Berat yapıcı 88
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 867
linux la windows un bir kapışması var peki neden forumdaki bazı kişiler linuxu tercih ediyor ?
peki neden windowns daha popülerLinux Windows'tan daha iyi olduğu için.
Daha eski olduğu için. Hiç kimse yokken Windows vardı.peki neden windowns daha popüler
forum.shiftdelete.net
Çünkü para karşılığında neredeyse bütün uygulamaları kendi platformlarına çıkartıyorlar ancak Linux bunu yapamıyor birde Linux anca şu an Windows'tan daha iyi görünüme sahip oldu.peki neden windowns daha popüler
Daha eski olduğu için. Hiç kimse yokken Windows vardı.
Yanlış kişiyi alıntıladın canım.Linux, 1991 yılında Finlandiyalı bir üniversite öğrencisi olan Linus Torvalds tarafından, daha eski işletim sistemlerinden birisi olan UNIX'in mimarisine ve POSIX standartlarına uygun şekilde sıfırdan yazılamaya başlanmıştır.
İlk Windows 20 Kasım 1985 tarihinde satışa sunulmuştur. Microsoft'un ilk işletim sistemi olan MS-DOS'tan farklı olarak Windows'ta aynı anda çok sayıda yazılımla çalışmak mümkündür.
Yazan kişi mesajını düzenlemiş herhalde.Hayır resmi olarak Linux Windows'tan önce çıktı.
Üzgünüm çok büyük bir hata yapmışım o yüzden o mesajın içeriğini değiştiriyorum.
Üzgünüm çok büyük bir hata yapmışım o yüzden o mesajın içeriğini değiştiriyorum.
Linux geliştirici/programcı dostudur. Çünkü açık kaynak kodlu yani isteyen kendi işletim sistemini yapabilir ve bana göre en sorunsuzdur. Hem hafif hem de hızlı.linux la windows un bir kapışması var peki neden forumdaki bazı kişiler linuxu tercih ediyor ?
İyi de son kullanıcı dağıtımlarında GUI'ye sahip mağazalar var yani illaki kod yazmak zorunda değilsin ve o fışkırıyor dediğin şeyler kod değil çıktı."Şunu yükleyeyim" diyorsun oradan buradan kod fışkırıyor.
Hocam demem o ki bana o kadar kullanışlı gelmedi.Ekran kartımda arıza çıktığı dönemde kullanmıştım ve yaklaşık 6 ay kadar sürekli bir şekilde kullandım.Sonrasında 2-3 ay dual boot olarak kullanmıştım.Çok alıştığımı ve dediğim gibi kullanışlı geldiğini kendimce söylemek zorİyi de son kullanıcı dağıtımlarında GUI'ye sahip mağazalar var yani illaki kod yazmak zorunda değilsin ve o fışkırıyor dediğin şeyler kod değil çıktı.
Hız konusunda windows'a fark atar."Linux Özgürlüktür" sözünü muhtemelen her yerde duyabilirsin.Ben buna katılmıyorum...
Kendi deneyimlerime dayanarak konuşuyorum başta bunu söyleyeyim.Normalde bilgisayar teknolojisini vb. her şeyi severim,kodlama yapmayı ve komut yazmaktan ara ara zevk alırım ancak Linux konusunda İnternette gezinmenin dışına çıktığında ister istemez uğraşıp duruyorsun."Şunu yükleyeyim" diyorsun oradan buradan kod fışkırıyor.Görünüm konusuna hiçbir şey diyemem Windows'a cidden fena bir fark atıyor ancak görüntü açıkçası benim için o kadar önemli değil.Şayet masaüstünü açık bırakıp millete gösteriyor değilim.Oyun konusuna girmiyorum bile,ki Linux yükleyenin ya kötü bir bilgisayarı vardır ya da oyunlarla ilgilenen bir insan değildir.
Demem o ki "Linux Özgürlüktür" lafı sadece komutlarla uğraşmayı sevenler ve bundan zevk alanlar için geçerli.Gündelik kullanıma hiçbir yararı yok."Linux ücretsiz,para almıyor" sözü de yanlışÜcreti "zaman" olarak alıyor.Bu konuda daha fazla yazmak isterdimçünkü zamanında Linux'dan dolayı çok başım ağrıdı.Senin de hevesini kırmayayım.Bir ara Dual Boot olarak indirip göz atmanda fayada var,belki seversin...
Not:Çok fazla düzenleme yaptım,yazdıklarımın bazıları gitmemiş...
öyle bir şart yok.linux kullanmak için komut defterini bilmen gerek ama windowsun kullanımı daha kolay
Linux Çöptür onun yüzünden 3 HDD kaybettimlinux la windows un bir kapışması var peki neden forumdaki bazı kişiler linuxu tercih ediyor ?
Çöp değildir ve nasıl kaybettin?Linux Çöptür onun yüzünden 3 HDD kaybettim
ben linux'u daha iyi kullanabilmek için öyle dedim yoksa bende biliyorum komut defterini bilmene gerek yok ama eğer sen linux kullanacaksan ve bunda iyi bir deneyim istiyorsan komut defterini bilmen gerek.öyle bir şart yok.
Yazması gereken komutlar indiriceği programın orada,
komutlar yazıyor birçok sitede. Ben genelde kendim snap yada apt install komutunu kullanarak ismini yazıp kuruyorum onu bilmesem veya unutsam bile ya .deb paketi yada komutları copy-paste yaparak indiriyorum.
Kali Linuxda GRUB diye birşey varmış.Onu kurduğun zaman bir daha Windows kurulmuyormuş.Bende bunu bilmeyerek tüm HDD lerime kali kurdumÇöp değildir ve nasıl kaybettin?
terbiyesizlik yapma.Linux Çöptür onun yüzünden 3 HDD kaybettim
İyide o senin suçun Linux'un değil ve neden 3 tane HDD'ye Kali kuruyorsun?Kali Linuxda GRUB diye birşey varmış.Onu kurduğun zaman bir daha Windows kurulmuyormuş.Bende bunu bilmeyerek tüm HDD lerime kali kurdum
Rahatsız ettiysem özür dilerim ben kendi görüşümü belirttimterbiyesizlik yapma.
Ne kadar beğenmesende üreticinin emeğine saygı göster !
Ayrıca nasıl öyle birşey olabilir ?![]()
İlk defa Kali kurduğum için gaza geldim birazİyide o senin suçun Linux'un değil ve neden 3 tane HDD'ye Kali kuruyorsun?
Dostum zaten bu konudaki kullanıcı Çok büyük işler yapacağını zannetmiyorum o yüzdenben linux'u daha iyi kullanabilmek için öyle dedim yoksa bende biliyorum komut defterini bilmene gerek yok ama eğer sen linux kullanacaksan ve bunda iyi bir deneyim istiyorsan komut defterini bilmen gerek.
öyle birşey olduğunu düşünmüyorum.Rahatsız ettiysem özür dilerim ben kendi görüşümü belirttim
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlk defa Kali kurduğum için gaza geldim biraz