Öneri Linux Dağıtımı Önerisi

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
Ubuntu , Elemantry os , Zorin Os lite öneririm

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Debian tabanlı [Zorin OS, Mint, elementary OS vb.] sistemlerle başlayıp biraz öğrendikten sonra bağımsız tabanlara [Fedora, Arch, Solus vb.] geçmelisin.

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
Debian tabanlı [Zorin OS, Mint, elementary OS vb.] sistemlerle başlayıp biraz öğrendikten sonra bağımsız tabanlara [Fedora, Arch, Solus vb.] geçmelisin.
bir şey sorucam bağımsız derken ?(bilmediğim için soruyorum)
birde elementry os ubuntu tabanlı ?

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
bir şey sorucam bağımsız derken ?(bilmediğim için soruyorum)
birde elementry os ubuntu tabanlı ?
Bağımsız yani Independent kendi yazılım kodlarına sahip Linux işletim sistemlerine diyoruz yani Debian, Arch, Fedora, Solus, OpenSUSE gibi yani başka bir sisteme bağlı değiller kendilerine haslar.

Elementary OS ubuntu tabanlı ama ubuntu'da debian tabanlı olduğu için Elementary OS debian tabanlı demek daha doğru gelir bana :)

Bağımsız tabanlarla türevleri arasında ciddi fark var bi debian kullanmakla ubuntu aynı mı :)

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
356
Elementary OS'ta karar kıldım. Görünumü bana güzel geldi açıkçası. Ama ben driverlerı nereden bulacağım? Dizüstüm için linux driverlarını bulamadım. Sadece nvidia harici grafik kartı sürücüsünü bulabildim.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Elementary OS'ta karar kıldım. Görünumü bana güzel geldi açıkçası. Ama ben driverlerı nereden bulacağım? Dizüstüm için linux driverlarını bulamadım. Sadece nvidia harici grafik kartı sürücüsünü bulabildim.
Başarılı bir şekilde kurduysan, şu rehberi tavsiye ederim;

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
356
Elementary OS'u şuanlık bilgisayarıma kurmak yerine sanal makineye kurdum çünkü biraz menülerini ve özelliklerini öğrendikten sonra ana makineyi linuxa geçireceğim. İlk değerlendirmelerime göre boot süresi ve kapanma süreleri beni oldukça tatmin etti. Aynı zamanda hiç çökme gibi bir olayla da karşılaşmadım. Menülerini sevdim. Açıkçası ilk öncesinde program nasıl kuracağımı bulamadım fakat mağazadan rahatlıkla kurulabiliyor.
Şuanlık çok stabil ve hızlı bir sistem. 1.5 GB RAM'de dahi kasma yapmadı. Gelişmeleri aktaracağım...