Linux Cafe

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Bende firefox 5 sonrası xorg sorunu çıktı sandım...Meğer ARC kurup erenlere karışıyormuşsun sen...Hayırlı olsun:D
Xorg -configure ve sudo reboot otomatik konfigüre etmedi mi xorg'u???

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bende firefox 5 sonrası xorg sorunu çıktı sandım...Meğer ARC kurup erenlere karışıyormuşsun sen...Hayırlı olsun:D
Xorg -configure ve sudo reboot otomatik konfigüre etmedi mi xorg'u???

Sağol. :D Ben kurdum. KDE'den yazıyorum. Firefox'un iğrenç görüntüsü ve USB diski bağladıktan sonra bulamama sorunum yok.
https://wiki.archlinux.org/index.php/ATI_(Türkçe)

Y
ukarıdaki adreste ekran kartı için yapman gerekenler oldukça ayrıntılı anlatılmış... :)
Sağolasın. İhtiyacım kalmadı. :)
Aslında o kadar uğraştırdı ama; Linux dediğin böyle olur diyorum. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sağol. :D Ben kurdum. KDE'den yazıyorum. Firefox'un iğrenç görüntüsü ve USB diski bağladıktan sonra bulamama sorunum yok.

Sağolasın. İhtiyacım kalmadı. :)
Aslında o kadar uğraştırdı ama; Linux dediğin böyle olur diyorum. :)

Alışık olmadığın için uğraştın, alıştıktan sonra işlemler o kadar kolay geliyor ki zaten kararlı ve hızlı olması seni kendine bağlıyor... :) İyi seçim yaptın... :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Alışık olmadığın için uğraştın, alıştıktan sonra işlemler o kadar kolay geliyor ki zaten kararlı ve hızlı olması seni kendine bağlıyor... :) İyi seçim yaptın... :)

Eh. Aslında ilk Linux anılarım geldi aklıma. :) Kubuntu falan beni tembelleştirmiş. :) Onlar Arch'ın ve Debian'nın yanında Linux dağıtımı değil başka bir İşletim sistemi bence. :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Azmin zaferi :clap:
2 saatlik uğraş sonucu dekorator pencere dekorasyonunu Pardus'a kaynak koddan kurabildim .....:thumbup1::lol:

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Hayılı olsun gözlerin aydın kulakların muğla ağzın adapazarı iğrencim gece gece :D :D :D
Görünümünü merak ettim doğrusu :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Amacım Mandrivaya benzetmekti.
2 elemanı kuramadım. Panel apleti bir de menü programı. Diğer türlü görünüm hemen hemen aynı oldu :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bana öyle birşey söyleyin ki KDE'yi sevmeye başlayayım :mrgreen:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Son KDE sürümleri RAM canavarı olmaktan çıkıyor, bir şekilde hafifletmişler.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
net olarak 4 temmuz u başka bir yerde bulamadım, hatta herhangi bir tarih bulamadım, demekki benim gözümden kaçmış.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardus 2011′in duyurulmasının ardından dört ay geçmesiyle birlikte depolarda biriken 300 MB’nin üzerindeki güncelleme dolayısıyla, artık 2011 serisinin ilk ara sürümünün çıkarılma zamanı geldiği bu akşam saatlerinde Pardus geliştiricisi Gökçen Eraslan’ın geliştirici listesine düştüğü elektronik posta [1] ile bildirildi.
Gökçen Eraslan’ın iletisine göre Pardus 2011.1 için sürüm takvimi şu şekilde:

• 30 Mayıs 2011 Pazartesi – 2011.1 Beta
  • 4 Temmuz 2011 Pazartesi – 2011 Kararlı sürüm
Beta sürüm ile kararlı sürüm arasında bulunan 35 günlük süre zarfında diğer ara sürümlerin de çıkması muhtemel. Gönderilen iletiye göre Pardus 2011′e göre Pardus 2011.1 ile gelmesi düşünülen yenilikler ve düzeltmelerin bir kısmı şu şekilde:

• YALI: Açılan Bugzilla hata kaydındaki [2] YALI ile ilgili iyileştirmeler ve kurtarma desteği
  • DÜZELTME: Wine ve Skype: 64bit sistemlerde sorun yaratan bu uygulamaların kararlı depoya girmesi (*)
  • Linux Çekirdeği: Kernel 2.6.37.6 sürümü
  • upgrade-manager: Pardus 2009′dan 2011′e göç için uygulama
  • quick-format: Hızlı USB bellek formatlama aracı
  • KDE: KDE’nin 4.6 sürümü
Pardus geliştirici takımına başarılar diliyoruz.
[1] http://liste.pardus.org.tr/gelistirici/2011-May/056370.html
[2] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778

(*) Daha önce öntanımlı olarak kurulu gelmesi olarak yazdığımız metin, listede geçtiği gibi kararlı depoya girmesi olarak değiştirilmiştir.

http://www.pardus-linux.org/2011/05/pardus-2011-1-surum-takvimi-aciklandi/