Haber LinkedIn’de Yapay Zekâ Destekli İş Arama Dönemi !!

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,288
LinkedIn'den yapay zekâ destekli iş arama dönemi

LinkedIn, üretken yapay zeka tabanlı yeni aracıyla iş arama süreçlerini kişiselleştiriyor. Kullanıcılar artık filtre yerine doğal dili kullanarak kendilerine en uygun iş fırsatlarına daha hızlı ulaşabilecek.​

Teknoloji şirketleri, kullanıcılarına daha akıllı ve verimli deneyimler sunmak amacıyla yapay zekâ teknolojilerine yönelmeye devam ediyor. Google gibi devlerin ardından LinkedIn de üretken yapay zekâyı kullanıcılarının hizmetine sunarak iş arama süreçlerini daha kişisel ve kolay hale getirmeyi hedefliyor. Platform, kullanıcıların doğal dil kullanarak ideal pozisyonları keşfetmelerine yardımcı olan yeni bir yapay zekâ aracı geliştirdi.

Doğal dille arama​

LinkedIn, iş arayanların artık filtreler veya anahtar kelimeler yerine günlük dilde kullanabilecekleri ifadelerle iş aramalarını gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Bu yeni sistem, kullanıcıların iş tanımlarını kendi kelimeleriyle ifade etmesine imkân sağlayarak daha esnek ve kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sunuyor. Aynı zamanda, adayların iş ilanlarıyla daha etkileşimli bir şekilde bağlantı kurmasına da olanak tanıyor.

Kullanıcıya özel eşleşmeler​

Yapay zekâ aracı, kullanıcının sahip olduğu niteliklere, ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine göre en uygun pozisyonları listelemeyi amaçlıyor. Bu sayede kullanıcılar, detaylı filtreleme ya da manuel anahtar kelime araması yapmaksızın doğrudan kendilerine uygun iş fırsatlarına ulaşabiliyor. LinkedIn, bu yeni özelliğin kullanıcıların kariyer yolculuğuna yön vermede etkili olmasını hedefliyor.

Uzmanlardan değerlendirme​

Şirketin basın açıklamasında görüşlerine yer verilen LinkedIn kariyer uzmanı Zara Easton, yapay zekânın iş arama süreçlerinde köklü değişiklikler getirdiğini belirtti. Easton, bu sistemin insanların becerilerini, ilgi alanlarını ve kariyer hedeflerini bir araya getirerek bir sonraki profesyonel adımlarını daha bilinçli atmalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Kademeli erişim başlıyor​

Yeni yapay zekâ tabanlı iş arama aracı, şu an için yalnızca LinkedIn Premium kullanıcılarına İngilizce olarak sunuluyor. Ancak kullanıcılar, dil ayarlarını Global İngilizce olarak değiştirerek aracı deneyimleyebiliyor. LinkedIn, bu özelliği hafta sonuna kadar daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunmayı ve süreci kademeli olarak yaygınlaştırmayı planlıyor.
Yapay zekâ destekli bu güncelleme, LinkedIn’in iş arama deneyimini yeniden şekillendirme çabasının önemli bir adımı olarak görülüyor

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Reaksiyon puanı
527
Önce yapay zeka ile iş arar sonra yapay zekadan dolayı işsiz kalırız. Yapay zekaya ayak uydurmak gerekiyor. Bir devrim daha olacak yapay zeka sayesinde

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,349
Önce yapay zeka ile iş arar sonra yapay zekadan dolayı işsiz kalırız. Yapay zekaya ayak uydurmak gerekiyor. Bir devrim daha olacak yapay zeka sayesinde
işin yönü her ne kadar gırgırınada olsa yazdıklarım,yapay zekada,kendini oranın insanına göre adapte olupta yazışırsa nasıl olur bilemiyorum.
insan-abe makina bana iş bakıveycenmi
sanal zeka-neetcen sen işi,diploman yok,dahsilin yok
insan
-bak emme kırıvercemsenin kalbini,konuşma heç böyle
sanal zeka-len get ,insanda olsan dahsilin yok eşte,ne deycem ben karşi,işe bakan programa
insan
-ya dersin işte birşeyler,hem bakıveee bakem,azıcık hurda filan varmı alıverem
sanal zeka-bak hele şuna,ben programın ,nedeceğim ben senin hurdanı ,başıma bela edicen benim

bera_ramazan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
birde başvuru yapanlar arasında da en uyguna olana göre sırala seçeneği gelse ne güzel olur. Programcı arıyoruz garson adam başvuru yapıyor :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,884
Gemini'ye sordum, Kız arkadaşımla kavga ettik, nasıl gönlünü alırım. 6 seçenek saydı ve hepsi de mantıklı.

Dedim kızın adını bilmiyorum. Yine güzel ve mantıklı cevaplar verdi.

Ama aradaki mantıksızlığı anlayamadı.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,288
Bu konuda çok haklısın; Yapay zekâ hem ucuz hem pratik hemde hızlı daha fazla iş gücünü daha ucuza yapıyor…

Buda insanları işsiz bırakacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

işin yönü her ne kadar gırgırınada olsa yazdıklarım,yapay zekada,kendini oranın insanına göre adapte olupta yazışırsa nasıl olur bilemiyorum.
insan-abe makina bana iş bakıveycenmi
sanal zeka-neetcen sen işi,diploman yok,dahsilin yok
insan
-bak emme kırıvercemsenin kalbini,konuşma heç böyle
sanal zeka-len get ,insanda olsan dahsilin yok eşte,ne deycem ben karşi,işe bakan programa
insan
-ya dersin işte birşeyler,hem bakıveee bakem,azıcık hurda filan varmı alıverem
sanal zeka-bak hele şuna,ben programın ,nedeceğim ben senin hurdanı ,başıma bela edicen benim
Öyle olacağını sanmıyorum en azından yakın zamanda
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde başvuru yapanlar arasında da en uyguna olana göre sırala seçeneği gelse ne güzel olur. Programcı arıyoruz garson adam başvuru yapıyor :)
Onu çözmeleri lazım yoksa sıkıntı büyük heryer vasıfsız eleman dolar herkes birbirinin işini yapar