Soru LGS'ye 5 ay kaldı

mucahit213

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba 8. sınıfa gidiyorum. LGS'ye yaklaşık 175 gün kaldı hedefim 450-460 puan arası almak biraz süre azaldığı için yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Sizce bu sürede yapılabilir mi? Ve bu puan için günde ortalama kaç soru çözmeli minimum kaç saat çalışmalıyım temelim çok iyi değil ama kötüde değil denemeler 350 puan geliyor matematiğim kötü Türkçe 16 fen 16 net gelirken matematik 5-6 net geliyor matematik netlerimi nasıl arttırabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Yaparsın. Anlamadığın en ufak tefek n saçma şeyi bile sor çekinmeden arkadaşlarına ve öğretmenlerine olmadı bilen birine komşuna buradan bize... Ama sor öğren. Mantığını anla.
Arkadaş çevren düzgün olsun garip garip sayko hareketler yapanlardan uzak dur. Sayko ne demek bilmiyorum bu arada wuisnddjsksmms. Neyse kısacası yaparsın. Kendine program yap hedef koy. Geç değil. Çalış beş ay nolcak ki. Artı molalarda kendine vakit ayır yeri gelince sinemaya da git dizi de izle oyun da oyna arkadaşlarınla gez de ama çok yapma.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,870
Merhaba 8. sınıfa gidiyorum. LGS'ye yaklaşık 175 gün kaldı hedefim 450-460 puan arası almak biraz süre azaldığı için yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Sizce bu sürede yapılabilir mi? Ve bu puan için günde ortalama kaç soru çözmeli minimum kaç saat çalışmalıyım temelim çok iyi değil ama kötüde değil denemeler 350 puan geliyor matematiğim kötü Türkçe 16 fen 16 net gelirken matematik 5-6 net geliyor matematik netlerimi nasıl arttırabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Günde 100 soru ve biraz konu tekrarı ideal bence. Sırf LGS var diye kendimi yıpratma. Dersleri boşverme. Sonra benim gibi pişman olursun.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,807
Bende LGS'ye gireceğim stres yapmak dışında durumumuz aynı. Denemelerim 320 falan geliyor. Ama nedense kafam çok rahat. LGS'ye normal fırından ekmek almaya gidiyor gibi gireceğim :D Biraz ders çalışmayı denedim ama kafam ödevler dışında soru almıyor dikkatimi toplayamadığım için soruyu 1500 kere okusamda anlamıyorum evde ders çalışırken. Rahat ol LGS'deki matematik ile denemelerdeki matematik biraz farklı. Denemelerde 20 sorunun 20'side yeni nesil çıkarken LGS'de 8 soru falan TEOG mantığında çıkıyor. Yani en az 8 sorun cepte.

Labarabo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Meb in örnek sorularını en son çöz. Çünkü zor. Önce konu konu ve seviye seviye ilerle sonra genel deneme çöz. Ücretsiz kaynak için www.liseyehazirlik.net sitesinden yararlanabilirsin