Lgx130 Netbook Için Linux Sürümü Tavsiye Edermisiniz.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
lg x130 marka netbook'um var ve xp win7 yani windowslar ağır kalıyor fakat linux sürümleri çok hızlı çalışıyor fakat wireless kartını tanıyıp kablosuz ağlara bağlanamıyorum lg x130 kullanıp linux kullanan var mı bana wireless'imi sorunsuz otomatik tanıyacak linux sürümü söylermisiniz.veya bana yardımcı olun linux kurayım wireless kartının tanıtımında yardımcı olurmusunuz.ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN çünki windowsun netbookda kasması beni sinir ediyor.desktop uygulamaları önemli değil linuxla sadece wireless bağlantısı yapayım yeterli çay bahcesinde modem var sırf ordan girmek için linux kurup wireless bağlansın yeter linuxda.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
amaaaan wireless canıııım wirelesss

artık sana sana sana muhtaaacım wireless

:P :P :P

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
lg x130 marka netbook'um var ve xp win7 yani windowslar ağır kalıyor fakat linux sürümleri çok hızlı çalışıyor fakat wireless kartını tanıyıp kablosuz ağlara bağlanamıyorum lg x130 kullanıp linux kullanan var mı bana wireless'imi sorunsuz otomatik tanıyacak linux sürümü söylermisiniz.veya bana yardımcı olun linux kurayım wireless kartının tanıtımında yardımcı olurmusunuz.ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN çünki windowsun netbookda kasması beni sinir ediyor.desktop uygulamaları önemli değil linuxla sadece wireless bağlantısı yapayım yeterli çay bahcesinde modem var sırf ordan girmek için linux kurup wireless bağlansın yeter linuxda.

@tehnaz, iyi akşamlar. Önce Ubuntu 10.04 Kur. Sonra sana linkini verdiğim yerden dosyayı indir ve çift tıklayark kur. Sonra oturumunu yada bilmiyorsan bilgisayarı yeniden başlat ve bağlanmaya çalış. Sorunsuz bağlanabiliyor olman lazım.

http://rapidshare.com/files/409460212/rt3090-dkms_2.3.1.3-0ubuntu0_ppa1_all.deb

Verdiğim yükleme dosyası sadece Ubuntu ve türevlerinde kullanılabilir. Olursa müjdemi isterim. :)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
bu arada ubuntunun netbooklar için olan versiyonunu kurman daha iyi olur
http://www.ubuntu.com/netbook buradan inceleyebilirsin
büyük ihtimalle wireless kartı tanır

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
@tehnaz, iyi akşamlar. Önce Ubuntu 10.04 Kur. Sonra sana linkini verdiğim yerden dosyayı indir ve çift tıklayark kur. Sonra oturumunu yada bilmiyorsan bilgisayarı yeniden başlat ve bağlanmaya çalış. Sorunsuz bağlanabiliyor olman lazım.

http://rapidshare.com/files/409460212/rt3090-dkms_2.3.1.3-0ubuntu0_ppa1_all.deb

Verdiğim yükleme dosyası sadece Ubuntu ve türevlerinde kullanılabilir. Olursa müjdemi isterim. :)

teşekkür ederim :) deneyeceğim cevaplar gecikince windows 7 kurdum
not aldım inşallah dediğin gibi kurulur.çalışır

mdkbet netbook versiyonunu denemiştim otomatik tanımamıştı.teşekkürler.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
teşekkür ederim :) deneyeceğim cevaplar gecikince windows 7 kurdum
not aldım inşallah dediğin gibi kurulur.çalışır

mdkbet netbook versiyonunu denemiştim otomatik tanımamıştı.teşekkürler.

Üstad tanısa bile sıkıntı yaratıyormuş. Win7 kaldırmadan kur olmazsa. Bölümlemeyi elle yap. Yoksa win7 bölümünü götürür. Bir sıkıntı olursa buraya yaz.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Üstad tanısa bile sıkıntı yaratıyormuş. Win7 kaldırmadan kur olmazsa. Bölümlemeyi elle yap. Yoksa win7 bölümünü götürür. Bir sıkıntı olursa buraya yaz.
teşekkür ederim dikkate alacağım.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
MeeGo veya yukarıdaki arkadaşında dediği gibi Ubuntu Netbook u deneyin.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ubuntu Gider bencede tehnaz Wireless Sorunu Yaşayabilirsin ama Zorla biraz Giderilebilir

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu arada ubuntunun netbooklar için olan versiyonunu kurman daha iyi olur
http://www.ubuntu.com/netbook buradan inceleyebilirsin
büyük ihtimalle wireless kartı tanır

ubuntu netboox remix tanımıyor kablosuzu..Al Arabi'nin verdiği şey çalışır büyük ihtimal..ben de tanıtmıştım önceden şonradan aynı dosyayı bulamamıştım..çok da uğraşmadım gerçi..bakalım olcek mi..

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
insallah olur.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu pakete ek olarak "fakeroot" ve "dkms" paketlerini de istiyor ve bunun için de internet bağlantısı gerekli tabii ki...

---------- saat 01:07 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:54 eklenmişti ----------

Sonuç : oldu :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@zelenga diğer dosyaları verdiğim dosya ile zipleyerek rapide atıver. @tehnaz tekbir dosya olarak indirip dosyayı zipten çıkardıktan sonra üçünüde teker teker kursun. Kurulumda sıkıntı yaşamasın.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
buyrun hepsi birarada efem... LG X130 KABLOSUZ ilacı ;)

<<<Alternatif link>>>

not: önce klasördeki adı "fakeroot" ve "dkms" ile başlayan dosyaları kurduktan sonra diğer dosyayı kurunuz..

---------- saat 01:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:40 eklenmişti ----------

ancak belirteyim bu kablosuz bağlantıyla yapılacak herhangi olumsuz birşeyde sorumluluk kabul etmem ama faydalı işlerin de sevabını kimseye bırakmam ona göre ::D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Jolicloud

jolicloud-netbook.png

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Netbook için biçilmiş kaftan hocam...
Windows üzerinden 2 dakikada kur gitsin sürümü :)
Hoşumuza gitmediyse Program Ekle/Kaldır' dan kaldırabilirsiniz versiyonu :)

Ayrıntılı bilgi:

Jolicloud İşletim Sistemi İnceleme(Notebook'lara Özel)

Bu makalemde sizlere teknolojinin başka bir nimeti olan işletim sisteminden bahsedeceğim ama bu bahsedeceğim işletim sistemini windowsla yada linux ile karıştırmayın.Jolicloud işletim sistemi yine linux tabanlı ancak notebooklar için özel bir işletim sistemidir.Bu yeni işletim sistemini kendi notebook&#8217;a kurdum, inceledim ve sizlerle paylaşıyorum.İşletim sistemi deyince bazılarınızın olaya çekinerek baktığını biliyorum.Açıkcası jolicloud işletim sistemi bu güne kadar sorunsuz bir şekilde windows&#8217;un yanına kuruo kolayca kaldırdığım en kolay işletim sistemidir.Kurulu sanki bir program yüklermişçesine kolaydır.Şimdi sizlere biraz özelliklerinde bahsedeyim daha sonra kurulumunu nasıl yapacaksınız onu aktarayım.Bilgisayarınızda bulunan bütün driverlerı otomatik olarak algılıyor ve kurulumdan sonra hiç bir şekilde driver problemi ile karşılaşmıyorsunuz.Linux tabanlı olmasından ötürü biraz windows alıışkanlıklarından uzak ama güzel bir işletim sistemi olduğunu söyleyebilirim.Bence Notebookunuzu iş içinde kullanmıyorsanız yada kullanın farketmez çünkü windows&#8217;un yanına rahatlıkla kurulabilen bir işletim sistemi olması hasebiyle sorun olmayacaktır.Ben artık ubuntu işletim sistemini kaldırıp jolicloud işletim sistemini kurdum.Çünkü ubuntuda yaşadığım driver,yazıcı ve ağ problemlerinin hiç birini yaşamadım.Bu yüzden bundan sonra ki favori işletim sistemim jolicloud&#8217;dur.Gelelim Kurulumuna&#8230;
İlk önce jolicloud işletim sistemini buradan indiriyoruz.
USB Belleğe atıp daha sonra denemek isterseniz o zaman rarlı olan dosyayı buradan indirebilirsiniz.
İşletim sistemini indirdikten sonra geçelim kurulum işlemine&#8230;
İndirdiğiniz exe dosyasına çift tıklayarak kuruluma başlayınız.Geriye kalan kurulum işlemlerini aşağıdaki resimler doğrultusunda yapabilirsiniz.

install-0.1-extract.png

jolicloud-express.png

Yıkarıdaki resimde gördüğünüz üzere işletim sitemi kısmı olarak Türkçe daha tam anlamıyla Türkçe Dil çevirisi yok ancak ilerleyen günlerde yani kısa zamanda tam bir Türkçe Dil çevirisi ile karşımızda olacaktır.Kurulum ingilizce ancak yükledikten sonra Türkçe kullanabilirsiniz.Yukarıdaki resimde gördüğünüz Get Started butonuna tıklayarak kurula devam ediyoruz.
2. Bir Kullanıcı adı ve şifre oluşturuyoruz.

install-1-computer-login.png

Computer Username olan kısmı kendisi otomatik olarak windowsta yer alan bilgisayar adınızı geçiriyor.Siz Computer password yazan kısma ve hemen altındaki satıra girmek istediğiniz şifreyi yazınız. Computer nickname ise kullanıcı adınızdır kendinize bir kullanıcı adı seçerek next butonuna tıklayınız.
3. Kuruluacak sürücüyü seçiyoruz.

install-2.1-configuration-default.png

install-2.2-configuration-custom.png

Bu bölümde jilocloud işletim sistemini kuracağımız sürücüyü seçiyoruz.Eğer Windows&#8217;un yanına kuruyorsanız o zaman change butonuna tıklayrak D: sürücüsünü seçin ve hemen altında bulunan Languege bölümünden Turkısh olarak Türkçeyi seçiniz.
4. Yükleme için Herşey hazır

install-3-preparation.png

Jolicloud şimdi dosyaları kopyalıyor ve kurulum için hazırlanıyor.
install-4-restart.png

REstart Now diyerek kurulumu başlatıyoruz.
5. İşletim Sistemi Seçmek

boot.png

Kurulum için buradaki aşamada yapmamız gereken Jolicloud işletim sistemini seçmektir.
install-5-installing.png

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bundan sonra kalan işlemleri Joliclould kendisi halledecektir.
6. Kurulum bitti hesabınızı etkinleştirin.

launcher.png

Kurulum işlemi bitmiştir.Artık işletim sistemimizi kurduk.İlk kurulumdan sonra jolicloud işletim sistemine ait masaüstü yukarıdaki gibidir.
7- İnternete Bağlanmak&#8230;

offline.png

İşletim sistemimiz ilk kurlumda kendiliğinden internete bağlanamıyor.İlk yapılandırmayı el ile yapamız gerekiyor.Eğer bilgisayarınız internete bağlı değil se yukarıdaki resimde gördüğünüz 3.sıradaki simge internet bağlantısını gösterir.Üzerindeki küçük çarpı işareti internete bağlı olmadığımız gösteriyor.
online.png

İnternete bağlandıktan sonra WIFI yazan yerde eğer internetiniz kalbosuz ise altında wifi yazar değilse ağ sinyallarini gösteren işaret yeralır.
Kurulum işlemi bu kadardır.
Yok eğer bu işletim sistemini beğenmediniz ve kaldırmak istiyorsanız.Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve windows&#8217;u seçerek bilgisayarınız açın.
Denetim Masasından progra kaldır&#8217;a gelerek ekli programlar arasından jolicloud&#8217;u işaretleyek kaldır diyerek Jolicloud işletim sitemini bilgisayrınızdan kaldırabilirsiniz.
Jolicloud Express nasıl kaldırılır

uninstall-1-control-panel.png

uninstall-2-extract.png

uninstall-3-confirmation.png

uninstall-4-complete.png

Kaldırma işlemi de bu kadardır.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kesin denemem lazım...Iso neredeyse bitmişti ama Windows içinden deneyelim bari.
Bu yeni buluşunuz için teşekkür ederiz rise

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kesin denemem lazım...Iso neredeyse bitmişti ama Windows içinden deneyelim bari.
Bu yeni buluşunuz için teşekkür ederiz rise
Bu buluş eski bir SDN üyesine ait :) Ona da selam olsun :clover:

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138

not: önce klasördeki adı "fakeroot" ve "dkms" ile başlayan dosyaları kurduktan sonra diğer dosyayı kurunuz..

---------- saat 01:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:40 eklenmişti ----------

ancak belirteyim bu kablosuz bağlantıyla yapılacak herhangi olumsuz birşeyde sorumluluk kabul etmem ama faydalı işlerin de sevabını kimseye bırakmam ona göre ::D

al arabi zelenga çok teşekkür ederim ilginize
zelenga link yok

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ubuntu'yu da wubi ile kurarsanız daha sonra program ekle kaldırdan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu sayede disk bölümlemeyle falanda uğraşmanıza gerek kalmaz. :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bağlantın hızınız düşük ise, daha yüksek olan bir yerde başlatmanız önerilir..

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@tehnaz saatlerce sürebilir. Çünkü senin indirdiğin dosya sadece kurulum yapılacak dosyaları internetten çekmeye yarıyor. Bence elinde Ubuntu cdsi varsa önce onu kur, @zelenganın söylemiş olduğu gibi dosyaları kur. Sonra uygun bir zamanda merakın varsa diğer işletim sistemini kurarsın. Çünkü @zelenga dosyaları denemiş, çalıştığından emin. Yine de sen bilrsin tabi.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138

Allah razı olsun kurulum bitti wirelessleri gördü artık yarın şifres,iz bir hatta denemem lazım fakat etrata şifreli wirelessleri gördü çok sağolun zelenga ve al arabi

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
dosyalara verdiğimiz sırayla çift tıklayarak kurulumları başlatabilirsiniz..tabi ikinci bir onay istiyor herbiri..

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
dosyalara verdiğimiz sırayla çift tıklayarak kurulumları başlatabilirsiniz..tabi ikinci bir onay istiyor herbiri..
zelenga oldu Allah razı olsun kablosuz ağları görüyor fakat şifreli yarın cay bahcesinde sifresiiz ağ var ordan deniycem kesin girer bonuslarınızı verdim hem sana hemde al arabiye çok sağolun