Linux Mint 9 Final Sürümü

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
lxde_screenshot2_091709.png

Bir süre önce duyurulan Linux Mint’in LXDE sürümü, çeşitli problemler yüzünden geri çekilmişti. Sorunların büyük kısmı halledildi ve Linux Mint 9 LXDE sürümü, merakla bekleyen kullanıcıların beğenisine sunuldu. Lubuntu 10.04 (Ubuntu LXDE) tabanlı bir dağıtım olan Linux Mint 9 LXDE, sistem kaynaklarını yormayan ve gelişmiş bir donanıma ihtiyaç duymayan bir dağıtım.

Linux Mint LXDE, hızı önemli bir faktör olarak ele alan kullanıcılar için tatmin edici bir çalışma deneyimi sunuyor.

Linux 2.6.32, Openbox 3.4.10, LXSession 0.4.3, ve Xorg 1.7.5 gibi yenilikler içeren Linux Mint 9 LXDE, PCManFM2 dosya yöneticisini kullanıyor. 30.000 paket sunan yeni yazılım yöneticisi, ön tanımlı olarak sisteme dahil edilen VLC Player ve yeni yedekleme aracı da göz dolduruyor.

Linux Mint 9 LXDE deneyimini masaüstünüzde yaşamak için buradan indirebilirsiniz.

Habertux.com | Linux, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Portalı » Blog Arşiv » Linux Mint 9 LXDE Sürümü Duyuruldu
Ben de yarından itibaren linux mint kullanacağım.
Linux Mint ile ilgili haber okurken altta israilli vatandaşın biri efenim Linux Mint CEO'su anti-israil propogandası yapıyor demiş. Halbuki adamın tek yaptığı şey savaşa hayır'a destek vermesiymiş. Bu da ilginç bir nokta olarak aklınızda kalsın.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
compiz programı kde ve gnome dışında çalışmıyor değilmi