Linux Cd Mount Etmek?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Linux'ta CD'yi takıyorum ama otomatik olarak açılmıyor bir veri diski yada film CD'sini nasıl mount edebilirim?
Bu arada Cd sürücüsünü yüklemedim ama gerek var mı yüklemeye?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Cd şimdi otomatik mount ediliyor ama izinler olmadığı için içindeki filmi açamıyorum yok mu yardım edecek?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Hortlatıyorum ama hala cd mount edemiyorum bir windows cd'si var exe programlar var içinde automount edilmiyor flash takınca sorun yok ama cd'de çalışmıyor kullandığım DE Mate caja ayarlarında bir sorun yok dconf'da bir ayar bulamadım kullanıcılar ve gruplarda cdrom var bu da cat /etc/fstab çıktısı
Kod:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=04b726db-c339-4e1d-b313-a3379593cc41 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /home was on /dev/sda6 during installation
UUID=a4f32ff7-b9de-44b6-a98d-6ddf9e685520 /home           ext4    defaults        0       2
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=1658ca9a-1979-4908-a0f6-c6d047ab16df none            swap    sw              0       0

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Tercihli uygulamalar ayarlarına git (Aplications and Removeble media) ve "CD Audio" , "CD DVD" , v.s yazan yerlere, hangi tür medya takıldığında, hangi program ile açılacağını belirle (seç).

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Tercihli uygulamalar ayarlarına git (Aplications and Removeble media) ve "CD Audio" , "CD DVD" , v.s yazan yerlere, hangi tür medya takıldığında, hangi program ile açılacağını belirle (seç).
Orada sadece müzik yada video cd'si takılınca açılan uygulamalar var cajadan ortam ayarlarında automount seçili ve veri cd'si için klasörü aç seçili ama açılmıyor

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Bu ayarlar genel'dir. Cd içeriği .exe uzantılı dosyalar içeriyorsa, tabiki açılmazlar. Cd'yi bir disk bölümü gibi el ile açıp, kullanmak istediğin dosyaları yine el ile başlatmalısın veya açmalısın. Veya Wine ile uygulamaları başlatmalısın. Automount sadece Linux yazılımları için geçerli. (Veya şunu deneyebilirsin: Cd'de autorun adında bir doya varsa, sağ tıklayıp, açılış seçeneklerine "wine" ekleyebilirsin. Wine, autorun destekliyormu ? bir bilgim yok. Autorun dosyalarını tanıyan ve başlatan bir arkaplanda çalışan program kurulu Windows'ta)

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bu ayarlar genel'dir. Cd içeriği .exe uzantılı dosyalar içeriyorsa, tabiki açılmazlar. Cd'yi bir disk bölümü gibi el ile açıp, kullanmak istediğin dosyaları yine el ile başlatmalısın veya açmalısın. Veya Wine ile uygulamaları başlatmalısın. Automount sadece Linux yazılımları için geçerli. (Veya şunu deneyebilirsin: Cd'de autorun adında bir doya varsa, sağ tıklayıp, açılış seçeneklerine "wine" ekleyebilirsin. Wine, autorun destekliyormu ? bir bilgim yok. Autorun dosyalarını tanıyan ve başlatan bir arkaplanda çalışan program kurulu Windows'ta)
Bilgisayara reset attım şimdi automount ediyor sorun çözülmüştür bende anlayamadım ama

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Son ayarlar etkinleşmemiş olabilirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...