Linux Mint'te Xfce, MATE Edition ne anlama geliyor?

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Linux Mint indirmek için sitesine giriş yaptığımda birden fazla sürüm gördüm. Daha önce de hiç Linux kullanmadığım için bilgiye sahip değilim. Hangi sürüm kimlere hitap ediyor açıklayabilir misiniz?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Linux Mint indirmek için sitesine giriş yaptığımda birden fazla sürüm gördüm. Daha önce de hiç Linux kullanmadığım için bilgiye sahip değilim. Hangi sürüm kimlere hitap ediyor açıklayabilir misiniz?

Kullandığı masaüstü ortamı dışında bir farkları yok, sistemin iyiyse Cinnamon değilse XFCE'yi kullanmanı öneririm.

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Kullandığı masaüstü ortamı dışında bir farkları yok, sistemin iyiyse Cinnamon değilse XFCE'yi kullanmanı öneririm.
i7 7.nesil işlemci ve 16 GB ram var. GTX 1050 de var ama Linux'ta kullanabilir miyim bilmiyorum. Ekran kartı sürücülerini yüklemek zor mu?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
i7 7.nesil işlemci ve 16 GB ram var. GTX 1050 de var ama Linux'ta kullanabilir miyim bilmiyorum. Ekran kartı sürücülerini yüklemek zor mu?
GTX 1050 kullanan biri olarak söylüyorum Nvidia'nın sürücüleri gayet sağlam ve iyi, Nvidia ekran kartı olduğu için ekran kartı dışındaki sürücüler otomatik kurulu gelir onun dışında ekran kartı sürücüsünü aktif etmek için ayarlardan sürücü yöneticisine gir sonra aktif et, o bilgisayara Linux Mint Cinnamon iyi gider.