linux a geçmeye karar verdim

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
selamlar linux mint e geçme kararı verdim ama aklıma takılan bi kaç soru var
güvenlik varmı (güvenlik duvarı gibi)
ofis dosyaları nasıl açılıyor
türkçe seçeneği varmı
kurulduğunda tarayıcı geliyormu microseft edge gibi
ekran kartı driver ında sıkıntı çıkıyormu
cevaplarsanız sevinirim dostlar
güvenlik duvarı yok ancak zaten çok sağlam virüs girmesi zor.
ofis dosyaları libreoffice ile açılıyor ve windows ile uyumluluk sorunu yok güzelce çalışır.
türkçe seçeneği neredeyse windowstan iyi : )
kurulduğunda firefox geliyor.
ekran kartı driveri sorun çıkarıyor ncak sadece ekran kartı değil tüm driverler sorunlu maalesef :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

vestellerin lisansı var ancak bazı okullarda gönüllü olarak pardus yüklendi misal samsunla eskişehir

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
güvenlik duvarı yok ancak zaten çok sağlam virüs girmesi zor.
ofis dosyaları libreoffice ile açılıyor ve windows ile uyumluluk sorunu yok güzelce çalışır.
türkçe seçeneği neredeyse windowstan iyi : )
kurulduğunda firefox geliyor.
ekran kartı driveri sorun çıkarıyor ncak sadece ekran kartı değil tüm driverler sorunlu maalesef :(
Ekran kartı sürücüleri de ne gibi bir sıkıntı varmış merak ettim,özellikle AMD'nin sağlam sürücülerinde problem yaşayan birini görmedim daha hatta neredeyse sürücü sıkıntısı bile yaşayanı görmedim bile diyebiliriz,aşırı nadir yaşanan bir sıkıntıdır bu.Güvenlik duvarı var bu arada.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Ekran kartı sürücüleri de ne gibi bir sıkıntı varmış merak ettim,özellikle AMD'nin sağlam sürücülerinde problem yaşayan birini görmedim daha hatta neredeyse sürücü sıkıntısı bile yaşayanı görmedim bile diyebiliriz, güvenlik duvarı var bu arada.
nvidia sürücülerinde inanamayacağın kadar çok sorun var ayrca eski amd kartlarda da sorun sandığından büyük bence driverleri aramaya bak ona göre geç driver yoksa geçmenin manası yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende bizim tahtalara kurayım bari. Hala Windows 8 şu anda
ben usb belleğime windows 7 kurdum okulda takıyorum win7 açılıyor : )

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
nvidia sürücülerinde inanamayacağın kadar çok sorun var ayrca eski amd kartlarda da sorun sandığından büyük bence driverleri aramaya bak ona göre geç driver yoksa geçmenin manası yok
Nvidia sürücülerini kullanıyorum ve daha bir sıkıntısını bile görmedim.AMD sürücülerinde de sıkıntı yaşayan birine daha rast gelmedim.Sadece abartıyorsun gibi geldi bana.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Nvidia sürücülerini kullanıyorum ve daha bir sıkıntısını bile görmedim.AMD sürücülerinde de sıkıntı yaşayan birine daha rast gelmedim.Sadece abartıyorsun gibi geldi bana.
bende amd sürücüleri tam sanırım grafik birimim eski değil pek 1 yıllık model ve kurdu zaten sıkıntı olsaydı 1920x1080 de kullanamazdım

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Litrus ve wine üzerinden lol ü indirdim client de ölğm gibi biraz ama idsare eder şampiyon seçim ekranında acık donma yapıor bazen ama oyun için de 15 fps lik bi artış aldım orta yüksek ayarlarda 120 civarına çıktı fps im herhangi bi donmada olmadı sadece clientte sıkıntı var
öbüe oyunlarıda deniyeceğim