Linux Cafe

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Benim orta şekerli bilgisarda hiçbir ayar yapmadan (Pardus ve Fedora hariç) dağıtımların hızına yetişemiyorum.

Fedora' yı kuramadım, ;Pardus' u zoraki kurdum fakat beğenmedim, diğer denediğim dağıtımlarda sorun yok.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
benim proje bitsin dergi ile verirsiniz

sdn slax remix

:D :D :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bir hafta önce Berlin'de opensuse seminerleri varmış
kaçırdık yine :D

linuxtag2010-booth2.jpg

linuxtag2010-booth3.jpg

linuxtag2010-radiotux1.jpg

linuxtag2010-radiotux2.jpg

linuxtag2010-clown1.jpg
linuxtag2010-clown2.jpg

linuxtag2010-craft1.jpg

linuxtag2010-craft3.jpg

linuxtag2010-linuxnacht3.jpg

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Abi biz de Pardus için böyle birşey yapalım.
Gerçi zaten yapmışlardır da nasıl yaptıklarını tahmin edebiliyorum.
Sıkıcı bir konuşma, kağıttan yazılar okuyup slayt gösteren bir adam ve kendi arasında konuşan üniversite öğrencileri :)
Şöyle daha samimi şeyler olmalı

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Abi biz de Pardus için böyle birşey yapalım.
Gerçi zaten yapmışlardır da nasıl yaptıklarını tahmin edebiliyorum.
Sıkıcı bir konuşma, kağıttan yazılar okuyup slayt gösteren bir adam ve kendi arasında konuşan üniversite öğrencileri :)
Şöyle daha samimi şeyler olmalı
Devlet'in olduğu yerde ciddiyet olur! :D

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar KDE kullanan dağıtımlardan hangisini tavsiye edersiniz (Pardus dışında)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arkadaşlar KDE kullanan dağıtımlardan hangisini tavsiye edersiniz (Pardus dışında)

Kendisi herhangi bir masaüstünü seçmez ama KDE'nin en kararlı çalıştığı yerlerden birisi olan Arch'ı tavsiye ederim. Kurulumu zor dersen, arch'ım kurulum arayüzü eklenmiş versiyonu denebilecek chakra'ya göz atmanı tabsiye ederim.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kendisi herhangi bir masaüstünü seçmez ama KDE'nin en kararlı çalıştığı yerlerden birisi olan Arch'ı tavsiye ederim. Kurulumu zor dersen, arch'ım kurulum arayüzü eklenmiş versiyonu denebilecek chakra'ya göz atmanı tabsiye ederim.

teşekkürler keyloger, chakra iniyor şu an.

bu arada, chakra'nın türkçeyle arası nasıl ?

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
cidden ne oldu mandriva?mandrakeden mandrivaya döndüğü gb olmasın gene birşeyler...
biz yeni sürümü beklerken yeni bir isim ve biraz görsel değişiklikle...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Benimde aklıma mandriva gelmişti ilk olarak, "Mandriva S.A.' ya açık mektup" başlıklı konu benim kafamda soru işaretleri bıraktı.

Ben de sana mandriva önerecektim ama akıbeti belirsiz olduğu için o öneride bulunmadım. Chakra'da Türkçe konusunda çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. :)

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ben de sana mandriva önerecektim ama akıbeti belirsiz olduğu için o öneride bulunmadım. Chakra'da Türkçe konusunda çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. :)
Evet. Sorun yaşatmıyor gerçekten... Arch'ı türkçeleştirmek için gerekenler yetiyor. Arch wiki'de nasıl olduğunu anlatmışlar...

---------- saat 12:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:18 eklenmişti ----------

Biraz önceki mesajımda belirtmeyi unuttuğum bir şey var... Chakra kdemod paketlerini bırakacağını ve kendi arch'dan bağımsız bir dağıtım olarak devam edeceğini açıkladı. Şimdi kendileri bir dağıtım hazırlıyorlar.
Hala pacman paket yöneticisini kullansalar da yaz sonuna kadar kendi paket yönetim sistemlerini hayata geçirebilirler.
bu arada kdemod desteğini bırakacaklar dedim ama o kadar kısa bir sürede de değil. öyle hemen pat diye bırakmayacaklarını açıkladılar...

dipnot : arka arkaya yazdığım iki mesajı forumun otomatik olarak birleştirmesi gerçekten çok hoş :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
hey finix, sen bu kafede çaylara zam mı yaptın ne oldu? :D nerede bu millet? yazın çay çekilmiyor diyorsanız, kola için birşey için. :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Zam yapmadım, ama içki dağıtsak güzel olur :P
Geldim geldim :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Önemli değil :D Nissan 350Z'miz var :cool:
modifiyelinissan350zveicv7.jpg

________________________-
Acil reklam yapmalıyız...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bende bir bmw rica etsem :) ama bütün sistemleri mümkünse linux ile kontrol ediliyor olsun. :D