Linux Mint 11 Yayınlandı!

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Linux Mint projesinin babası Clement Lefebvre, birkaç dakika önce (26 Mayıs) yeni ve oldukça beklenen Katya olarak isimlendirilen Linux Mint 11 işletim sisteminin duyurusunu yaptı.

Resmi duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Linux Mint 11 Göze çarpanlar:

· Based on Ubuntu 11.04;
· Linux kernel 2.6.38.6;
· No Unity shell;
· GNOME 2.32.1;
· One-click installer for multimedia codecs and extra apps;
· Lots of improvements to The Software Manager tool;
· Performance improvements to The Update Manager tool;
· Various improvements to The Desktop Settings tool;
· A new set of wallpapers;
· mint-search-addon for Firefox 4, Chrome and Opera web browsers;
· Removed Gwibber;
· gThumb as default photo viewer;
· Banshee as default music player;
· LibreOffice 3.3 office suite;
· Overlay scrollbars;
· Updated Mint-X theme;
· Added 'apt download' command;
· Adobe Flash Player 10.2 plugin;
· Lots of bug fixes.

Her zamanki gibi Linux Mint 11 (Katya) 32-bit ve 64-bit mimari olarak hazır.
Live KDE, LXDE, Fluxbox ve Xfce sürümleri yakında gelecek!
Şimdilik Linux Mint 11'i buradan indirebilirsiniz.

linuxmint11-small_001.png

linuxmint11-small_002.png

linuxmint11-small_003.png

linuxmint11-small_004.png

linuxmint11-small_005.png

linuxmint11-small_006.png

@mariusnestor
Softpedia

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Linux Mint yenilikçi bir dağıtım idi en yeni paketleri Mint en cesur kararları Linux Mint verirdi , bir şeyler değişmiş olmalı hala Gnome 2 de sayıyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ubuntu'dan farklılaşıyor, tabi bunu izlediği yolla ve görünümle de pekiştiriyor...
Unity şimdilik tutulmadı, Gnome 3 Shell içinse biraz daha vakit var.
Bence kararlılık ve kullanıcılarını tatmin için yapıyor...

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çıktığına gerçekten sevindim :) Duyuru için de teşekkürler :)

Bu da Ubuntu tabanlı son sürümmüş arkadaşlar.Bundan sonra Debian tabanlı olacakmış :)

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Görüntüler iyi gözüküyor.
Aslında linux fazla kullanmam ama alet çantamda 1 adet Ubuntu ve Kubuntu son sürümlerini bulunduruyorum canlı kullanımda veri kurtarımı için :)
Kararsız kaldım Ubuntu mu Mint mi?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ubuntu'dan farklılaşıyor, tabi bunu izlediği yolla ve görünümle de pekiştiriyor...
Unity şimdilik tutulmadı, Gnome 3 Shell içinse biraz daha vakit var.
Bence kararlılık ve kullanıcılarını tatmin için yapıyor...
Bence de, en iyisini yapıyorlar, sistem kararlı olmadıktan sonra ne yapayım görselliği :) Adamlar akıllı...

Çıktığına gerçekten sevindim :) Duyuru için de teşekkürler :)
Bu da Ubuntu tabanlı son sürümmüş arkadaşlar.Bundan sonra Debian tabanlı olacakmış :)
Linux Mint Debian Edition başlığı altında ben söyledim Mint Ubuntu'dan kopuyor Debian'a geçecek geleceği parlak diye, Şuanki Mint Debian her ne kadar kararlı sürüm olsa da ilk olduğu için deneme maksatlı yayınlanan bir sürüm sayılır. :)

Aslında linux fazla kullanmam ama alet çantamda 1 adet Ubuntu ve Kubuntu son sürümlerini bulunduruyorum canlı kullanımda veri kurtarımı için :)
Ubuntu'ya karşı duygusal bağ var insanlarda ama işin içine mantık girerse kesinlikle Mint :)
Mint'i Ubuntu'nun service packi gibi düşünün, seviye atlamış hali yani :)
Mint'in Ubuntu'dan eksiği yoktur fazlası vardır :)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Mint,kesinlikle Mint :)

Ek programlar kurulu olarak geliyor,paketler vs hepsi kurulu,pek program kurmuyorsunuz :)

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kuran arkadaşlar acaba vubi ile kurabiliyor muyuz? bunda destekliyor mu wubi :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bugün indirir yarın kurarım artık :) Yalnız gnome 3 olsaymış daha iyi olurdu be :flowers:

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Güzel olmuş :D Gnome 3 e geçmedikleri için teşekkür etmem lazım adamlara :D Ufakta olsa bir problemim var :( Başlangıçta paneldeki saat yada uyarı alanını düzenli gösterilemedi deyip silmemi istiyor :(

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Güzel olmuş :D Gnome 3 e geçmedikleri için teşekkür etmem lazım adamlara :D Ufakta olsa bir problemim var :( Başlangıçta paneldeki saat yada uyarı alanını düzenli gösterilemedi deyip silmemi istiyor :(
silme de ona bir iki, güncelleme ve yeni başlatmadan sonra sorun kalmıyor ilk başta bende de oluyordu şimdi tertemiz taşş gibi :)

ustadmucit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haber için tesekkür ederim ama %100 türkçe desteği nasıl sağlarız . bunu dil güncellemeden yaptım ama olmadı menüler ing türkçe karması programlar dada ögle kafanızı şisirdim kusura bakmayın

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Minti kullandım sevdim de kullanışlı göze hoş görünen bir dağıtım yalnız Ubuntu Mintten daha kararlı zaten ubuntu tabanlı olması ubuntu üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda ortaya çıktığını kanıtlar nitelikte

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Acaba benim donanım ile mi ilgili çözemedim. Linux mint 11 bende arada bir donuyor. linux mint 10 a geri döndüm.
Böyle birşey farkeden var mı?

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mint güzel sistem lakin bazı sürücülerin kodları kapalı olduğundan ötürü yeterli performansı alamıyor insan. mesela broadcom bcm4311 kablosuz modem sürücüsünü tanıtana kadar canım çıktı tanıtıncada kopmalar oldu hız düştü geri kaldırdım aynı sorun ubuntuda da mevcut.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de öyle bir sorun olmadı.
Sizde 11'de oluyor ama 10'da olmuyor mu?

Evet aynen mint 10 problem yok. Şu anda 10 u kullanıyorum.
11 neden oldu anlamadım. arada bir oluyor. resetlemekten başka çare kalmıyor yeniden çalıştırmak için.

2 sefer denedim aynı durum.

Bir diğer problem ise; linux mint 9dan itibaren (ubuntu 9.10 dan sonraki sürümlerde) plymouth problemi yaşamaya başladım. ekran kartını yükledikten sonra splash- plymouth çalışmaz oluyor. açılışta ve kapanışta akan yazıları görüyorum. Geçen hafta blackbuntu da bu problemi görmedim şaşırdım.
Onda grub.conf da kernel sırasından vga=789 görünce bunu linux mint 10 a ekledim. nispeten plymouth problemi düzeldi(ufak çözünürlük olsada önemli değil) yalnız bu çözümü ubuntu 11.04 veya linux mint 11 de kullanamdım işe yaramadı.

Bu problem sadece ubuntu tabanlıları hepsinde var. diğer linuxlarda yok.
ekran kartı driverı ile ilgili durumdan bahsediliyor. internette yerli ve yabancı çok araştırdım hepsini yaptım. yok illallah ettim.
Ve bu problemden bahseden benim gibi yüzlerce kişi var. ubuntu ve türevleri bunu çözemediler 14 aydır.
Aynı problem virtualboxa yüklendiğinde bile var.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ubuntu 11.04 ile başladı bu donma olayı 'x çöküyör sık sık

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
İlginç. Ubuntu'nun kendisinde bu tip sorunlarla karşılaşmadım. :)
bende de tam aksine durum ubuntu 11.04 tamamiyle problem yumağıydı mint ekibi Mint11 ile bayağı bir toparlamış olmalı ki neredeyse hiç sorun yaşamadım :)

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hacı manyak bişiye benziyo yaw.:D oldukça iyi bişi bu.hemen indiricem.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bende de tam aksine durum ubuntu 11.04 tamamiyle problem yumağıydı mint ekibi Mint11 ile bayağı bir toparlamış olmalı ki neredeyse hiç sorun yaşamadım :)

Çıktığı haftadan bu yana kullanıyorum, öyle can sıkan bir sıkıntısını görmedim çok şükür. Sadece aşağıdaki linkte anlattığım sıkıntısı var o da tamamen kernel'le alakalı... :)

http://blog.omerfarukak.com/2011/05/ubuntu-11-04-sadece-batarya-ile-acilmama-problemi/

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
herkes övmüş, bari bende indiriyimde kuruyum, zaten ubuntu 11.04 ü hiç sevmedim artık onun yerine mint kurarım.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Linux Mint yenilikçi bir dağıtım idi en yeni paketleri Mint en cesur kararları Linux Mint verirdi , bir şeyler değişmiş olmalı hala Gnome 2 de sayıyor.

Gnome 3, Gnome 2'den daha rezilde ondan. :)

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Prize takili degilken sarjin ne kadar kaldigi gorunmuyor. Takiyorum cikariyorum birsey degismiyor. Bir fikri olan varmi acaba.?