Linux Mint(Ubuntu Tabanlı) Oyun Sorunu

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Linux'uma dün 2.5gb oyun indirdim paket yöneticisinden ve hepsini de denedim çalışıyordu. Ama bugün yarısı çalışmıyor.(Büyük boyutlu olanlar)Özellikler OpenArena oynamak istiyorum ama açılmıyor ne yapmam lazım.İki kere tıklıyorum ekranın ortasında biz çizgi oluşuyor ve gidiyor.Bu çizgi 1snden kısa sürede oluşup gidiyor.:mrgreen:Yardımlarınızı bekliyorum.Ayrıca sistem önerilerinizi ama lütfen yanında niçin geçmem gerektiğini yazın yani beni ikna edin.:D:laugh:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bak sana hala Ubuntu diyorum, anlamıyorsun. :) Mint, Ubuntu'nun resmi türevlerinden değil. O yüzden de istikrarlı olmasını bekleme. :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Hem linux diyorsun hem oyun. çok şey istiyorsun :)

Jackuares kızmıyorsun umarım bana :) gerçekleri birileri söylemeli bilyiorsun...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Jackuares kızmıyorsun umarım bana :) gerçekleri birileri söylemeli bilyiorsun...

Bu dediğin yanlış ama, linux için yazılmış windowstakilerle yarışabilecek oyunlar var, belki sayıları az ama var..

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Linux kullanıyorum ama bu oyunları kendi depolarından çektim:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Ben kendi yazımda da yazmıştım zaten, Linux oyun konusunda bir Windows'a (XP'den sonrası) eşit değil şimdilik, fakat geliştirilen oyunlar da görmeye değer. :)

Ayrıca yine Wine ve Cedega sağ olsun, Linux sana Windows oyunlarının da kapısını açıyor. :rolleyes:

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
İyi de benim soruma yanıt?Bu arada KDE'ili mi kullanıyım GNOME mu?

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Aklımdakiler:

1)Ubuntu
2)Kubuntu
3)Xubuntu
4)OpenSuSE
5)Mandriva

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
1)Ubuntu
2)Kubuntu
3)Xubuntu
4)OpenSuSE
5)Mandriva

Peki neden KDE değil...?

---------- 02-12-2009 saat 00:04 eklendi ---------- önceki mesaj 01-12-2009 saat 23:59 eklenmişti ----------

Son seçenek:

Ubuntu mu Kubuntu mu?
Ve aralarındaki farklar(Masaüstü platfomu hariç)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
1)Ubuntu
2)Kubuntu
3)Xubuntu
4)OpenSuSE
5)Mandriva

Peki neden KDE değil...?

---------- 02-12-2009 saat 00:04 eklendi ---------- önceki mesaj 01-12-2009 saat 23:59 eklenmişti ----------

Son seçenek:

Ubuntu mu Kubuntu mu?
Ve aralarındaki farklar(Masaüstü platfomu hariç)

Masa üstü hariç fark yok.

KDE değil çünkü GNOME daha hızlı ve sade. Bin kere söyledim. :)

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Her şeyini öğreteceğine söz verirsen Ubuntu'yu yarın tek sistem olarak kurarım:devil2:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Her şeyini öğreteceğine söz verirsen Ubuntu'yu yarın tek sistem olarak kurarım:devil2:

Söz veremem. Her zaman burada olamayacağım. Hatta belki de uzun bir süre forumdan ayrı kalacağım. Ama buradakiler sana yardım edecektir. Sakın düşünme bile. :)

Kendinize iyi bakın...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Söz veremem. Her zaman burada olamayacağım. Hatta belki de uzun bir süre forumdan ayrı kalacağım. Ama buradakiler sana yardım edecektir. Sakın düşünme bile. :)

Kendinize iyi bakın...

aaa hani yardım edecektin nerde kaldı sözün :crying:işinmi var kızdığın içinmi olmıcaksın burda

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
aaa hani yardım edecektin nerde kaldı sözün :crying:işinmi var kızdığın içinmi olmıcaksın burda

Yok hayır, sana yardım etmeye devam edeceğim ama artık saatlerce forumda olmayacağım. Acil sorularınıza buradaysam yanıt vermeye çalışacağım. Eğer ki acil değilse sorunlarınız, e-posta yolu ile bana ulaşabilirsiniz. Profilimde yazıyor ama, e-posta adresim: jeaquares@hotmail.com

Malum bu yıl lise sonum ve sınav yılı. Ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın çenesini kapatmak için hiç yapmadığım bir şey yapmaya başlıyorum. 4 ay boyunca ders çalışacağım. :) İnternet hayatım da felç olacak. Lanet olsun...

Neyse, şimdi yatış vakti. Yarın lanet olası bir ders olan Fizik'ten sınavım var. :) Şans dileyin, atmasyonlarım pek iyi değildir. :D

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Yok hayır, sana yardım etmeye devam edeceğim ama artık saatlerce forumda olmayacağım. Acil sorularınıza buradaysam yanıt vermeye çalışacağım. Eğer ki acil değilse sorunlarınız, e-posta yolu ile bana ulaşabilirsiniz. Profilimde yazıyor ama, e-posta adresim: jeaquares@hotmail.com

Malum bu yıl lise sonum ve sınav yılı. Ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın çenesini kapatmak için hiç yapmadığım bir şey yapmaya başlıyorum. 4 ay boyunca ders çalışacağım. :) İnternet hayatım da felç olacak. Lanet olsun...

Neyse, şimdi yatış vakti. Yarın lanet olası bir ders olan Fizik'ten sınavım var. :) Şans dileyin, atmasyonlarım pek iyi değildir. :D
okey sağol sınavda iyi sallamalar sana:Dbu arada eger kabul edersen msn olarak eklesem ama sorum olmadığı sürece mail atmasam yazmasam senin için uygun olurmu

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
yav arkadaslar nekadar takintilisiniz birak ubuntuyu pardus kur ,gözünü seviyim pardusun ,bu arada ubuntuyla mint arasinda fark yok ,senin oyun meselende dagitimla alakasi yok sen büyük ihtimal,oynun kaldiramayacagi ,daha dogrusu pc nin kaldiramayacagi özellik secmissin,kardes gnome sadelik derken hic bir özellik getirmiyor ,tuz suz yemek gibi ,bir k3b leri yok bir acetoneisolari yok bir knapshotlari bir amaroklari yok ,yok yok yok saymaya baslamayim en önemlisi bir root olacan salla babam salla yani cilekes gibisin ,:)yani krfb,krdc leri yok ,hizliolmasi gayet normal ,bos kasa ;) saka bir tarafada gönül bu otada konar asfalta da,görsellik kde4 de üst seviyede ,özellikle su an kde 4.4 dü bekliyorum bayagi performans,icerik gibi bir iylesme söz konusu olacak ,gnomede tek sevdigim renkler siyahi gercekten siyah ve cok yerinde ,bu arada kde kullanacaksan sadece pardus öneriyorum,kubuntuyu yükleme bile ,eger illa ubuntu türevi kullanacaksan ya ubuntu ya linux mint

---------- saat 17:32 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:28 eklenmişti ----------

senin dedigin oyunlari söyle ben sana test ediyim hatta su an pardus da yim gerci hdd alacam bu hafta sonu ozamana kadar virtual box le pardusdayim

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
pardusda öyle 20 bin paket yok olan 2-3 bin denenmis kontrol edilmis yeni güncel paketler ,kolay kolay sorunla karsilasmassin ,bu arada oynunu deniyorum ,ama virtualboxda yani grafikhizlandiricisi aktiv degil anliyacagin ama calistirir gibime geliyor :) pardus bu :)

---------- saat 18:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:00 eklenmişti ----------

buyur
pardus.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler bende Linut mix var wolfteam oynuyorum ama hiçbir şekilde açmıyor oyunu onu bırak yükleme yöneticisini bile açmıyor bi yardımcı olun da :DD

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=8227]sdn[/MENTION] Okuru biraz geç bi cevap olacak ama bu tür oyunları vine+playonlinux ile oynayamıyorsan tek çare virtualbox kurup içine windows yükleyip onunla oynamandır.