S
SDN Anonim 608469
SDN Okuru
Linux Lite var.
Emerald'den bahsettin herhalde.
Demek istediğim bu, bir Windows değiller. Windows gibi olanlarında performans açısından farkı yok. O yüzden günlük kullanıcı için linux eziyet bence.Linux u hiç bilmeyen, kod bilmeyen bir kimse kesinlikle linuxta aradığını bulamaz. Bütün işlemleri görsel arayüz ile halletmek istediğiniz dağıtımlar ise (mint, ubuntu, debian vs.) kesinlikle windows tan daha ağır çalışacaktır. Zira bu dağıtımlarda yine de bazı istisnai durumlarda komut satırına (kod) ihtiyacınız olacak.
Xubuntu kullandım. Aşırı kasıyordu bende. Lubuntu kasmıyordu ama wifi'ye bağlanmıyordu.w7 starter iyi gider. Ama linuxta xubuntu güzeldir.
Ubuntu'da da canlı ders kullanabiliyorsun.canlı dersler için Windows10.
Ubuntu'da da canlı ders kullanabiliyorsun.
Zoom için: Video Conferencing, Web Conferencing, Webinars, Screen Sharing
Eba canlı ders için bu eklenti: MAC&PARDUS EBA Canlı Ders
Microsoft teams için: Masaüstü uygulamalarını ve mobil uygulamaları indirme | Microsoft Teams
Xubuntunun kasmasına anlam veremedim, Windows 7 den daha az kaynak kullanır boşta 400-500 MB Ram kullanımı vardır. Kurulumla veya donanımınızla ilgili bir problem olmalı.Xubuntu kullandım. Aşırı kasıyordu bende. Lubuntu kasmıyordu ama wifi'ye bağlanmıyordu.
Elime 2. bir bilgisayar geçerse deneyeceğim. Xubuntu'nun sorunlu bir dağıtım olduğunu okumuştum, kendim deneğimde de kasıyordu zaten.Xubuntunun kasmasına anlam veremedim, Windows 7 den daha az kaynak kullanır boşta 400-500 MB Ram kullanımı vardır. Kurulumla veya donanımınızla ilgili bir problem olmalı.
Windowsla Linuxu kıyaslıyorsunuz ya inanın linuxa alışsanız Windowsu açmak dahi istemeyeceksiniz. Firefox + Addbloc eklentisinin peformansını görünce anlarsınız ne demek istediğimi.
Tam tersine, şu anda yükle/kullan o kadar güzel dağıtımlar var ki..
Bu konuyu Windows vs Linux tartışmasına çevirmek istemiyorum; sadece isteyen istediği işletim sistemini özgürce kullanabilir olduğunu ve dual bot, dual disk vs. bir yığın çözüm olduğunu belirtip konuyu kendi adıma kapatıyorum.Amacini, felsefesini ve kullanmayi cok seviyorum ama dediginize katilmiyorum. Kullanici internet ve ofis programlari kullaniminin disinda bir seyler yapiyorsa bu seyler programlama vb. seyler ile alakali degilse zorluk yasiyor. Cogu program desteklemiyor, destekleyenlerin bazen Linux icin arayuzu olmuyor terminalle calistiriliyor, .exe kullanmaya alismis kullanicilar icin uygulama yuklemek ve her guncellemede tekrar tekrar dosya indirip kurulum yapmak kolay degil, en bilinen yazilimlar bile Windows'a yaptiklari guncellemelerin ve ozelliklerin bir kismini yapmiyor. Yoksa keske pazar payi Windows'un ceyregi kadar falan olsaydi da herkes kullanabilseydi.
Linux'u kötülemeyi bırakmassan kötü olacak sen kullanmayı bilmiyorsun demekki. Tuhaf tuhaf yorumlar yazma. Eziyet dediğin windows'tan daha hızlı birçok konuda debian'ı windows kadar ağır demeniz ayrı bir tuhafDemek istediğim bu, bir Windows değiller. Windows gibi olanlarında performans açısından farkı yok. O yüzden günlük kullanıcı için linux eziyet bence.
Çok teşekkürler.Ubuntu'da da canlı ders kullanabiliyorsun.
Zoom için: Video Conferencing, Web Conferencing, Webinars, Screen Sharing
Eba canlı ders için bu eklenti: MAC&PARDUS EBA Canlı Ders
Microsoft teams için: Masaüstü uygulamalarını ve mobil uygulamaları indirme | Microsoft Teams
Linux kimler için güzel bir sistem biliyormusun? Linux un genel olarak komutlarına hakim olup, program yazabilecek kadar dil bilen kişiler için. Bu kişiler zaten mint ile ubuntu ile uğraşmaz slackware, kali, arch, parrot gibi dağıtımlar kullanır. Bu dağıtımlarda işlemler çoğunlukla (kimisinda tamamen) komut satırı üzerinden yapıldığı için tabir yerindese roket necmi gibi çalışırlar ram tüketimleri komik seviyelerdedir.
Demek istediğim bu, bir Windows değiller. Windows gibi olanlarında performans açısından farkı yok. O yüzden günlük kullanıcı için linux eziyet bence.
Önyargıda bulunduğumu düşünmüyorum. Deneyimlerimi buraya aktarıyorum. Dünya üzerinde fanboy olacak son kişiyim. Neyse tartışmanın anlamı yok, iyi akşamlar dilerim.Uygun dağıtımı kullanmaya başlarsa hiçbir sıkıntı yaşamaz. Hem sistemine uygun, hem de kullanabileceği bir dağıtım kullanıcıya Windows'u bile unutturur. Linux eziyet değildir. Önyargıda bulunmayınız lütfen. Bir şeyi eksilerine rağmen savunmayınız(Fanboyluk) lütfen.
Uygun dağıtımı kullanmaya başlarsa hiçbir sıkıntı yaşamaz. Hem sistemine uygun, hem de kullanabileceği bir dağıtım kullanıcıya Windows'u bile unutturur. Linux eziyet değildir. Önyargıda bulunmayınız lütfen. Bir şeyi eksilerine rağmen savunmayınız(Fanboyluk) lütfen.
Ek yapalım : DistroTest.net - The first online operating system testerHocam biraz araştırdım DistroTest.net - The first online operating system tester diye bir site buldum. Bilgisayara kurmadan Linux dağıtımlarını test edebiliyorsunuz.
Windows'a en çok benzeyenler:
1) Zorin OS
2) Linux Mint