Soru Linux ,kişisel veri güvenliği sağlama nasıl olmalı?

Adige244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dijital kontrol çağındayız,bilgilerimiz büyük datada toplanıyor ve kontrol altındayız.Veri güvenliğimi sağlamaya çalışıyorum .Bunun için linuxa geçeceğim.

Aklıma takılan soru şu intel ,amd v.b şirketler cpu,ram,gpu v.b yoluyla bizden veri toplayabilir mi?
Linuxu kurduğumda (android,microsoft apple gibi veri toplayıcılardan kurtulduğumda ) veri güvenliğini ne derece sağlayabilirim? cpu,gpu,ram v.b ceya diğer kaynaklardan,intel ve amd nin topladığı veriler devam eder mi?

Forumda uzman biri varsa tanıdığınız sohbet etmek isterim

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
veri ile ilgili endişe duyuyorsanız bilgisayardan önce elinizdeki telefona odaklanmalısınız.
gps ile dakika dakika dünyasnın neresinde olduğunuz izleniyor.
mikrofon sürekli dinleme yapıyor.
kamera haberiniz olmasa da belirti göstermeden aktif olabiliyor.

vs vs vs
Yinede biraz olsun güvenli tarafta kalmak istiyorsanız TailOS kullanabilirsiniz.

AMD ve İntel ile ilgili sorunuza da cevabım evet devam eder bu nedenle Çin kendi işlemcilerini geliştiriyor, bu nedenle NVidia'ya ARM'ı satın aldırıyorlar, bu nedenle rusya kendi işlemcisini geliştirmeye çalışıyor.

Adige244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Zaten işlemciden veri çalan virüs haberleri gördüm.Tanılama verisi adı altında toplarlar diyorum.
Telefon konusu öyle,linuxun telefona gelmesini bekliyorum ama stabil pek yok şuan.