkarız abi" bekleyelım gorelim güzelleşelim fakat korkununda ecele faydası yoktur yeniliklerde yeni fikirleri uygulama cesaretini gösterenlerde kendini gösterir [sub]-Ibrahim Ferrer- Havana[/sub]

localhost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimcik bizim burada hangisini indirip kurmamız gerekiyor :O

KDE version mu?
XFCE version mu?

İkisinin arasında dağlar farkı var boyut olarak o.O

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
KDE - XFCE sadece bu versiyonlar mı çalışıyo yoksa bütün linux sistemleri çalışıyo mu ?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar ikisi aşağı yukarı farklı masaüstü arayüzleri. Hangisi işinize yarayacaksa onu indirin, kullanımdan kullanıma değişir muhtemelen. Amarok içinse yakın zamanda bir yöntem çıkacak diye biliyorum, QT4.4 müydü neydi adı.

matrax_41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windowstan bıktığımız için linux kullanıyoruz zaten.Ama windows kullanıcılarını çekmek için iyi olabilir.

serhatoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
deniyen varmi acaba? hoş bi program linux tu tam anlamiyla kullanabiliyormuyuz acaba? internet ve donanımlar?

handmade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pardus kullandım şu anda bilgisayarda da yüklü fakat onixon modem kullanıyorum ve usb den internete bağlanıyorum fakat pardus'a ait bir sürücü olmadığından ve henüz elle kodlarını yazabilecek kadar bilgim olmadığından atıl bir durumda sadece bilgisayarda yüklü bir ara acayip merak sarmıştı ama hevesim kırıldı:(

haidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kde versiyonunu indireceksin, konsolu açıp apt-get install amarok libxine1-ffmpeg mp3 kütüphanesiyle beraber amarok kurulu hale gelicek, konsoldan amarok yazmak suretiyle keyfini çıkarmaya başlayabilirsin.. linux altında win dosyalarını görmek için fazla ugrasmadım ben, direk olarak /mnt/and altında andlinux un program files altındaki dosyasını görebilyor.
Ama Linuxtaki gibi bir canlılık yok, benim izlenimim bu şekilde

Kolay gelsin.

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aslında Şu Adreste here yazan yere tıklayınca

Windows için KDE yapmışlar ama daha 1 versiyonu çıkmadı hala hatalar var ben

amarok'u çalıştırdım ama her hangi bir mp3 dosyasını çalmaya çalışsam hemen Error o.O

Sadece süs olsun diye tutuyorum :) hataları düzeltince KDE win versiyonu çok işe yarayabilir

şu an sadece bir kaç oyun ve programı çalışıyor sorunsuz olarak.

haidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet tam stabil hala gelecek. Kde4 ü tamamiyle windows altında kullanabileceğiz sadece uygulamalar değil komple kde olacak diye biliyorum.. Ama en güzeli gene linux win uygulamaları için wine yeterli olabiliyor.. son sürümde photoshop calıstırdılar. Ben kendim Counter Strike serisinin hepsini çalıştırmayı başardım,, Call of duty 4 te çalışıyor gördüğüm kadarıyla.
Linux zaten özgür olmasından dolayı çok hızlı gelişiyor cok hızlı yenileniyor bunun yanında masaüstünde kullanım olsun hızlılık olsun her şekilde linux bir numara : )

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Arada bir win'den Pardus'a geçince anlıyorum meğer benim makinada ne cevher varmış.

Çok Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Pardus diyelim favorimiz diyelim ;)

VirtualBox veya VMWare gibi programlar xp ve vistada çalışmayan win98-win95 destekli oyunları xp ve vistada çalıştırırmı acaba

dragonfly

Asistan
Reaksiyon puanı
1
haidar dedi ki:
Kde versiyonunu indireceksin, konsolu açıp apt-get install amarok libxine1-ffmpeg mp3 kütüphanesiyle beraber amarok kurulu hale gelicek, konsoldan amarok yazmak suretiyle keyfini çıkarmaya başlayabilirsin.. linux altında win dosyalarını görmek için fazla ugrasmadım ben, direk olarak /mnt/and altında andlinux un program files altındaki dosyasını görebilyor.

Kolay gelsin.

Anlattıklarından anladığım kadarıyla pek stabil değil galiba ayrıca ingilizce.Neyse artık daha stabil oluncaya kadar bekliyecez. Foobar2000'i kullanmaya devam...

kumlukoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
burdan ileri gidemedem nasil yapmamiz gerekli

dfgsdfyo6.jpg

haidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kumlukoz dedi ki:
burdan ileri gidemedem nasil yapmamiz gerekli

dfgsdfyo6.jpg
bilgisayarda herhangi bi paylaşım dosyası olsun yoksa bile boş oluştur onun ısmını yaz.

haidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dragonfly dedi ki:
haidar dedi ki:

Kolay gelsin.

Anlattıklarından anladığım kadarıyla pek stabil değil galiba ayrıca ingilizce.Neyse artık daha stabil oluncaya kadar bekliyecez. Foobar2000'i kullanmaya devam...
Stabil olmayan andlinux değil. Yeni bir proje var qt4 diye yanlıs olabılır ısmı o proje tam stabıl degıl

haidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok Asi dedi ki:
Pardus diyelim favorimiz diyelim ;)

VirtualBox veya VMWare gibi programlar xp ve vistada çalışmayan win98-win95 destekli oyunları xp ve vistada çalıştırırmı acaba
Hocam pardus favorimiz demeyelim.. 3 kez kurdum 3 ündede kurduğum için kendime kızdım. Wireless kartımı tanımadı, güncellemede sorun cktı, uygulama kurarken sorun cıktı, VE GRUBTAKI ISLETIM SISTEMLERINI SILDI :@:@ o kadar iyi bir işletim sistemi değil bana göre, aradıgınız şey basitlikse ubuntu kullanın herşey hazır şekilde tabanıda debian yani,,,

98-95 uygulamaları vmware virtucalbilmem nedede aynı hatayı verır. sonucta aynı işletim sistemleri.. Ancak Linuxta wine kurarsın wine ile açabilirsin.

kenan1965

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linux ubuntu yu kurdum fakat açamadım kullanıcı adı ve parola istiyor bana yardımcı olursanız sevinirim ilginize teşekkürler