Linux açılış ekranındaki kullanıcıları kaldırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ayca1989
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
linux kullanmaya yeni başladım, şirket bilgisayarımda var. Bilgisayarı açarken, daha önce bilgisayarda kullanıcılar ile oturum açmış birkaç arkadaşın kullanıcı isimleri de geliyor, bunları görmek istemiyorum, kaldırmamın bir yolu var mıdır?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
userdel -r kullanıcıadı komutuyla silebilirsiniz ama o kullancının ev dizinindeki her şey de silinecektir gerekli şeyler varsa önce onları alın sonra silin. Ev dizini kalsın diyorsanız -r parametresini kullanmayın. Tabii başka kullanıcınız varsa yapın bunu sadece root hesabını kullanmak güvenli değil.

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
izin verilmiyor diyor o komutu yazınca, "userdel:cannot lock /etc/passwd" aslında silmek yerine başlangıçtan kaldırmak diye bir seçenek yok mudur? Çünkü ortak kullanılan kullanıcılar olduğu için, tümden silinmez heralde değil mi bu komutla kullanıcılar? kendi ayrı bilgisayarları var sonuçta, ordan silinmesini istemiyorum, sadece ben açılışta görmek istemiyorum

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
izin verilmiyor diyor o komutu yazınca, "userdel:cannot lock /etc/passwd" aslında silmek yerine başlangıçtan kaldırmak diye bir seçenek yok mudur? Çünkü ortak kullanılan kullanıcılar olduğu için, tümden silinmez heralde değil mi bu komutla kullanıcılar? kendi ayrı bilgisayarları var sonuçta, ordan silinmesini istemiyorum, sadece ben açılışta görmek istemiyorum
Komutun başına sudo ekleyin parolanızı soracak oradan kullanıcıyı silmenin yolu yok sanırım dosyalar kalsın diyorsanız -r parametresini eklemeyin

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
komutun başını sudo eklediğimde de "userdel:cannot remove entry " " from /etc/passwd " yazıyor

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
komutun başını sudo eklediğimde de "userdel:cannot remove entry " " from /etc/passwd " yazıyor
Eğer silmek istediğin kullanıcının hesabındaysan çıkış yap önce. lightdm kullanıyorsan
Kod:
sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf
dosyasına şunları ekle
Kod:
[SeatDefaults]greeter-hide-users=true  greeter-show-manual-login=true
Kaydet ve yeniden başlat işe yaramazsa şunları yaz terminale
Kod:
sudo rm /var/lib/sss/db/*sudo rm /var/lib/sss/md/*sudo rm /etc/nsswitch.conf
yazdığın komutu buraya da yazar mısın?userdel -r sileceğinkullanıcı adı olacak sen sanki orayı boş bırakmışsın olmazsa bir de çift tırnak içine almayı dene.userdel -rf kullanıcı adı yazarak zorlayabilirsin ama tehlikeliymiş bu.

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır kullanıcının adını burada söylememek amacıyla boş bıraktım anlarsın diye de açıklama yazmadım

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne anlama geldiğini hiç bilmiyorum o dediklerinin, bilmediğim birşeyi de yapmak istemiyorum şirket bilgisayarı sonuçta

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Silmeye gerek olmayabilir o zaman, sadece bilgisayarı açtığımda bana diğer kullanıcıları göstermesin istiyorum, şifre sorgulama ekranında. Sonuçta orada görünmese de var olan kullanıcılar, kullanıcı ismi ve şifre ile giriş yapabiliyorlar

zenci-köle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
kullanıcı hesabı ekle kaldır diye olay Linux dağıtımlarında da var niye ayarlara bakmıyorsunuz?