Linux hakkında

momer94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hackerlik bilgimi kodlamamı vs geliştirmek için linux a geçmeyi karar verdim.

1-Şimdi ben ubuntu düşünüyorum googleden ubuntu yazım indirip format attıktan sonra o ubuntunun içinde linux varmı yoksa linuxu ayrı ubuntuyu ayrımı kurmamız gerekiyor?

2-şimdi linux a geçtiğimde windowsa oynadığım oyunları yada programları internetten linux sürümünü kuruptamı oynucam yoksa windowstaki gibimi?

3-kodlamayı geliştirmek için kurulması gereken sistem hangisi ben ubuntu düşünüyorum sizin fikirlerinizide merak ediyorum

şimdiden herkeze teşekkürederim.

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1-Ubuntu zaten linux çekirdeği üzerine inşaa edilmiş debian tabanlı bir Linux türevidir. Cd ye yazıp yada flash diske boot edilebilir şekilde kaydedip(bkz unetbootin) yükleyebilirsiniz.

2-Oyun konusunda pek ümitlenmeyin elbette Linux'un kendine has oyunları vardır Ubuntu Software Center yardımıyla bu oyunlara göz atabilirsin uygulamalarda ise windowstaki uygulamaların %90'ının alternatifi vardır(windowstan üstün özelliklerini saymıyorum bence daha fazla).

3-Programlama bilgini geliştirmenin Linux yada windows platformuyla çok alakası yoktur herhangi bir sistemde geliştirebilirsin ama amatör olarak bu işe başlayacak isen windowsta .net tabanlı visual basic veya c# ile başlayabilirsin internette çok sayıda dökümana erişebilirsin.

NOT: Linux'a araştırmadan soruşturmadan geçersen biraz hayal kırıklığı ile karşılaşabilirsin windows gibi zannedip Linux kurmak hiç kurmamaktan daha iyidir. Şunu da bilmeni isterim ki yıllardır program yazan bir mühendis bile emin ol düşündüğün gibi bir hacker olamaz.. Öyle her istediğim şifreyi ediniyim şunu yapıyım bunu yapıyım biraz zordur, hackerler açıkları değerlendirebilen uyanık insanlardır hepsi bu kadar kolay gelsin :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1.''Şimdi ben ubuntu düşünüyorum googleden ubuntu yazım indirip format attıktan sonra o ubuntunun içinde linux varmı yoksa linuxu ayrı ubuntuyu ayrımı kurmamız gerekiyor?''

İçinde wubi vardır onunla yan diske kurulum yapabilirsin veya direk format atabilirsin.

2-''şimdi linux a geçtiğimde windowsa oynadığım oyunları
yada programları internetten linux sürümünü kuruptamı oynucam yoksa windowstaki gibimi?''

Windowsta kullandığın programlar,oyunların hepsi büyük ihtimal linuxta çalışmayacaktır.Ama Yazılım Merkezinden istediğin uygulamayı indirebilirsin.

3-''kodlamayı geliştirmek için kurulması gereken sistem hangisi ben ubuntu düşünüyorum sizin fikirlerinizide merak ediyorum''

Bende ubuntu yeter diye düşünüyorum.