• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Soru Linux nedense steamde daha az sistem istiyor.

Reaksiyon puanı
93
Peki nasıl oluyor? Bana açıklayın.
Team fortress 2 windows gereksinimleri:
Screenshot_20211125-210218_Chrome.png

Team fortress 2 linux gereksinimleri:
Screenshot_20211125-210222_Chrome.png

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Her işletim sisteminin ram ve işlemci kullanımı farklıdır, bunun iki temel nedeni vardır. İlaveten arka planda çalışan servis ve programları da unutmamak gerekir.
1- İşletim sisteminin çekirdeği
2- Grafik kartı ve chipset sürücüleri

Çekirdeğin ram gereksinimi Linuxta kullandığınız çekirdek konfigurasyonuna göre düşürülebilirken Windowsta Microsoftun derlediği standart çekirdeği kullanmak zorundasınız. Başka bir deyişle Linux'u özelleştirip 256 MB rami olan bilgisayarda da çalıştırma imkanınız varken Windowsun gereksinimlerini karşılamak zorundasınız.

Grafik Kartı ve Chipset sürücülerinde durum biraz farklıdır, Orjinal Sürücüler genelde Windowsta daha sorunsuz çalışır. Ama Linuxun kernelini doğru yapılandırırsanız windowstan daha iyi bir performans alabilirsiniz. Linux dağıtımları tüm donanımlarda sorunsuz çalışacak şekilde derlenir, normalde hiçbir zaman kullanmayacağınız yüzlerce özellik ve modül ile birlikte gelir. Oyun için özelleştirilmiş kernelin performansı ve ram kullanımı bu standart kernele göre daha iyidir.

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Team fortress ported yani windowsdan linuxa optimize ve adapte edilerek taşınmış bir oyun. Doğrudan linux uyumlu bir build değil. Bu durumdaki oyunlar için linux sistemler Directx ve Opengl arasında wrapper kullanır. Bu wrapper da iş yükünü arttırdığı için sistem gereksinimi daha fazla olabilir.