Linux kullananlar neden kararsız kalıyor

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
evet linux kullanlar neden kararsız kalıyor
neden sürekli dağıtım değiştiriyor
mesela windows kullanan kişi ya xp ya vista yada win 7 kullanıyor
peki linux kullanan kişi neden bir dağıtımda kalamıyor
bu kullanıcının sorunumu yoksa linux dağıtımlarının sorunumu
örnek vereyim mesela ben windows ta xp vista win 7 kullandım
ama linux a geçiince yaklaşık 15 ayrı dağıtım kullandım ve halen karar verebilmiş değilim
bu benim maymun iştahlı olmamdan kaynaklanmıyor
sadece aradığım beklediğim özellikleri barındıran dağıtımı bulmaya çalışıyorum
genelde bu sorun ati ekran kartımdan kaynaklanıyor
hadi ben bundan dolayı değiştiriyorum diyelim
peki diğer değiştirenler neden değiştiriyor
internette arama yapınca bir sürü dağıtım değiştirmiş ve halen değiştiren insanlar mevcut
peki bu nereye kadar devam edecek yani 310 dağıtımın hepsini kurup denemekmi gerekiyor doğru dağıtımı bulmak için

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben değiştirmedim. Hala Ubuntu kullanıyorum. Bence Linux'u anlayamayanlar değiştirir sürekli dağıtımlarını.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
linux u anlamak konusunu açabilirmiyiz

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
bedava isletim sistemi indirmesi kolay kurmasi kolay crackmis sifreymis dertleri yok kullanici icin cok esnek imkanlar var istedigin gibi gelistirebiliyorsun ..... bu durum da niye hepsini denemeyesin ki
kendimi bildim bileli ubuntu kullanirim ama programla islerim olmaya baslayinca debian olarak devam etmek zorunda kaldim cunku istedigim cunku programlama icin cok daha kararli bir surumdu ...

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Linux kullanan herkes kararsız değil. Alternatif'i bol olan bir şeyi merak ediyorlar. Her tadı deniyorlar. Ayrıca herkese hitap edicek bir dağıtım olamaz. Örneğin Pardus'u kullanırken rahatsız oluyorum onca kullanamadığım paket harddiskimde yer kaplıyor. Aynı şekilde Ubuntu'da da öyle. Niye istediğim paketleri seçemeyeyim ki? Arch Linux bana bu imkanı sağlıyor ama başlangıç seviyesindeki kullanıcı için Arch kurmak çok zor. Arch kurmak için deneyim kazanmalıyım. Bunun içinde başlangıç seviyesi için uygun dağıtımlarla başlamalıyım.

zert'e katılmamak elde değil. Bu bölümün adı Linux değil Troll İşletim Sistemi olsun. Windows ajanı mıdır nedir yahu? Bu kadar bıktırılmaz ki insanlar.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Beğenmek, heves etmek ve zorunlulukla ilgili bir durum.
Beğenmeyen zaten değiştirir. Hevesliyse her dağıtımı denemek isteyebilir.
Kendisi için gerekli bir şey kullandığı dağıtım tarafından desteklenmiyorsa, değiştirmek zorunda kalabilir.

Bu kadar :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
aslinda kullanicilar 1 dagitim kullaniyor ,örnegin ben 2007 den buyana tek pardus kullaniyorum ,sadece renkli olsun diye diger dagitimlara göz atiyorum

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Zaten senin actitigini gorunce gereksiz bir konu oldugunu anladim:thumbdown:

Konu hiçte ilgimi cekmiyor, girmemin sebebi gereksiz konuya verilen gereksiz cevaplarin icerigini takip etmek:tt2:

hocam konuyu acan arkadasla ne derdiniz varsa var ben bilmem ama bizim cevaplarimiza gereksiz deme hakkini nerden buldun bilemiyorum , arkadaslari uygun sekilde sikayet edelim arkadaslar sikayet butonu bosuna degil

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Hakkaten bu kadar olur linuxu rambodan sonra tanisaydim, linux kullanmazdim herhalde. Ben sahsen windows kullanan birisi degilim ama her halde windowsa geri donecem bu gidisle:D

sen windows a dönmeye hevesliysen beni bahane etme

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45

@ramboberk kafan bu yollar gibi karışmasın, zaten Linux bu yollar gibidir... Sadece gideceğin yönü bilmen gerek :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Konu dışı yorumlar silinmiştir. Bundan sonra konu dışı yorum yapanlara uyarı cezası verilecektir.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Sebebi veya sebepleri :

1-Linux dağıtımları özgürdür ve ücretsizdir.
2-Her dağıtımın kendine göre artıları ve eksileri mevcuttur.
3-Sistemi kurmak ve kaldırmak Windows sistemlerinde olduğu kadar zahmetli değildir.
4-İhtiyaç duyulan ek bileşenler kurulum sırasında yüklendiğinden fazla zaman kaybı yaşanmıyor.
5-Linux kullanıcılarının yeni tecrübelere ve heyecanlara açık olması, kendini geliştirmek istemesi
6-Kendisine uygun bir dağıtım bulamadığını düşünmesi

Aklıma gelirse daha eklerim.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Arch'ı bulana kadar kararsız kalacaksınız kaçışınız yok :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yani arch kurunca bütün dertler bitecekmi

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
vallaha öyle anlaşılan o ki
bu ati bana nvidia aldıracak bu gidişle

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ATI kartı olanlara Linux kurulmasını önermiyor musunuz? Netbook'u ona göre alacağım. (Düzeltme: Netbook'larda ekran kartı tümleşikti :))

Ne Arch'mış! Ne farkı var ki diğer dağıtımlardan?

Renksiz bir ürün kullanırsan diğer çeşitlerini merak etmezsin, ama renkli bir ürün kullanırsan her çeşidini merak edersin. Bu yüzden sık sık dağıtım değiştiriliyordur.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
ATI kartı olanlara Linux kurulmasını önermiyor musunuz? Netbook'u ona göre alacağım.

Ne Arch'mış! Ne farkı var ki diğer dağıtımlardan?

Renksiz bir ürün kullanırsan diğer çeşitlerini merak etmezsin, ama renkli bir ürün kullanırsan her çeşidini merak edersin. Bu yüzden sık sık dağıtım değiştiriliyordur.
Ben kesinlikle önermiyorum, başın beladan kurtulmaz nvidia ile tek bir sorun yaşamadım son 3 senedir. Arch konusuna gelince, wikisini incele anlarsın.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ben kesinlikle önermiyorum, başın beladan kurtulmaz nvidia ile tek bir sorun yaşamadım son 3 senedir. Arch konusuna gelince, wikisini incele anlarsın.

Netbook'larda ekran kartının tümleşik olduğunu unutmuşum. Hangisinin ATI temelli olduğunu nerden bileceğim?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Netbook'larda ekran kartının tümleşik olduğunu unutmuşum. Hangisinin ATI temelli olduğunu nerden bileceğim?
Özelliklerinde yazmıyor mu baktığın yerin büyük ihtimal inteldir zaten netbook olduğuna göre.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
LG X130 alıp Windows'u reddetmeyi düşünüyorum ama donanımları tam verimle çalışır mı ki Ubuntu'da? Smart On, kulaklık ses kalitesi (özel yazılımı varmış) vs.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
LG X130 alıp Windows'u reddetmeyi düşünüyorum ama donanımları tam verimle çalışır mı ki Ubuntu'da? Smart On, kulaklık ses kalitesi (özel yazılımı varmış) vs.
Kart okuyucu hariç hepsi çalışır, onda arada sorunlar çıkabiliyor.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ben yaklaşık olarak 2-3 aydır ati hd4850 kullanıyorum ve fglrx sürücüleri ile rahat rahat ubuntu da pardus da kullanıyorum. siz hangi atiler ile sorun yaşıyorsunuz?

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Çokta önemli değil. Telefonu Bluetooth veya USB ile bağlarım. Sadece fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarını takmak zorunda kalabilirim. Bende harici bir kart okuyucu var. 3G modül sonradan takılabilirse 3G çalıştırır umarım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ben yaklaşık olarak 2-3 aydır ati hd4850 kullanıyorum ve fglrx sürücüleri ile rahat rahat ubuntu da pardus da kullanıyorum. siz hangi atiler ile sorun yaşıyorsunuz?

HD serisinde pek sorun yok ama X serisi çok problemli ATI'de. Mesela X1550. :)

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Kod:
lspci | grep VGA
Komutunu vererek ekran kartınızın markasını öğrenebilirsiniz.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

X serisi ile sorun yaşıyoruz, örnek:X2500

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
o zaman ben boşuna veryansın ediyorum

benim kartım hd 3450

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Dedim sadece kubuntu kullanacağım diye :D Jea ile debian denemesine adım attım :D Berbat...Ubuntu yüklüyorum şimdi :wink: