Linux Kardeşlik Çağrısı

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
böyle birseye gerek mi var illaki bütün linux dagitimlari aynidir .isteyen istedigni secme özelliginede sahiptir,cekirdek linux oldukca,önemli olan bu forumun degil diger linux dagitimlarin bunu görmesi ve bu yolda birlesim mesaji vermeli en azindan ayni ortak paket kullanilmali yok ubuntuda destek cokmus ,ha pardusda az paket varmis

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
biri şu arkadaşa olayı anlatsın!:hammer::thumbdown:
ayrıca konuyu anlamadan cevap yazmayın

konuyu anlayabilecek kadar zeki olduğumu düşünüyorum:cool:

Ne gerek var bütün Linuxler kardeştir Windows kalleştir:mrgreen:

yoksa hata mı yapıyorum ??

ne tür bir yazılım olursa olsun farketmez ona kalleş deme hakkını kendinde nasıl buluyorsun?şimdi ben smiley koydum şaka ypatım felan ayağına yatma lütfen.windows yazısını da değiştirmişsin önceden winzort yazıyordu ki windows en çok kullanılan işletim sistemi olduğuna göre bu kadar kişinin kullandığı bir os'a winzort deyip önüne saçma sapan yaftalar yapıştırmak ne yazdığın yorumlarla ne de linux'un özgürlük felsefesiyle bağdaşıyor.

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaslar linux da linux.. ben de bi windows kullanıcısıyım lakın linux denemeye karar verdım.. birisi bana bu linux un artılarını yazabılır mı acaba ve en ıyı lınux dagıtımının hangisi oldugunu daha dogrusu en iyi performansa sahip olanı.. bu gece denıcem :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
euphoriazoca forumda yeni başlayanlar için birçok bilgi bulabilirsin.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
arkadaslar linux da linux.. ben de bi windows kullanıcısıyım lakın linux denemeye karar verdım.. birisi bana bu linux un artılarını yazabılır mı acaba ve en ıyı lınux dagıtımının hangisi oldugunu daha dogrusu en iyi performansa sahip olanı.. bu gece denıcem :D

slackware tüm ihtişamıyla seni bekliyor:D:D:D
Yada Windows Seven oda olabilir:D:D:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Linux Seferberliği diye bir konu açmıştım. Oturup da yapamadık şu işi. :(

Bana nelerden hoşlandığını söyle. Hangi programları, oyunları kullandığını; sistem özelliklerini, sistemini nasıl ve ne amaçla kullandığını vs.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ekleyin beni de =)
Aramıza hoşgeldin hellmarch
Desteğin için teşekkür ederim :)

Pardus için kedikız imajıyla Hale Berry'yi(doğru yazdım umarım: ) isteriz:thumbup1:
benim grafik bilgim pek yok, yapan olursa neden koymayalım :)
katılmayı düşünür müsünüz aperon? :cool:

seni de seni de :D
sen de beklediklerim arasındaydın zaten freewill :D
dağıtımlara hakaret yok unutma :dil:

yarıyılda bende ubuntu kuracağım ilk defa :D :D :D Windows'a neden kötü söylenir kalleştir diye yakışı bulmuyorum :)
onu esprisine söylemiştim aslında:rolleyes:
linux kullanmasanız da katılabilirsiniz muratteas.:thumbup1:

Beni de ekleyin listeye.

Yalnız, böyle maddelerden oluşan, sözleşme görüntüsüne sahip, eğlenceli bir metin olsa bence daha güzel olur.

Bu arada bu kızlar kimdir, nedir? İlk defa görüyorum da.
geç kaldın MaviAteş
hoşgeldin iyi ki geldin
12. sırada ancak yer bulabildin:mrgreen:
o kızlar sadece sembol:blush:
metin konusunda ben de aynı düşünüyorum ancak kafamda birşey yok, sizlerin önerdiği maddeleri eklerim.

Acaba ben hangi grupta olsam?:D:D
istediğin grupta yer al ancak buraya girmek zordur çıkmak kolaydır ona göre:cool:
ancak senin girebilmen için sanırım "çakma" kelimesinden vazgeçmen gerekiyor karcx

Ilımlı MS'ciyim:D Ancak kesinlikle Windowsçu değilim sadece MS ne yaparsa seviyorum:D
olmamış bu cümle şimdi evine gelseler seni bir güzel dövseler gene sever misin:devil:

Aferin arkadaşlar doğru yoldasınız. Takılmayın birbirinize.
yusufsan21 senin de katılmanı beklerim.

böyle birseye gerek mi var illaki bütün linux dagitimlari aynidir .isteyen istedigni secme özelliginede sahiptir,cekirdek linux oldukca,önemli olan bu forumun degil diger linux dagitimlarin bunu görmesi ve bu yolda birlesim mesaji vermeli en azindan ayni ortak paket kullanilmali yok ubuntuda destek cokmus ,ha pardusda az paket varmis
sanırım ben anlatamadım derdimi yaa:P
yani ben de aynı şeyleri demek istiyorum aslında shakal

ne tür bir yazılım olursa olsun farketmez ona kalleş deme hakkını kendinde nasıl buluyorsun?şimdi ben smiley koydum şaka ypatım felan ayağına yatma lütfen.windows yazısını da değiştirmişsin önceden winzort yazıyordu ki windows en çok kullanılan işletim sistemi olduğuna göre bu kadar kişinin kullandığı bir os'a winzort deyip önüne saçma sapan yaftalar yapıştırmak ne yazdığın yorumlarla ne de linux'un özgürlük felsefesiyle bağdaşıyor.
canım kardeşim itici yorumlara gerek yok, winzort yazmamıştım ancak yazanı da tanıyorum ve destekliyorum.

ben opensuse mandriva öneririm.
slackware, arch, gentoo falan sakın ha! herkesin önerdiğine kanma, onu ben bile zor kullanıyorum, profesyoneller için, bazıları kendileri ne kullanıyorsa onu öneriyor karşısındakinin gereksiniminlerini isteklerini düşünmüyor.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@realmanager:
Şartlar ağır olmasa bende katılırdım ancak diğer dağıtımlara laf etmemek kısmı değiştirilmeli:D:D
Çakma dağıtım gördüm mü dayanamıyorum:D:D:4:
Ayrıca gerçekten linux kullanmak isteyenlere hiç bir zaman sert dağıtım önermem:):)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
karcx olsun sen gene katıl da
çakma dersen seni atarız bizim için de zevkli olur :D

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Şunu anladım ki sizden anca linux geyikçileri olur.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Linux Seferberliği diye bir konu açmıştım. Oturup da yapamadık şu işi. :(

Bana nelerden hoşlandığını söyle. Hangi programları, oyunları kullandığını; sistem özelliklerini, sistemini nasıl ve ne amaçla kullandığını vs.

:thumbup: core2 duo t8100 2.1 ghz 3 gb ram dell studio
2 işletim sistemı kullanıcm oyun oynamam bı kere lınuxda
görüntüsü estetik ve performanslı bi dagıtım olsun yeter :cool: bir de adobe photoshop, itunes ve live messenger calıstırsın :drool:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ayd kardeşim burada kayıt dışı istihdam semineri yapmıyoruz.
konu zaten çok ciddi değil, insanları az ya da çok diğer dağıtımlarla dalga geçmesin hakaret etmesin diye açtım
insanları sıcak sohbetimizle linux'e çekmeye çalışıyoruz.
açık söylüyorum bu şekilde gereksiz, ortamı geren mesajlar yazanlar hiç gelmesin, kimseyi zorla davet ettiğimiz yok, benim zamanım bol kendileriyle uğraşırım.

---------- saat 20:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:22 eklenmişti ----------

adobe photoshop, itunes ve live messenger calıstırsın :drool:
buraya kadar tamam da işte o mümkün değil yaa
atunes var itunes'a bin basar
gimp var photoshop kadar etkili ancak öğrenmek lazım
messenger kullanmadığımdan bilmiyorum
görüntü estetik diyerek sadelik kastettiysen gnome görsellik kastettiysen kde önerimdir.

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Boşuna size geyikçi demiyorum zamanınız boş ve çok bilmiş edalarıyla naralar atıyorsunuz. İyice oyuncağa çevirdiniz linux'u... Yok KDE yok GNOME yok ubuntu daha iyi yok pardus yavaş daha kendi aranızda anlaşamıyorsunuz ve dışardan bakılınca çok itici geliyor. Bu şekilde linux'u tercih sebebi yapmaya çalışıyorsanız bence boşuna uğraşıyorsunuz...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
üyelerden ricam gereksiz agresif mesajlara cevap vermeyelim de onları yazan da sussun biz de susalım tatsızlıklar başlamadan bitsin

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Boşuna size geyikçi demiyorum zamanınız boş ve çok bilmiş edalarıyla naralar atıyorsunuz. İyice oyuncağa çevirdiniz linux'u... Yok KDE yok GNOME yok ubuntu daha iyi yok pardus yavaş daha kendi aranızda anlaşamıyorsunuz ve dışardan bakılınca çok itici geliyor. Bu şekilde linux'u tercih sebebi yapmaya çalışıyorsanız bence boşuna uğraşıyorsunuz...

iyi de bunlar zaten kişiden kişiye değişebilecek konular, anlaşmamız gerekmiyor. ben kde severim gnome sevmem buna kim karışabilir ki. ve ben bunu açıkça söyleyebilirim. ne demişler zevkler ve renkler tartışılmaz. ayrıca burda mesaj yazanların hepsinin linux tecrübesi var en az senin kadar, o yüzden lütfen sataşma yapmayalım, katılmak istemezsen de konuya cevap yazmazsın o kadar. kimseyi zorla çağırmıyoruz

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
aramıza hoşgeldin sarsıntı
güç birleşmekten geçer
parçalanmayalım birleşelim :)
katkın için teşekkür ederim

bu arada karcx sen de hoşgeldin artık bizdensin ona göre :D

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
iyi de bunlar zaten kişiden kişiye değişebilecek konular, anlaşmamız gerekmiyor. ben kde severim gnome sevmem buna kim karışabilir ki. ve ben bunu açıkça söyleyebilirim. ne demişler zevkler ve renkler tartışılmaz. ayrıca burda mesaj yazanların hepsinin linux tecrübesi var en az senin kadar, o yüzden lütfen sataşma yapmayalım, katılmak istemezsen de konuya cevap yazmazsın o kadar. kimseyi zorla çağırmıyoruz

Benim kadar mı ? :))))) neye cevap yazıp yazmayacağıma da bırak ben karar vereyim siz geyiğinize bakın :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Benim kadar mı ? :)))))

Hadi bakalım ortaya laf atmakla olmuyor böyle şeyler:cursing::cursing:
Bilgini vede becerini göster:):)
Sence soru soran arkadaş hangi dağıtımı ve neden kullanmalı?
Bekliyorum:mad::mad:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kardeş toplamda 42 tane mesajın var
buraya bir tane linux paylaşımı yapmamışsın
zaten senin linux'un l'sini bilmediğinden eminim
bilsen de bana ne paylaşmadıktan sonra bak en yukarıda ne yazıyor.

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Keşke diyorum bildiklerimi sizinle paylaşacak seviyeye gelseniz de seve seve paylaşayım ama siz takılmışsınız plak gibi aynı yerde dönüp duruyorsunuz. Emin olun çalıştığım şirkette Axigen mailserver'ı Centos'a kurdum. Oracle test veritabanımız da Red-Hatta kurulu. Mailserverın yedeklerini alıp vpn üzerinden global iletişimdeki servera yazdığım shell scriptle atıyorum. Şimdi diyorum bu yazdığım scriptleri burda yayınlasam sizin gibiler ne yapacak. Madem çok istiyorsunuz örneğin crontabı makale olarak yayınlıyım. Ama çoğunuz crontabın ne olduğunu bile bilmiyorsunuzdur. Linuxun görev zamanlayıcısıdır, Windows görev zamanlayıcısından daha iyi ve çok daha stabil çalışır. Zamanlayıcıya eklediğiniz uygulama veya scriptlerin düzgün çalışıp çalışmadığını ayrıntılı olarak loglayabilirsiniz.. vesayre işinize yarıyacaksa ayrıntılı olarak makalesini hazırlıyım, ama gerçekten bu seviyede misiniz ? yada ihtiyacınız olur mu ? dışarıdan bakılınca öyle gözükmüyor...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ayd, kusura bakma ama sen bilgili olsan da bilgili bir cahilsin. Çünkü bilen insanlar hiçbir zaman, ama hiçbir zaman ben biliyorum demezler. Bunun bir istisnası yok.

Kusura bakma ama konuştuğun şeylerin yeri burası değil. Tamam belki biz cahiliz ama birbirimizi seviyoruz ve sayıyoruz.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ayd kardeş desktop ile server dağıtımları arasında fark var
o konuda haklısın, şirketlerin kullandıkları programlar hakkında bilgimiz daha az(o konuda Everalone en bilgilimiz sanıyorum)
sen yine yap, illa ki ihtiyacı olan çıkacaktır, üye olmamasına rağmen google'da arayıp da uğrayan misafirler okusa yine yeter
bir önceki mesajımı da düzelttim, özür dilerim, kardeşlik çağrısında gerek yok bu tür şeylere
önemli olan bilgi değil insanlık

yusufsan21 seni de yazayım mı gruba :)

stajer sen de hoşgeldin, bu linux birleşimi sanıyorum çok hayırlı olacak. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
CentOS nedir? Redhat nedir? :huh:

Linux nedir? Ben kimim? Hangimiz çakma? :huh:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@Ayd:
Bu kadar bilgili olduğuna göre:
5 adet makinaya 10MB/s internet hızını eşit olarak nasıl dağıtabilirim?
Ayrıca makinalar windows yüklü olsa ana makina olarak linux dağıtımı kullanıp bunları eşit olarak dağıtabilirmiyim?
Malum kimsenin hakkı kimseye geçmesin?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@Real teşekkür ederim beni yazma. Ben sinirli adamım, gün gelir Pardus en iyi diyenlere ters laf söylerim beni atarsınız ayıp olur. :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Keşke diyorum bildiklerimi sizinle paylaşacak seviyeye gelseniz de seve seve paylaşayım ama siz takılmışsınız plak gibi aynı yerde dönüp duruyorsunuz. Emin olun çalıştığım şirkette Axigen mailserver'ı Centos'a kurdum. Oracle test veritabanımız da Red-Hatta kurulu. Mailserverın yedeklerini alıp vpn üzerinden global iletişimdeki servera yazdığım shell scriptle atıyorum. Şimdi diyorum bu yazdığım scriptleri burda yayınlasam sizin gibiler ne yapacak. Madem çok istiyorsunuz örneğin crontabı makale olarak yayınlıyım. Ama çoğunuz crontabın ne olduğunu bile bilmiyorsunuzdur. Linuxun görev zamanlayıcısıdır, Windows görev zamanlayıcısından daha iyi ve çok daha stabil çalışır. Zamanlayıcıya eklediğiniz uygulama veya scriptlerin düzgün çalışıp çalışmadığını ayrıntılı olarak loglayabilirsiniz.. vesayre işinize yarıyacaksa ayrıntılı olarak makalesini hazırlıyım, ama gerçekten bu seviyede misiniz ? yada ihtiyacınız olur mu ? dışarıdan bakılınca öyle gözükmüyor...

bu söylediklerini daha doğrusu makaleyi geçen hafta yazmış olsaydın sunumum için epey faydalı olabilirdi. demek ki kim ne için kullanacak yerine ben yazayım da ihtiyacı olan alır mantığıyla yaklaşmak daha doğru olur kanaatindeyim. foruma üye olmayıp da google aramaları sonucunda foruma yönlenen binlerce insan var, eminim ki paylaştığın bilgiler bizim işimize yaramasa bile birilerinin mutlaka işine yarayacaktır.