Linkteki Bilgisayarı Almayı Düşünüyorum Önerirmisiniz?

Caferadanali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
Linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum önerirmisiniz 16 GB 8x2 Kingston ram yükseltmesi yaptım m.2 ssd yükseltmesi yaptım önerirmisiniz sizin başka max 3500 TL bilgisayar öneriniz varmı? Farming simulator 19,mta sa, gta 5,call of duty modern warfare 3 gibi internette dolaşmak film izlemek için kullanacağım.

Reaksiyon puanı
277
Linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum önerirmisiniz 16 GB 8x2 Kingston ram yükseltmesi yaptım m.2 ssd yükseltmesi yaptım önerirmisiniz sizin başka max 3500 TL bilgisayar öneriniz varmı? Farming simulator 19,mta sa, gta 5,call of duty modern warfare 3 gibi internette dolaşmak film izlemek için kullanacağım.
hocam indirime girmiş 2700tl diyor bence gayet iyi 2700 tl için ama alır almaz eğer ileride parça yükseltecekseniz powere dikkat edin ekran kartı falan alırsanız ileride yetmeyebilir ayrıca anakartınızz geleceğe dönük bir anakart değil ve yine ayrıca rami 8den 16 yap birde hocam m2 eklemenize gerek yok rander yapmayacaksanız ama size diyeyim eğer amacınız oyun oynamaksa ve ışıklarla hava atan birisi değilseniz sistemi kendiniz toplayın ve kasa kullanmayın böylece 100-200tl fazladan kazanır onla bir harddisk ssd yada üstüne başka bir ram daha alabilirsiniz

Caferadanali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
hocam indirime girmiş 2700tl diyor bence gayet iyi 2700 tl için ama alır almaz eğer ileride parça yükseltecekseniz powere dikkat edin ekran kartı falan alırsanız ileride yetmeyebilir ayrıca anakartınızz geleceğe dönük bir anakart değil ve yine ayrıca rami 8den 16 yap birde hocam m2 eklemenize gerek yok rander yapmayacaksanız ama size diyeyim eğer amacınız oyun oynamaksa ve ışıklarla hava atan birisi değilseniz sistemi kendiniz toplayın ve kasa kullanmayın böylece 100-200tl fazladan kazanır onla bir harddisk ssd yada üstüne başka bir ram daha alabilirsiniz
Valla hocam asrock yorumlarında 5 6 sene kullanıp sıkıntı yaşamayanlar var ekran kartı eklemeyeceğim hem bu bilgisayara hdd ekleyeceğim eski bilgisayardaki ve bilgisayar toplamaya durumum müsait değil sadece hazır sistem alabilirim

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
gigabyte b450m s2h anakart çok tercih edilen bir kart. anakart olarak onu ekleyin derim.

yine de bilgili arkadaşlar konu ile ilgili fikir vereceklerdir.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
RAM yükseltmesi mantıklı fakat M.2'ye gerek yoktu. Günlük kullanımda ve oyunlarda fark etmeyecektir. RAM yükseltmesi mantıklı olmuş, zira APU için oyunlarda çok yararlı olacaktır.

Ayrıca 100 TL vererek 3200G alıp, 139 TL daha ekleyerek anakartınızı B450 bir Gigabyte anakart ile değiştirebilirsiniz.

Caferadanali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
RAM yükseltmesi mantıklı fakat M.2'ye gerek yoktu. Günlük kullanımda ve oyunlarda fark etmeyecektir. RAM yükseltmesi mantıklı olmuş, zira APU için oyunlarda çok yararlı olacaktır.

Ayrıca 100 TL vererek 3200G alıp, 139 TL daha ekleyerek anakartınızı B450 bir Gigabyte anakart ile değiştirebilirsiniz.
Öneriniz için teşekkür ederim m.2 ssd kullanma sebebim uygulamar için kullancağım çünkü uygulamalarda fark yaratıyor

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Dostum ekran kartı yok bu cihazda ekstradan almadığın sürece işe yaramaz

Entegre Grafik Kartı (APU) Nedir? Entegre grafik kartları, GPU yani grafik işlemci ile CPU yani işlemcinin tek bir yongada birleşmesi demektir. ... Güncel piyasada sunulan birçok işlemci, entegre grafik işlemciye sahip. Örneğin Ryzen 2400G işlemci alırsanız, ekstra bir ekran kartı almanıza gerek kalmaz.

Caferadanali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
Entegre Grafik Kartı (APU) Nedir? Entegre grafik kartları, GPU yani grafik işlemci ile CPU yani işlemcinin tek bir yongada birleşmesi demektir. ... Güncel piyasada sunulan birçok işlemci, entegre grafik işlemciye sahip. Örneğin Ryzen 2400G işlemci alırsanız, ekstra bir ekran kartı almanıza gerek kalmaz.
Sağolun hocam ağzınıza sağlık.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Hocam m.2 ssd almama gerek kalıyormu? çünkü içinde ssd ile gönderiyorlar. O ssd m.2 ssd nin yerini tutarmı?
Ben donanımdan çok anlamam ama eğer içerisindeki SSD SATA 3 ise M.2 daha hızlı olacaktır fakat SATA 3 SSD'ler de yeterince hızlı bence.
@Rizelimapper53

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
İşlemciyi 3 3200G yapın ramleri 8*2 16gb yapın anakartı gigabyte b450 yapın psu yu da 80+ sertifikalı yapın ve hdd ekleyip alın

Caferadanali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094