Linux kullanıcılarına kötü haber!

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
228
Linux Trojanı "Hand of Thief"


Masaüstü Linux kullanıcıları, diğer işletim sistemlerine oranlara, çok daha az virüsle karşılaşırlar. Ancak bu özelliğin ileride geçerli olmayacağı anlaşılıyor. Güvenlik uzamnları, özellikle Linux kullanıcılarını hedef alan yeni bir trojan saptadılar.


Hand of Thief (Hırsızın Eli) isimli trojanın aynı Windows sistemindeki trojanlar gibi, önce makineye yerleştiğini ardından hacker'a kullanıcı hakkında bilgiler göndermeye başladığı tespit edildi. Kullanıcı HTTPS protokolü kullansa bile trojan verilere ulaşmayı başarıyor. Bulaştığı makinedeki antivirüs yazılımlarını da devre dışı bırakabilen Trojan'ın çok tehlikeli düzeyde bir zararlı olduğu anlaşıldı.

Zararlı yazılımların alınıp satıldığı bir "hacker borsası"nda 2000 dolara satışa çıkarılan trojan için yaratıcısı ücretsiz güncelleme seçeneği de sunuyor. Böylece, virüs antivirüs yazılımları tarafıntan deşifre edildikten sonra kendini değiştirip farklı görünümlerde var olmaya devam edebilecek.

Linux kullanıcılarının sayısının giderek artması, yakın gelecekte Hand of Thief gibi zararlı yazılımların sayısının artacağının işareti olarak kabul ediliyor.

kaynak
 

NESDelisi

Profesör
Katılım
12 Temmuz 2011
Mesajlar
2,688
Reaksiyon puanı
1,295
Puanları
293
Yaş
29
Bu açıkta giderilir. Çekirdeği güncellerler olur biter.
 

bsekerciler

Öğrenci
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Bir dizayn değişimine bakar. Çok mu zor? Canonical, Google, Novell gibi devler Linux kullanıyor. 2000$ verip satın alırlar, her güncellemede de güvenlik güncellemesi yayımlarlar. En kötü Linux Foundation satın alır.
Linux'un işleyiş sistemi diğerlerine göre daha farklı olduğu için zararlı yazılımlara karşı sistem kendini her an savunabilir.
Ayrıca, açık kaynak uygulamaları çalıştıran bir kullanıcı uygulamanın kaynak koduna da bakmayı akıl edebilir
 
Üst