Linux kullanan cihazlar

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Son zamanlarda netbook, cep bilgisayarı, dokunmatk tablet gibi bir çok yeni teknolojik ürün çok hızlı bir şekilde piyasaya çıkıyor. Linux sevenler, Linux yüklü bu cihazları takip etmek isteyenler için, bu bölümde bu aygıtları tanıtalım istedim.

Şimdi herkesten isteğim, bu konuda hiçbir şey hakkında konuşmamak.
Çünkü bu konuda hep beraber, sadece bu cihazların tanıtımını yapalım istiyorum.

---------- saat 13:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:24 eklenmişti ----------

LG GW990

İntel'in x86 tabanlı Moorestown işlemcisine sahip olan bu cep bilgisayarı, çok büyük bir ekrana da sahip. Bu cihaz üstünde MeeGo Linux işletim sistemi bulunuyor.

Bu akıllı telefonla ilgili bildiğimiz ayrıntılar şimdilik bu kadar, çünkü henüz piyasada olan bir cihaz değil.
Bilinen diğer özellikleri ise 4.8" ekranı, 1024x480 çözünürlük desteği ve 4 saat konuşma süresi veren 1850mAh 'lik pilinin bulunması.

MeeGo Linux işletim sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgiye SDN 'de daha önce yayınlanmış şu haberden ulaşabilirsiniz.

Büyük ekranı ve yüksek çözünürlüğüyle dikkat çeken ürünün bir resmi:
gw880_haber1266347859.png

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Tabi ki öyle yapalım diye düşünmüştüm zaten. Fakat nedense bu konuşmaları yapmayalım istiyordum.
Şimdi ekleyeceğimiz ilk aygıtları, bu iletileri değiştirerek ekleyelim. :)

Linux işletim sistemi yüklü olarak satılan bir diğer cihaz ise:
HTC HERO

528 MHz'lik bir Qualcomm® MSM7200A™ işlemcisi bulunan bu cihazın, diğer donanım özellikleri şu şekilde: 512MB Rom, 288MB Ram, 3,2" ekran 320x480piksel çözünürlük. 3G desteği (Görüntülü konuşma yok), dahili GPS özelliği, Wifi 802.11b/g ile kablosuz ağlara bağlanabilme, 5.0 MP kamera, 3,5 mm ses jakı ile tüm kulaklıkları kullanabilme imkanı.

Tabi tüm bunların yanı sıra en önemli özelliği Android işletim sisteminin yüklü geliyor olması.

Üründen bir kaç fotoğraf:
large3.jpg
large4.jpg

Diğer fotoğrafları için buraya tıklayın.