linux nasıl birşeydir

muhammedyusuf30

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
65
Dostum zaten bu konudaki kullanıcı Çok büyük işler yapacağını zannetmiyorum o yüzden
Belli 1 miktar komut bilmesi yeterli oda "sudo apt install ve sudo apt update".
katılıyorum ama zaten bende komut defterinin hepsini bilmiyorum ama linux kullanmak için komut defterini bilmen gerekiyor.

DESLAER

Profesör
Reaksiyon puanı
628
linux bedaba olduğu için kullanıcısı var windows iso olarak veriyor kurabiliyorsun . bunu windows bilerek yapıyor herkesi linuxa kaydırmamak için. windowsta daha çok destek var

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,871
Ben linux'u sütlü nuriyeye benzetiyorum. Çok güzel, çok cezbedici ama çok yiyince reflü yapıyor :D

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
windows, genel olarak eskiden beri bilgisayarlara yüklü olarak gelmekte, bu yüzden çok popüler bir hale gelmiştir. kullanması kolay ve uygulama sayısı fazladır.

linux ise ya da linux dağıtımları ise, daha çok freedos bilgisayarlara yüklü olarak gelmektedir. Bu nedenle de çok popüler değillerdir. Genelde bilgisayarı böyle alanlar genelde format atarak windows kurar.

ThunderBeast

Asistan
Reaksiyon puanı
343
windows, genel olarak eskiden beri bilgisayarlara yüklü olarak gelmekte, bu yüzden çok popüler bir hale gelmiştir. kullanması kolay ve uygulama sayısı fazladır.

linux ise ya da linux dağıtımları ise, daha çok freedos bilgisayarlara yüklü olarak gelmektedir. Bu nedenle de çok popüler değillerdir. Genelde bilgisayarı böyle alanlar genelde format atarak windows kurar.
Aynen öyle.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
linux la windows un bir kapışması var peki neden forumdaki bazı kişiler linuxu tercih ediyor ?
Her an kırılabilecek bir pencere ile oynamak istemedikleri için linux kullanıyorlar.
Linux bilgisayarınızda bugün çalışıyorsa 10 yıl sonra da aynı şekilde çalışır.

Windowsu bugün kullanır ve kapatırsınız, kapatırken güncelleme var yapayım mı diye sorar, evet dersiniz ama yarın çalışacağının garantisi yoktur.

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
İnsanların sadece biraz deneyime ihtiyacı var, adam en azından bi' 1 saatini Ubuntu ile geçirip daha sonra yorum yapabilir.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Linux versiyonları her masaüstü ortamı kendine göre güzel. Ama az buz Buglar olabiliyor app markette filan. Program filan indirmemeye kalkıştı elementary OS de.

Program seçenek taraftan çok az seçenek var.
WIndowsa Dönerseniz eğer Sırf bu yüzden döneceksiniz ama.
Program az olması hemde çoğu programın dandik arayüzlü olması sıkıyor insanın canını.