Linux Kurulumu 3 dağıtımda da hata

patinaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba 2 gündür bilgisayarıma Linux kurmaya uğraşıyorum ama bir türlü beceremedim. İlk olarak Linux mint 12 kurdum, kurulum bittikten sonra bilgisayar açıldı fakat sadece arka plan resmi görünüyor. ondan sonra ubuntu 12.04 kurdum onda da aynı şekilde arkaplan resmi görünüyor sadece. ondan sonra hdd yi biçimlendirdim pardus kurmayı denedim ama pardusda ilk bu ekran çıkıyor
1___-473x355.png

1. seceneği tıkladıkran sonra siyah ekran ile karşılaşıyorum ondan sonra da ilerleme yok sebebi ne olabilir?

bilgisayarın özellikleri

anakard - MSI Z68A-GD55 (G3) (MS-7681)
ekran kartı - ATI Radeon HD 6850 (BARTS PRO)
ram - 4096 MB DDR3 SDRAM
sata 500gb hdd
Intel Core i5-2500

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
garip... ekran kartını çıkartıp öyle kurmayı deneyebilir misin?

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tamam da bazi linux dagitimlari illa da swap olmazsa olmaz diyolar. o degolse de windowsla kullandigin icin bir karisiklik olmus olabilir. cozumu var ama biraz cetrefilli bi is.

çözümü ne o vakit? ayrica mintin zorladigini gormedim büyük ihtimal ekran kartı

patinaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
swap alanı oluşturdum kurulumda bi sorun olmuyor kurulumdan sonra asıl sorun ekran kartını çıkarıp tekrar deniycem şimdi

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
kurulumu ne ile yaptıysanız(cd/dvd/usb) kurulum bittikten sonra bilgisayar yeniden başlarken onu çıkarın.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ubuntu'yu Alternate ISO'su ile kur derim. Ekran kartın Pardus'ta sıkıntılı, eskiden Pardus'ta görev alan arkadaşım bir script çözümü hazırladığını belirtmişti ancak denemedim. Ben Mint ile Ubuntu 12.04 ü ATI 6870 üzerinde çalıştırıyorum şu an. Sıkıntı yok. Anladığım Linux'u kuruyorsun ama sadece masaüstü yöneticisinde sıkıntı var.

patinaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşar sorunu hallettim yardımlarınız için teşekür ederim. Linux Minti kurtarma modunda açarak

sudo apt-get --purge remove xorg-driver-fglrx

kodunu yazdım bilgisayarı yeniden açtığımda Linux Mint ekranı geldi. ekran kartının sitesinden indirdiğim .run uzantılı driver dosyasına çift tıkladığımda kurulmaya başladı (windows taki gibi çift tıklama ile kuruluyor mu emin değilim) bu ekran kartının sistemde görülüp görülmediğine bakabiliyormuyuz (windows taki aygıt yöneticisi gibi) birde resimdeki gibi bi sorun var download instal drivers demesine rağmen her seferinde buekran çıkıyor
5d4lp.png