Linux FPS oyunları

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşımın ve benim ortak blogumuzda arkadaşımın linux'daki bazı oyunlar hakkında ki eleştirilerini buraya aktarıyorum isterseniz bu adrestende inceliyebilirsiniz :D

http://atoplam.blogspot.com/p/linux-oyunlari.html

LİNUX OYUNLARI

Hepinizin bildiği yada kısa zamanda keşfedeceği gibi "ubuntu yazılım merkezi" adlı butonda oyun indirme hakkında bir bölüm mevcut. bunu bizim gibi oyun canavarlarını tatmin amaçlı düşünmüşler ki birçok tip oyunu kaliteli bir tarzla karşımıza çıkarmışlar elbetteki "CS ,COD ,QUAKE" isimleri ve kısaltmaları size tanıdık geliyorsa aradığınız oyun tipini bulmakta biraz ümitsizsinizdir.Bende size bu konuda en iyi oyunları anlatıcağım:

1-Gözüme ilk çarpan oyun "ALIEN ARENA" olmuştu ne yalan söyliyim indirdiğime deydi ve beklenmedik bir şekilde oyun beni sardı bu tür oyunları logosundan ayırt edebileceğimi ve kaliteli logoların altında kaliteli oyun olduğunuda bu oyunda keşfetmiş bulundum.oyunumuzun tek kötü yanı SP(single player) modunda level seçimi yapamıyor olmak genede benden 7 puanı hak etti.

Uploaded with ImageShack.us

2-alien arenanın lvl seçimi sorunundan sıkıldıktan sonra yeni arayışıma geçtim logo ipucunu kullanarak "NEXUİZ" isimli oyunu buldum oyundaki silahlar vs. temel olarak hep birbirine benzio bu oyunun maalesef tek kötü yanı birazcık fazla zor olması o yüzden hep easy modda oynayanlara önermiyeceğim.benim için küçük bir aksilik olduğu için 9 puanı allahına kadar hak etmiştir.

3-içinde quacke 3 açıklamasını gördükten sonra hemen indirdiğim ve gerçekten bu oyunun aynısı sayılabilicek "OPENARENA" gerçek bir baş belası.sizi başında saatlerce oturtuyor üstelik ileriki kısımlardaki karışık haritalar kafanızı fazla meşgul ediyor bağımlılık yarattığı için bu oyuna puanım tam tamına 10dur.

4-En son oyunu tamamen merakıma yenik düşüp indirdiğimde başıma geleceklerden habersizdim."WARSAW" isimli oyunun ikinci dünya savaşı gibi bir konusu olmasını adından beklerken diğerleri gibi olduğu yetmiyormuş gibi birde animasyon karakterler kullanmışlar bu lanet oyunun SP özelliği ise ya yok ya da uzun uğraşlarıma rahmen bulamadım.multiplayer kısımda ise serverların yüklenmesi çok zaman alıyor ve sizi sıkıyor 15 dk. sonra sildiğim ve okadar bile dayanmam gerektiğini düşündüğüm bu oyuna iyi grafiklerine ve havalı hareket imkanlarına(zıplama ve uçma) karşın 5 puan veriyor ve sizi katı bir biçimde indirMEMENİZ hakkında uyarıyorum. sadece zaman kaybı olacaktır.

Ömer Barış MIHÇI

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Çok beğendim ancak multi serverları nerden bulacağım?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Alien arenayı zaten 1 aydır oynuyorum fakat beni sarmıyo ya quake ve doom tadını vermiyor zaten bunlarla kıyaslanamaz ama ben yinede daha güzel birşey bekliyordum birde Ping 30 un aşağısına düşmüyor uzaylılar desen çok klasik olmuş ben biraz daha yaratıcı bişey beklerdim fakat bu oyunun en önemli özelliği silahların çok orjinal olması çok seri atış yapan makineli tüfeğe benzer birşey var o benim favorim birde şarj süresi uzun süren ve tek atışta öldüren bir silah var onuda seviyorum. Birde bu quacke ne oluyo? bahsetmek istediğin quake y se bu kadar tanınan efsane bir oyunun isminin yanlış yazılması hiç hoşuma gitmedi (ki benim en sevdiğim oyundur).birde assualtcube adlı ücretsiz oyunuda burada tanıtmak gerekirdi Linux da çalışan bir oyun sanıyorum oda first person shooter (fps) tarzı bir oyun sade grafik sade oynanışa rağmen multiplayer desteğiyle beklentilerimi karşıladı.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Alien arenayı zaten 1 aydır oynuyorum fakat beni sarmıyo ya quake ve doom tadını vermiyor zaten bunlarla kıyaslanamaz ama ben yinede daha güzel birşey bekliyordum birde Ping 30 un aşağısına düşmüyor uzaylılar desen çok klasik olmuş ben biraz daha yaratıcı bişey beklerdim fakat bu oyunun en önemli özelliği silahların çok orjinal olması çok seri atış yapan makineli tüfeğe benzer birşey var o benim favorim birde şarj süresi uzun süren ve tek atışta öldüren bir silah var onuda seviyorum. Birde bu quacke ne oluyo? bahsetmek istediğin quake y se bu kadar tanınan efsane bir oyunun isminin yanlış yazılması hiç hoşuma gitmedi (ki benim en sevdiğim oyundur).birde assualtcube adlı ücretsiz oyunuda burada tanıtmak gerekirdi Linux da çalışan bir oyun sanıyorum oda first person shooter (fps) tarzı bir oyun sade grafik sade oynanışa rağmen multiplayer desteğiyle beklentilerimi karşıladı.

yanlış yazılmış olabilir bu insanlık hali :unsure:

alien arena'da aynı şekilde bende senin sevdiğin silahları sevdim

hem bu inceleme benim yaptığım değil arkadaşımın yaptığı bir inceleme o yüzden ona söyleriz ekler gerekirse:D

Reaksiyon puanı
189
open arena mükemmel bir oyun ya :) benim gibi quake 3 arena hastaları eminim çok sevecekler :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bu oyunların hiçbirini oynamadım ben. Ama Gish diye bir oyun keşfettim bugün real sayesinde, mükemmel ya. :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Faruk Alien Arenayı fazla oynamadım.
En çok Open Arena sonra nexuiz

hocac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazının orjinali bana aittir.diğer oyunlarıda zaman içerisinde bizzat inceleyip size ulaştırmaya çalışacağım.

saygılarımla....

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bende alien arena ve open arena yı seviyorum ama nexuiz oyunundan bişe anlamadım

serversiz oynarken ne bot var ne bişe

sadece bi yere girince bişey beni hep öldürüyo

ha bide arada bir örümcek oluyorum tavanlarda geziyorum :)

ama favorim her zaman "supertuxkart" :)