Linux dağıtımı tavsiyesi

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İyi akşamlar arkadaşlar. intel centrino 1.73 ghz işlemcili, 2 gb ram li, 128 mb ekran kartlı ve 55 gb harddiskli eski bir laptobum var ama hala iş görüyor. Bu bilgisayara kurmak için hızlı ve sorunsuz çalışacak bir dağıtım arıyorum. Tek şartım var ies4 linux programının sorunsuz çalışması. Malum öğretmenim ve eokul için internet explorer gerekiyor.

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
internet explorer sorunsuz çalışır mı, neden lxde? gnome olmaz mı

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

çünkü LM'de LXDE kullundığım ve hafif olduğu için önerdim :) Senin dediğin program, google amcadan arama yaptğım kadarıylan wine alt yapısını kullanıyor. Wine ise LM'de rahatlılkla çalışıyor :) + LM ubuntu tabanlı yani dediğin program ubuntu da çalıştığına bunda da çalışması lazım :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Lxde hafiftir. Fakat aklınızı yedirtebilir.

KDE veya Gnome iyidir, Xfce hafif ve sağlamdır. Internet Explorer sağlam çalışmaz, sırf IE için Dual Boot yapmanız gerekebilir.

Fedora 15 KDE kurun.

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Peki fedora 15 te ie yi sorunsuz kullanabilirmiyim

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Peki fedora 15 te ie yi sorunsuz kullanabilirmiyim

Hayır. Belki Mintten daha iyidir.

Fedora 15 en güvenli ve en stabil sistemlerden biri olduğu için kullanmanızda, denemenizde ve yemenizde fayda var.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sanki Chrome ya da Firefox da IE uyumluluk uygulaması yada benzeri bir şey vardı... Bunu araştırarak daha rahat bir internet ve aynı anda IE kullanabilirsiniz. Bence linux da IE pek güzel bir seçenek olmayacaktır. İlla ki bir çözümü vardır... Biraz araştırayım bulursam paylaşırım :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Hayır. Belki Mintten daha iyidir.

Fedora 15 en güvenli ve en stabil sistemlerden biri olduğu için kullanmanızda, denemenizde ve yemenizde fayda var.

evet fedora iyidir ama arkadaşa KDE'lisini kur dedin :) O donanıma sahip laptop KDE'yi nasıl kaldıracak.
smiles20.gif

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok istedim am bir türlü fedorayı indirip denemek nasip olmadı her seferinde sorun çıktı. Adamakıllı bir link verirmisiniz indireyim

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Buradaki linkte ilk çıkan sonuç, sanırım herhangi bir linux dağıtımında chrome kullanmanız halinde işinizi çözecektir.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Opera kullanıp gireceğiniz sayfadayken sağ tıklayın bir ayar menüsü vardı adı aklımda değil ama en alttaki seçenekti oradan Internet Explorer gibi göster diyin onaylayın sonra sayfayı yenileyin ve IE kullanıyormuş gibi istediğinizi yapın.

Tek sorun Opera'nın çerezlerle (cookie) arası pek iyi değil gibi bizim Üni'nin Obis sistemine girişte problem çıkarıyordu ama her zaman olmuyor. Neyse bir denersiniz nasıl olsa...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Opera kullanıp gireceğiniz sayfadayken sağ tıklayın bir ayar menüsü vardı adı aklımda değil ama en alttaki seçenekti oradan Internet Explorer gibi göster diyin onaylayın sonra sayfayı yenileyin ve IE kullanıyormuş gibi istediğinizi yapın.
Denendi. Çalışması gereken butonların çalışmaması gibi birçok hata sapladım.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
O zaman tek çare Wine ile IE kullanmak :)

Winetricks yazılımını yüklemenizi tavsiye ederim gereksiz teferruatlardan uzak tutar :)
Keza PlayOnLinux'da öyle :) Hatta Winetricks'den daha basit.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Mint tavsiyemizdir. Kullanın kullandırın! :)